Discovering Fabulous India - Prima editie dedicata Anului Tagore, la Taj Restaurant!

BUCURESTI - 17 ianuarie 2013

Comunicat tip General in Afaceri

Sambata sarbatorim inceputul Anului Tagore , anul in care se implinesc 100 de ani de cand poetul indian Rabindranath Tagore, mentorul lui Maitreyi Devi, a adus Asiei primul premiu Nobel pentru literatura.

Editorul Adelina Patrichi si Taj Restaurant va invita sambata 19 Ianuarie, la prima editie din acest an a evenimentului Discovering Fabulous India , momentul de debut al Proiectului Tagore, unde pe parcursul intregului an vom vizita porturi minunate, ale poeziei, ale prozei, ale cantecului si dansului, indrumati de un colectiv de indianisti, scriitori si cunoscstori ai limbilor si culturilor asiatice... Anul începe cu romanul Chaturanga, roman de dragoste fara cuvinte de dragoste. Un roman fracturat, cu forma, lumina si forta de fulger.

Discovering Fabulous India  - Prima editie dedicata Anului Tagore,  la Taj Restaurant!

În anul 1913 India lua lumea literara pe sus, aducand pentru prima oara prestigiosul Nobel in Asia, după ce premiul paruse ca va ramane pentru mult timp cantonat în portul lumii bune a literelor europene. Furtuna care a asezat astfel India si literatura asiatica pe harta lumii literare la inceputului secolului trecut a fost creata de acest personaj fabulos: poet, romancier, dramaturg, filozof, pictor, compozitor, eseist, profesor, ecologist, formator de opinii, fondator de scoala, promotor al dansului, cantareţ, creator de manuale, autorul imnurilor naţionale ale Indiei şi Bangladeshului, Rabindranath Tagore a fost într-adevar un om mai mare decat vremurile. Editura TAJ isi propune sa-l publice pe Tagore intr-o serie de autor, in colectia TAJ RETRO, ingrijita de un colectiv de indianisti, scriitori si cunoscatori ai limbilor si culturilor asiatice.

Restaurant Taj reprezinta de 9 ani sofisticata bucatarie indiana în Bucuresti, 9 ani de arome si ritmuri exotice, castigand numai in ultimii ani titlul de "Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti", decernat în cadrul concursului Eating & Drinking Awards. Mai mult, în 2010 restaurantul Taj a castigat si premiul de “Cel mai popular restaurant din Bucureşti”.