DanceStar Romania si Bucharest Dance Festival, rampe de lansare catre scena internationala

BUCURESTI - 16 martie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

In ultimii ani, tot mai multe echipe pasionate de dans ajung sa reprezinte tara noastra la competitii internationale. Organizatori ca Fundatia Jazz Balet ARS NOVA deschid o noua lume dansatorilor din Romania, oferindu-le sansa sa participe la competitii de amploare, de nivel international.

DanceStar Romania si Bucharest Dance Festival, rampe de lansare catre scena internationala

In ultimii ani, tot mai multe echipe pasionate de dans ajung sa reprezinte tara noastra la competitii internationale. Organizatori ca  Fundatia Jazz Balet ARS NOVA deschid o noua lume dansatorilor din Romania, oferindu-le sansa sa participe la competitii de amploare, de nivel international.

Fundatia Jazz Balet ARS NOVA trimite zeci de dansatori la concursuri internationale

In fiecare an, Fundatia Jazz Balet ARS NOVA alege, prin intermediul competitiilor de amploare organizate, pe cei mai buni dansatori, carora le ofera sansa de a se face remarcati la nivel international.

Libertatea de exprimare are numeroase forme, in societate, iar dansul este una dintre cele mai elegante dintre ele. Obiectivul Fundatiei Jazz Balet ARS NOVA consta in promovarea diversitatii culturale si realizarea unui schimb intercultural prin intermediul dansului. Misiunea Fundatiei este de a oferi si de a mentine calitatea mediului instructiv si artistic, punand accent pe creatie, dezvoltare si maximizare a potentialului de talente.

Activitate intensa din ultimii 6 ani a reprezentantilor Fundatia Jazz Balet ARS NOVA da roade, astfel ca, in prezent, zeci de persoane pasionate de dans au reprezentat Romania la concursuri de dans internationale, avand sansa unei experiente de neuitat, alaturi de cei mai buni dansatori ai lumii. Competitiile DanceStar, organizate sub egida ESDU – European Dance Union si  Bucharest Dance Festival au ajuns sa fie adevarate rampe de lansare pentru cei care participa la ele. Organizate de catre Fundatia Jazz Balet ARS NOVA, cele doua evenimente au  echipe formate dintr-un juriu impartial -profesori, coregrafi de renume international- realizandu-se astfel un cadru deosebit, demn de competitii de dans de nivel inalt.

Datorita acestor competitii, tara noastra a ajuns sa fie integrata, prin dans, in grupul tarilor cu traditie in arta dansului si a spectacolului.

Competitia DanceStar Romania

Castigatorii competitiilor DanceStar, organizate de Fundatia Jazz Balet ARS NOVA sub egida ESDU – European Dance Union, au sansa sa concureze pentru titlul de campioni mondiali, la DanceStar Finals, eveniment ce se desfasoara anual  in Porec - Croatia, alaturi de dansatori din toate colturile lumii. Pe langa titlul de campioni mondiali, la competitia organizata in Croatia, participantii au sansa sa castige unul dintre premiile sustantiale, care anul acesta sunt in valoare totala de 30.000 de euro, spre exemplu.

Competitiile DanceStar se organizeaza in Romania din 2009 si au ajuns sa formeze o comunitate de peste 2000 de dansatori. Anul acesta, competitia a ajuns la a VI-a editie, 1700 de dansatori prezentandu-se pe scena de la Palatul Copiilor din Bucuresti, cu peste 660 de coregrafii. Cei care s-au calificat vor avea parte de 5 zile pline decompetie in Porec, in luna mai a acestui an. Pe langa competitia propriu-zisa si premiile in bani, organizatorii DanceStar Finals le vor oferi concurentilor posibilitatea de a participa la seminarii, workshop-uri, petreceri si multe altele surprize. Rezultatele finalistilor din Romania le puteti gasi aici :  http://romania.dancestar.org/

Competitia Bucharest Dance Festival

O alta competitie care le ofera participantilor sansa de a se face cunoscuti la nivel international este Bucharest Dance Festival. Organizat pentru prima data anul trecut, festivalul a fost unul de amploare, cuprinzand peste 800 de dansatori - reprezentanti a peste 60 de scoli de dans din toata tara, ce au intrat in competitie, pentru a demonstra ca sunt cei mai buni.

Competitia a fost acerba, cei prezenti au fost foarte bine pregatiti, juriul international fiind pus in dificultate in stabilirea celor mai buni.

A doua editie a Bucharest Dance Festival va avea loc in toamna, in perioada 21-22 noiembrie 2015 http://bucharestdancefestival.com/ . La Bucharest Dance Festival se pot inscrie toti iubitorii de dans, indiferent de varsta si de stilul de dans pe care il practica. Evenimentul se anunta a fi unul de top din seria competitiilor de dans organizate in Romania.  Fundatia Jazz Balet ARS NOVA anunta ca cei care vor participa la competitie se vor bucura de o experienta unica si de un spectacol deosebit, cu cei mai buni dansatori din tara, arbitri internationali, work-shop-uri si premii substantiale in bani.

Romania este tot mai prezenta la competitiile de dans internationale

Dansatorii care reprezinta Romania la concursurile de dans internationale sunt tot mai numerosi in ultimii ani si au ajuns sa reprezinte concurenti de temut pentru ceilalti participanti. An dupa an, evolutia dansatorilor din tara noastra este impresionanta, acestia obtinand rezultate tot mai bune la concursurile specifice, din tara si din strainatate.

Fundatia Jazz Balet ARS NOVA multumeste tuturor celor care participa la competitiile de dans organizate de catre aceasta, concurentilor, profesorilor, parintilor si le transmite ca, prin intermediul lor, Romania a ajuns sa faca parte din grupul tarilor cu traditie in arta dansului si a spectacolului. Desigur, acest lucru se datoreaza pasiunii si seriozitatii cu care sunt tratate aceste competitii, care se manifesta atat din partea organizatorilor, cat si a participantilor si sustinatorilor lor.