La noul centru Help Autism din Pipera încep înscrierile pentru servicii gratuite acordate copiilor cu TSA

BUCURESTI - 24 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Media / Publicitate, ONG, Social

Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, deschide în capitală un nou centru de diagnostic și intervenție timpurie în autism.
În cadrul Centrului Help Autism Pipera se vor oferi gratuit servicii de diagnostic pentru tulburări pervazive de dezvoltare, suport pentru familiile copiilor cu diagnostic și terapie zilnică pentru 18 copii, prin programe intensive și personalizate de analiză aplicată a comportamentului.

La noul centru Help Autism din Pipera încep înscrierile pentru servicii gratuite acordate copiilor cu TSA
 Activitatea Asociației Help Autism s-a extins permanent; echipa noastră este implicată în mai multe proiecte care au drept scop susținerea, evaluarea, diagnosticarea și recuperarea copiilor care suferă de tulburări din spectrul autismului și a familiilor acestora. Împreună cu Kaufland reușim acum să lărgim cercul celor care au nevoie de noi! Și tu poți ajuta, donând 1 leu pe zi sau sponsorizând proiectele noastre cu 20%! Detalii pe www.helpautism.ro 

Daniela Bololoi, Președintele Asociației Help Autism

Pentru identificarea celor 18 copii cu TSA care pot beneficia timp de 1 an de servicii gratuite, Asociația Help Autism organizează un proces de selecție. Părinții copiilor cu tulburare din spectrul autist și vârsta între 1 și 5 ani sunt invitați să completeze formularul online de pe pagina asociației -  http://www.helpautism.ro/impreuna-le-aratam-viata/inscriere - până la data de 27 noiembrie 2014, orele 24:00.

Formularul de aplicație cuprinde datele de contact, informații despre copil și o scrisoare de intenție în care părinții sunt rugați să expună motivele pentru care ar dori ca fiul / fiica lor să beneficieze de servicii gratuite în cadrul Asociației Help Autism la locația din Pipera.

Comisia de selecție formată din specialiști, părinți și terapeuți va analiza aplicațiile primite, rezultatele urmând să fie anunțate pe website-ul asociației pe 30 noiembrie 2014. Vor fi selectați copiii cu domiciliu in București sau localitățile limitrofe, prioritate la înscrierea în program având locuitorii din zona de nord a capitalei. Criteriile de selecție precum și detalii despre proces sunt disponibile pe http://www.helpautism.ro/impreuna-le-aratam-viata/regulament.

 

Despre INSIDE BRAND

DESPRE ASOCIAȚIA HELP AUTISM
Asociația Help Autism a fost fondată în anul 2010 în urma experienței personale a fondatorilor care au luptat pentru a-și scoate propriul copil din "ghearele" autismului. Impulsionați de persoanele care i-au susținut și de provocările întâmpinate în calitate de părinți în încercarea de a găsi soluții pentru recuperarea propriului copil, au demarat activitatea de misionariat pentru conștientizarea autismului și a consilierii și sprijinirii în programul de recuperare a mai multor copii și familiilor lor.

Membră a F.E.D.R.A. – Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist
http://www.helpautism.ro/despre-noi

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/la-noul-centru-help-autism-din-pipera-incep-inscrierile-pentru-servicii-gratuite-acordate-copiilor-cu-tsa