Toamna, Cramele Halewood ii numara pe cei mai buni somelieri

BUCURESTI - 24 octombrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Grupul Halewood Romania sprijina initiativa Fundatiei Europene de Invatamant Hotelier Turistic – Clubul National al Somelariei din Romania, care organizeaza in aceasta toamna “Trofeul Someleriei 2006”, sub egida Cramelor Halewood. Concursul se desfasoara la Pivnitele Rhein & Cie 1892 din Azuga, in perioada 1 octombrie – 30 noiembrie si cuprinde o etapa de informare si una de testare si certificare, sub semnatura Cramelor Halewood. Faza nationala a evenimentului va avea loc in perioada 27 – 30 noiembrie, intr-o locatie ce urmeaza a fi anuntata.

Toamna, Cramele Halewood ii  numara pe cei mai  buni somelieri

In prezent, se afla in curs de desfasurare cea de a treia grupa de pregatire, care cuprinde personal calificat din locatii de top din Iasi, Bacau, Ramnicu Valcea, Galati, Constanta si Slobozia.
Pana la momentul decernarii premiilor, Grupul Halewood Romania organizeaza in total cinci sesiuni de pregatire, care se desfasoara pe parcursul a patru zile fiecare si la care participa personal din HoReCa de pe intreg teritoriul tarii. Participantii la competitie au posibilitatea de a parcurge subiecte de interes maxim pentru meseria de somelier, iar partea teoretica este completata de probe practice, precum decantarea vinurilor si degustarea lor. Cursantii vor primi carti de specialitate si alte materiale didactice, cat si accesorii specifice lucratorilor din HoReCa : sort, tirbuson.
Tematica sezonului de pregatire mai cuprinde : vizitarea Pivnitelor Rhein, degustare de vin spumant, specificatii legate de activitatile de marketing si de somelier, informatii despre lumea viei, a vinului si despre productia viticola, precum si reguli de servire, asociere a bauturilor si analiza meniurilor. Nu vor lipsi nici prezentarile de vinuri din portofoliul de import al Cramelor Halewood.
Cursurile sutinute de profesori de specialitate din unitatile de invatamant superior, impreuna cu informatiile aduse direct din realitatea domeniului de catre somelierii Cramelor Halewood fac din Trofeul Somelariei 2006 un eveniment de referinta pentru toti cei care participa.
« Consideram ca munca somelierului este cea care desavarseste tot parcursul pe care il are vinul de cand pleaca din vie, sub forma strugurelui din cos, si pana ajunge in paharul consumatorului. Prin modul in care somelierul ii prezinta acestuia vinul, contribuie la succesul sau la esecul unei sticle de vin, a unei marci, a unui producator, in cele din urma. Avem responsabilitati mari si de aceea dorim sa impartasim din cunoasterea noastra si celor interesati sa-si consilieze si serveasca bine clientii », afirma Alfred Binder, somelier Cramele Halewood. « Participantii cei mai receptivi si mai bine pregatiti vor fi premiati de Cramele Halewood, dar cea mai mare bucurie este aceea ca, in final, castigam cu totii : cei care producem, cei care servim si cei care consuma », adauga acesta.

Vizitati-ne la www.halewood.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand-srl/toamna-cramele-halewood-ii-numara-pe-cei-mai-buni-somelieri