HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, un etalon de afacere în industria lemnului

BUCURESTI - 24 mai 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Media / Publicitate, Social

Live site

Vă invităm la HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, una dintre cele mai moderne fabrici de prelucrare a lemnului din România, pentru a vă dezvălui soluții viabile de a traversa perioada grea cu care se confruntă societatea românească, prin folosirea eficientă a resurselor și prin implicare socială responsabilă.
Urmăriți emisiunea “PRODUCĂTORII MERG MAI DEPARTE” sâmbătă, 25 mai 2013, la Nașul TV, de la ora 12:00!
Să trăiți verde!

HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, un etalon de afacere în industria lemnului
 Produsele pe care HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER le pune la dispoziția pieței sunt: cherestea verde sau uscată nerindeluită, cherestea uscată şi prelucrată, cherestea pentru ambalaj, produse finite şi semifabricate, cherestea stratificată, panel, panouri cu film, panouri încleiate, combustibil solid din material lemnos: brichete cilindrice și dreptunghiulare și peleți. 

www.schweighofer.at/ro

În urmă cu mai bine de zece ani, țara noastră a adoptat o strategie economică prin care interzicea exporturile de materii prime și materiale cu grad redus sau zero de prelucrare. Luând cazul industriei lemnului, scopul acestei strategii era ca valoarea adăugată să se obțină în țară prin prelucrarea buștenilor, și nu în alte părți. În ultimii trei ani, această strategie a fost însă aruncată la coșul de gunoi și, cu toate că existau interdicții stabile, exporturile de bușteni neprelucrați s-au triplat numai într-un singur an de la 4,2 milioane de dolari în 2009 la 13,6 milioane de dolari în 2010.

În acest mediu economic bolnav în care pare-se că ne vindem țara pe nimic și nu se mai ține cont de nici o reglementare în condițiile în care alte țări exportatoare de bușteni neprelucrați interzic cu adevărat exporturile sau le suprataxează, în condițiile în care asociațiile patronale din industria prelucrătoare a lemnului din România trag un semnal de alarmă că în curând vor rămâne fără materie primă, iată că totuși mai există și o rază de speranță.

HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, o importantă companie austriacă având o uriașă experiență în domeniul prelucrării lemnului, preia patru fabrici de profil din România, creând la Sebeș, Rădăuți, Siret și Comănești peste 2.000 de locuri de muncă și oferind un model etalon despre cum trebuie derulată o afacere în industria lemnului.

Prin modernizări și folosirea celor mai înalte tehnologii în domeniu, compania HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER nu risipește nimic din această materie primă prețioasă care este lemnul, prelucrând absolut tot, dovadă fiind diversitatea mare de produse oferite pieței - cherestea, rigle, lambriuri și dușumele, produse profilate, panel, panouri încleiate, peleți și brichete de rumeguș.

“La HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, tradiția își dă mîna cu inovația. De peste trei secole familia Schweighofer este strâns legatǎ de prelucrarea lemnului. Pentru aceasta ne strǎduim în continuare sǎ gǎsim soluţii inovatoare şi pieţe noi. Produsele din lemn marca Schweighofer sunt cǎutate în peste 60 de ţǎri, cota exportului fiind de peste 80%! Societatea noastrǎ, cu cei aproximativ 2.500 de angajaţi, prezentǎ în România în patru locații de producție, a devenit lider de piață incontestabil în domeniul prelucrǎrii masei lemnoase. Acest succes a fost înregistrat pe parcursul ultimilor ani. În 2002 am construit prima fabricǎ de cherestea Schweighofer în Sebeş. A urmat apoi, în 2007, fabrica de cherestea din Rǎdǎuţi, iar doi ani mai târziu Schweighofer achiziţiona unitatea de producere a panourilor încleiate din Siret şi în 2010 fabrica de panele din Comǎneşti”, afirmă reprezentanții companiei în pagina de website.

Avantajele majore ale locaţiilor de producţie din România sunt disponibilitatea materiei prime de calitate superioară din păduri administrate durabil, personalul bine calificat şi facilităţile oferite de portul internaţional Constanţa, de unde produsele noastre pot fi expediate către clienţii din întreaga lume. 

