Premiera Montessori Haus Timisoara: Curriculum Montessori aprobat

Timisoara - 15 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social

Curriculum-ul elaborat de colectivul de pedagogi Montessori Haus Timisoara, care curpinde grupele de varsta 0 – 6 si 6 -12 ani, a fost aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania.

Premiera Montessori Haus Timisoara: Curriculum Montessori aprobat
 Acest curriculum aprobat este o dubla satisfactie a unei munci intense, de ani de zile: pasiunea noastra pentru pedagogia Montessori, pe care o investim in copiii pe care ii educam aici, la Timisoara, deschide acum si un drum national, pe care speram ca tot mai multi sa simta nevoia sa paseasca. Maria Montessori ramane o maestra in educatia copilului, un ghid eficient atat pentru pedagogi, educatori, invatatori si profesori, cat si pentru parinti. 

Laura Caraiman, Director Executiv Montessori Haus Timisoara

Montessori Haus Timisoara este primul proiect Montessori european care a reusit acest lucru. In Europa inca nu exista un curriculum Montessori aprobat de vreun minister. Aceasta premiera nationala si europeana reprezinta o realizare importanta nu doar pentru Montessori Haus Timisoara, dar si pentru invatamantul romanesc si demonstreaza deschiderea pe care Ministrul Daniel Petru Funeriu o are fata de modernizarea si consolidarea sistemului educational din Romania. Munca de ani si ani a colectivului timisorean, care si-a dedicat energia, cunoasterea si timpul, dincolo de indatoririle zilnice ale activitatilor de la grupele de copii, pentru a redacta acest curriculum devenit acum national, este, fara doar si poate, un pas important pentru educatia din Romania. “Sunt mandra de colegii mei si onorata ca am sansa sa activez intr-un asemenea proiect. Cu aceasta ocazie fericita, ii felicit pe toti parintii care au ales pentru copiii lor pedagogia Montessori, care in proiectul nostru se aplica la un inalt nivel”, afirma prof. Adina Ruxanda Jinaru, Director Proiect Montessori-Haus Timisoara. Montessori Haus Timisoara se bucura de aceasta realizare deosebit de importanta pentru intreg sistemul Montessori mondial impreuna cu reprezentantii Academiei Montessori din Viena si cu forul Montessori International (AMI) de la Amsterdam, care au sustinut constant acest demers.

De asemenea, Montessori Haus Timisoara considera ca Inspectoratul Scolar Judetean Timis este un partener constructiv in acest proiect.

Toate proiectele Montessori din Romania vor beneficia de acest curriculum elaborat de Montessori Haus Timisoara.

Detalii lawww.montessorihaus.ro

Urmariti-ne pe facebook.

Despre INSIDE BRAND

DESPRE PEDAGOGIA MONTESSORI
Alternativa pedagogica „Montessori” a aparut la inceputul anului 1907, prin infiintarea primei institutii, „Casa dei Bambini” („Casa Copiilor”), in care s-a experimentat cu succes o noua metoda de educatie initiata de Maria Montessori, pedagog si medic italian. Alternativa educationala Montessori a fost numita metoda de catre initiatoarea ei, Maria Montessori, inca de la primul manual, de la prima sa expunere, în anul 1909.

Practicata timp de 100 de ani in educatia copiilor, de pe toate continentele, indiferent de rasa, etnie, clasa sociala, stare de sanatate, capacitate intelectuala sau nivel cultural, Metoda Montessori si-a dovedit valabilitatea si actualitatea, iar rezultatele bune obtinute garanteaza pentru calitatea acestui mod alternativ de educatie.

Modelul pedagogic Montessori pune copilul in centrul tuturor activitatilor didactice si educative.
Acesta invata intr-un mediu din care competitia este exclusa, un mediu care il sustine in permanenta, un mediu in care se acorda maxima importanta respectarii individualitatii fiecarui copil si intereselor specifice varstei.
Maria Montessori a demonstrat ca fiecare copil este o personalitate unica, independenta, care invata cel mai usor prin activitate individuala practica.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/premiera-montessori-haus-timisoara-curriculum-montessori-aprobat