Lumina generozitatii, impartasita la Montessori Haus Timisoara

Timisoara - 11 noiembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social

In fiecare an, pe 11 noiembrie, copiii si pedagogii de la Montessori Haus Timisoara celebreaza ziua Sfantului Martin, reinviind mesajul si insemnatatea acestei sarbatori a carei pilda este puterea de a darui.

 Lumina generozitatii, impartasita la Montessori Haus Timisoara
 Puterea de a darui exista in fiecare dintre noi, simbolizata acum prin lampioanele confectionate de noi toti, in care licare flacara calda a credintei, a sperantei si a intr-ajutorarii; trebuie doar sa o descoperim si sa o folosim cu fiecare prilej pe care il gasim. Traim cu adevarat sarbatoarea doar impartind cu ceilalti farmecul si bucuria ei. 

Laura Caraiman, Director Executiv Montessori Haus Timisoara

Cu ocazia acestei zile, pedagogii, parintii si copiii confectioneaza lampioane si se plimba cu ele pe strada, cantand cantece specifice, in aminitirea celui care a fost, in anul 371, episcop de Tours (astazi, in Franta). Tot in aceasta zi, oamenii ofera celor nevoiasi dulciuri, bani sau orice altceva. Legenda spune ca Martin de Tours, fiind soldat in armata romana, a impartit mantia sa, intr-o zi friguroasa de iarna, cu un cersetor de care s-a ingrijit. Curand dupa aceasta a fost botezat, a infiintat o manastire si a fost numit episcop. Se spune ca Martin a fost foarte surprins de faptul ca a fost ales in aceasta functie si s-a ascuns intr-un grajd plin de gaste pentru a nu fi gasit de cei care doreau sa ii acorde acest titlu. Insa, zgomotul facut de gaste l-a tradat. Cantecele, lampioanele, gasca la cuptor (Martinsgans), prajiturile specifice (Martinshörnchen) si, nu in ultimul rand, gesturile umanitare sunt nelipsite in aceasta zi de 11 noiembrie.

“Dorim sa le transmitem copiilor (si nu numai lor) spiritul acestei sarbatori. Puterea de a darui exista in fiecare dintre noi, simbolizata acum prin lampioanele confectionate de noi toti, in care licare flacara calda a credintei, a sperantei si a intr-ajutorarii; trebuie doar sa o descoperim si sa o folosim cu fiecare prilej pe care il gasim. Traim cu adevarat sarbatoarea doar impartind cu ceilalti farmecul si bucuria ei”, afirma Laura Caraiman, Director Executiv Montessori Haus Timisoara.

Dupa ce vor lumina cu lampioanele vesele strazile din apropiere, gazdele si oaspetii lor se vor intoarce la Montessori Haus Timisoara pentru a savura prajituri pregatite de copii, punch cu fructe si ceai. Oaspetii de onoare ai acestei zile dedicate generozitatii sunt copiii de la Centrul de Primire in Regim de Urgenta din Timisoara, carora echipa Montessori Haus Timisoara a dorit sa le ofere astfel un dar de suflet. 

Detalii la www.montessorihaus.ro

Urmariti-ne pe facebook.

Despre INSIDE BRAND

www.montessorihaus.ro