PELETII sunt cilindri presaţi din material lemnos (talaş, rumeguş) netratați, uscați şi compactați, care nu conţin aditivi sau alţi lianţi certificați de cele mai riguroase standarde de calitate ÖNORM M 7135 și DINplus 51731

PELEŢII se folosesc în sobe, șeminee și centrale pe peleţi:

    - pentru încălzirea locuinţelor, caselor, spaţiilor comerciale
    - pentru utilizarea industrială și în combinație cu alte sisteme de incălzire (de ex. încălzire solară) cu alimentare automată și semi-automată (diferenţa constă în modul de alimentare a rezervorului sau a locului de depozitare

Informații despre centrale pe peleți www.centralepeleti.com
                           

Distribuitor de sobe, centrale, șeminee www.incalzireieftina.ro

AVANTAJELE FAȚĂ DE ALTE PRODUSE CONSTAU ÎN...

caracteristicile produsului:

      - valoarea calorică este mai mare (raport greutate/volum)
      - cenușa şi umiditatea sunt semnificativ mai reduse și asigură costuri scăzute de întreținere a instalațiilor
      - dimensiunea redusă asigură un randament de excepție al instalțiilor

capacitatea de stocare

      - prin depozitare de lungă durată datorită umidităţii reziduale reduse
      - volum de depozitare scăzut datorită densităţii mari a produsului

modalitatea de transport

      prin manevrare ușoară, eficientă și automatizată datorită dimensiunilor standardizate

emisii reduse

    de monoxid de carbon şi praf în urma arderilor în sobe şi centrale pe peleţi faţă de arderea tocăturii sau a lemnului de foc.

BENEFICII ECONOMICE PRIN....

    - crearea unor locuri de muncă în industrie, comerţ, silvicultură/industria lemnului prin utilizarea lemnului local
    - ameliorarea siguranței energetice şi reducerea dependenţei de gaze naturale/petrol prin resursa regenerabilă și sustenabilă a lemnului
    - preţul constant pe termen lung al peleților care este independent de preţul petrolului și al gazelor naturale, cu o creştere rapidă de preţ în ultimii ani. 

BENEFICII ECOLOGICE PRIN...

protecţia mediului - 

      sub forma reducerii efectului de seră, de CO2-neutru în procesul de ardere

reducerea de ploaie acidă - 

      datorită emisiei reduse de dioxid de sulfsursa de energie durabilă

riscuri minime de transport şi depozitare - 

    pentru ca nu există nici un pericol de explozie, incendii sau de poluare a apelor subterane

PROGRAMUL „CASA VERDE“ SUSȚINE FINANCIAR ÎNCĂLZIREA CU PELEȚI

Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (vezi site-ul Ministerului Mediului și Pădurilor).

Grupul Schweighofer, LIDER DE PIATA IN INDUSTRIA LEMNULUI, este un holding austriac, aflat în proprietate familialǎ.

Cei peste 360 de ani de experienţǎ ai familiei Schweighofer reprezintǎ o evidenţǎ a calitǎţii si sunt martori solizi ai încrederii. Printre clienţii nostri se numǎrǎ astǎzi firme fruntaşe din diverse domenii şi ţǎri.

Activitatea principalǎ  o constitue industria prelucrǎtoare a lemnului cu centre de producţie exclusiv în România. Aici am reuşit în cel mai scurt timp sǎ ocupǎm poziţia de lieder în prelucrarea lemnului.

In afarǎ de aceasta suntem activi în domeniul agriculturii și silviculturii, precum şi în producerea de energie din biomasǎ si operǎm cea mai mare instalaţie de electro-termoficare pe bazǎ de biomasǎ.

În Austria Schweighofer Fiber se concentrează pe producția de celuloză de înaltă calitate și  pe cea de bioenergie.

http://www.schweighofer.at

Despre INSIDE BRAND

“PRODUCĂTORII MERG MAI DEPARTE” este un produs media adaptat perioadei de criză pe care o traversează economia românească, o fabrică de conținut pentru piața media tv și on-line pe care o aprovizionam cu informații eficiente și utile ce pot fi difuzate pe cele mai accesibile pentru orice suport video digital: tv screen, tv, tv live, tabletă, laptop, smartphone, canale media video. Din punct de vedere calitativ, venim în sprijinul producătorilor și al antreprenorilor care doresc să își ducă mesajul direct spre segmentele de piață cărora li se adresează, dar și al consumatorului final pe care îl învățăm cum să folosească produsele de care au nevoie, prin aplicații, demonstrații și puterea exemplului, pe rețeta Do-It-Yourself. La Nașul TV, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00 și în reluare marțea, de la ora 13:00, PRODUCĂTORII MERG MAI DEPARTE!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/holzindustrie-schweighofer-un-etalon-de-afacere-in-industria-lemnului