Scoala de dans care si-a depasit granitele orasului

BUCURESTI - 5 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Dupa un succes binemeritat cu primul “Workshop Tour”, StreetBeat Dance School organizeaza al doilea turneu de seminarii de street dance in perioada 7 noiembrie – 7 decembrie, in 5 orase ale tarii : Craiova, Bistrita, Brasov, Cluj si Bucuresti.

Timp de o luna , Mircea Ecxarcu, unul dintre cei mai apreciati coregrafi de street-dance din tara, va impartasi din experienta sa, tinerilor din toata Romania care vor sa invete teorie si notiuni de tehnica din mai multe forme de dans, precum: Hip-hop (freestyle hip hop, c-walk, old school hip hop), locking, popping, krump, dancehall, new style si house.

“Pentru ca s-au primit foarte multe cereri de la persoane care doresc sa invete artele dansului cu Mircea, am decis sa facem un turneu in orasele in care sunt cel putin 30 de doritori. Ne propunem sa facem acest turneu de 4 ori pe an, astfel cu siguranta participam la o crestere in calitatea acestui stil de dans. De asemenea formam o comunitate de tineri care iubesc dansul si vor face aceasta arta sa creasca la un nivel multumitor si in Romania.”

Acest tip de curs de dans este din ce in ce mai cautat in randul dansatorilor dar si al amatorilor, scopul acestuia fiind dezvoltarea personalitatii de dansator, precum si a stilului propriu de dans. “Cursantii invata in doar cateva zile o cantitate importanta de informatie legata de mai multe stiluri de dans. Mai departe, tine de fiecare cum “absoarbe” informatia si cum o prelucreaza pentru a obtine ce este mai relevant pentru el insusi.”, afirma Mircea Ecxarcu coregraful turneului.

Inscrierile se fac pe site-ul www.streetbeat.ro , cursurile costa 100 RON si dureaza trei zile.

Datele de desfasurare pentru fiecare oras sunt:
Craiova: 7 – 9 noiembrie;
Bistrita: 14-16 noiembrie;
Bucuresti: 22- 23 noiembrie;
Brasov: 28- 30 noiembrie;
Cluj: 5- 7 decembrie.

Street dance-ul a aparut in Statele Unite ca forma a exprimarii interioare, si a prins contur si in termen de “cultura hip-hop” cum ar fi: break dance, locking, popping. Noi stiluri de dans de strada apar pentru a da un branci culturii urbane si sansa unei ascensiuni mai putin atinsa pana atunci. Lipsa de orice structura formala, aparitia controverselor in dansul de strada si afisarea sentimentelor prin miscari, a dus la evolutia culturii urbane care a devenit in ultimii 20 de ani extrem de activa.

Despre Infinit Solutions

StreetBeat este scoala de street dance ce s-a implicat activ in dezvoltarea acestei forme de arta prin diverse workshop-uri, cursuri intensive, dance camp-uri si competitii de dans atat pe scena cat si online. Prin aportul pe care l-a adus acestei industrii, putem afirma fara modestie ca StreetBeat este cel mai mare promotor al street dance-ului in Romania.
Dora Incert
Project Manager

StreetBeat Dance School
Tel: 0720.827.771
dora@streetbeat.ro