Incepe RoJam 2011

BUCURESTI - 10 august 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

Pe 11 august 2011, incepe RoJam 2011. Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” deschide maine cea de a cincea jamboree nationala organizata in Romania, dupa 75 de ani.

 Incepe RoJam 2011
 Ii invitam pe toti reprezentantii presei care cred in viitorul tinerilor romani si pe toti sustinatorii tinerilor intreprinzatori din Romania sa participe la ceremonia de deschidere a RoJam 2011, maine seara, la orele 21:00, la Saliste. 

Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte ONCR

“Fa urmatorul pas!” este mesajul pe care cercetasii romani il lanseaza acum ca pe o provocare pozitiva de a duce spiritul Jamboreei Nationale catre o miscare cercetaseasca puternica, unita, deschisa si, mai ales, pregatita sa primeasca prieteni noi, pentru a trai aventuri extraordinare odata cu celebrarea a 100 de ani de cercetasie in Romania, in 2013.

“Ii invitam pe toti reprezentantii presei care cred in viitorul tinerilor romani si pe toti sustinatorii tinerilor intreprinzatori din Romania sa participe la ceremonia de deschidere a RoJam 2011, maine seara, la orele 21:00, la Saliste. De asemenea, toti prietenii cercetasilor sunt invitati sa viziteze campul RoJam 2011,  intre 11 si 21 august 2011, si sa se bucure de atmosfera acestui eveniment care sustine dezvoltarea durabila si educatia non-formala a tinerilor care au misiunea de a lasa lumea putin mai buna decat au gasit-o”, afirma Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR).

RoJam 2011 reprezinta cea mai mare intreprindere de pana acum a cercetasilor din Romania – o provocare administrativa, logistica, de comunicare si de programe, fara egal in istoria recenta a organizatiei. In acelasi timp, RoJam 2011 va reprezenta cel mai semnificativ eveniment national din Sud-Estul Europei, din ultimul deceniu, prin amploare si continut.

Cercetasi din toate colturile tarii si din Europa se vor intalni la Saliste, in campul organizat in apropierea Sibiului, pentru a trai impreuna frumoasa AVENTURA a tineretii, spiritului constructiv si a bucuriei de a fi impreuna pentru a crea o lume mai buna.

Ceremonia de deschidere, 18 proiecte sociale (Calfe), primul Glocals  - Satul dezvoltarii globale din S-E Europei, traseul de Hike prin satele incarcate de traditie din zona Sibiului, atelierele de aventura din Simply Scouting, traseul de Explorare din orasul Sibiu, reprezinta tot atatea motive de a experimenta unicitatea Jamboreei RoJam 2011.

RoJam 2011 este organizat cu sprijinul a numerosi sponsori si prieteni ai cercetasiei, carora ONCR le multumeste pentru ca au ales sa investeasca in educatia tinerilor romani.

Lista sponsorilor:

Sub înaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Orasului Saliste, World Scout Foundation, Stiftung, Mercedes-Benz, European Scout Foundation, Danone, BCR, MIC.RO, SanoVita, Smurd, Stage Expert, STIRIONG.RO, Lumebuna.ro, Falcon, Bilbor, RCS & RDS, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Recolamp, Asociatia Pro Democratia, Creative Nuke Explosive Ideas, Studentul.info, evenimentestudentesti.ro, StiriDeBine, Romania Pozitiva, Blogunteer.ro, CROS, Fundatia Soros, Kiss FM si COMUNICATEDEPRESA.RO

Vizitati-ne la www.rojam.ro  si  www.scout.ro

 

 

Despre INSIDE BRAND

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR – www.scout.ro) mişcare educativă de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 55 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara.

Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu metoda Scout. Cercetăşia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.
Persoana de contact:
Marian – Valerie PANAIT
0720.722.901