“Cercetasii Romaniei” cred intr-o tara cu oameni mai buni

BUCURESTI - 22 februarie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

Pe 22 februarie, de Ziua Mondiala a Cercetasiei, peste treizeci de milioane de cercetasi din 216 tari si teritorii simt in fiecare an ca fac parte dintr-o Lume mai Buna. 22 februarie a devenit Ziua Mondiala a Cercetasiei (cunoscuta si ca Ziua Gandului), fiind ziua de nastere a fondatorului Miscarii Scout, Lordul Robert Baden-Powell.

“Cercetasii Romaniei” cred intr-o tara cu oameni mai buni
 Nimic din ceea ce avem si ceea ce vom face nu va dainui fara elementul de baza al cercetasiei: lucrul in echipa! Asta stim sa facem cel mai bine si aceasta este puterea noastra.  

Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte ONCR

Am crescut mai buni si mai puternici! Dupa 20 de ani de Cercetasie in Romania, intr-un moment de bilant, cand ne gandim la ce vom face pentru tinerii cercetasi si de aici inainte, avem un raspuns clar, ferm si asumat:     Pentru a putea ajunge aici a fost nevoie de: - RoJAM 2011: prima Jamboree nationala organizata in Romania dupa 75 ani, un eveniment si un loc in care am aratat de ce sunt cercetasii Gata Oricand, si de ce Cercetasii Romaniei sunt un pol al educatiei non-formale in Romania si un element de baza al societatii civile romanesti. RoJAM va fi amintit ca un exemplu de buna practica in tot ceea ce inseamna activitati educative non-formale, atat in Romania, cat si in Sud-Estul Europei.

- Ziua din “Scoala Altfel in Spiritul Cercetasiei” - primul proiect major educativ non-formal in scoli: reprezinta o recunoastere fara precedent a contributiei pe care miscarea cercetaseasca o are in completarea educatiei oferita de scoala si familie. Programul “Scoala Altfel” reprezinta in acelasi timp si un test de maturitate pentru “Cercetasii Romaniei”, din punct de vedere al contributiei la nivel local, cat si al coordonarii nationale si a comunicarii unui mesaj unitar. Programul educativ oferit de Cercetasii Romaniei are potentialul sa fie testat in peste 14.000 de scoli din Romania, in beneficiul a aproximativ  4.000.000 elevi, iar dupa derularea actiunii Scoala Altfel este necesar sa fim pregatiti cu totii sa acceptam si sa integram adultii, copiii si tinerii care doresc sa se alature Miscarii www.scout.ro/scoalaaltfel   - Acreditarea M.E.C.T.S. a primului stagiu de Pedagogie Cercetaseasca din Romania ( obtinuta in 21.02.2012, CNFP, 10 puncte) - Castigarea Locului II la Gala Premiilor in Educatie – categoria ONG-ului anului in domeniul Educatiei si la Gala Voluntariatului a distinctiei “Voluntarul anului in domeniul Educatiei” – Centrul Local “Axente Sever”Alba Iulia. Nimic din ceea ce avem si ceea ce vom face nu va dainui fara elementul de baza al cercetasiei: lucrul in echipa! Asta stim sa facem cel mai bine si aceasta este puterea noastra.

Daca simtiti la fel ca mine, daca stiti ca faceti parte dintr-o echipa, indiferent de numele ei si de locul unde se afla, fie ca poarta un nume de patrula, de unitate, de centru local sau de consilu director, fie ca isi cauta un nume sau este definita de programele, stagiile sau activitatiile pe care le facem, atunci ziua noastra este vreme de sarbatoare:  ne luam esarfa oriunde mergem, schimbam un zambet si, mai ales, facem o fapta buna pe care o impartasim cu prietenii, o transmitem celor din jurul nostru, in centrul local, in familie, in mediul virtual, in sufletele celor din jur.

Gata Oricand! Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”

Despre INSIDE BRAND

DESPRE ONCR
Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR – www.cercetasiiromaniei.ro) miscare educativa de tineret din Romania, cu peste 2500 de membri in peste 55 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara.
www.scout.ro
Misiunea Cercetasiei este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate. Aceasta se realizeaza prin: implicarea tinerilor intr-un proces educativ non-formal, pe toata durata anilor in care se formeaza ca indivizi; utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltari ca persoana increzatoare, motivata, responsabila si deschisa; sprijinirea tinerilor în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale si personale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/cercetasii-romaniei-cred-intr-o-tara-cu-oameni-mai-buni