Sezon de schi si patinaj, la MONTESSORI HAUS TIMISOARA

BUCURESTI - 28 ianuarie 2011

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Copiii de la gradinita si scoala Montessori Haus Timisoara au inceput anul cu o sesiune intensiva de sport, in plin sezon hibernal. Cursurile de schi si de patinaj completeaza seria activitatilor prin care institutia de invatamant isi propune sa ii educe pe copii, in asa fel incat sa le asigure un echilibru perfect intre dezvoltarea intelectuala, spirituala si fizica.

Sezon de schi si patinaj, la MONTESSORI HAUS TIMISOARA
 Dorim sa le transmitem celor mici incredere in fortele proprii si o buna cunoastere de sine, sa construim in fiecare dintre acesti copii viitori adulti independenti, increzatori in fortele proprii si responsabili, atat fata de destinul lor, cat si de al celor din jur si care, la randul lor, sa stie sa ii formeze pe cei mai tineri in spiritul dictonului Mens sana in corpore sano. 

prof. Felix Sinitean-Singer

Dupa vacanta de iarna, in saptamana 14 – 21 ianuarie a.c., copiii de la Montesori Haus Timisoara au putut beneficia de placerea unei tabere de schi, organizata in Austria, la Kitzbuehel, iar in aceasta saptamana, 24 – 28 ianuarie, de cursul de patinaj de la Patinoarul Iulius Mall Timisoara.

Ghidati indeaproape de pedagogii lor si instruiti pentru schi si patinaj de profesorul Felix Sinitean-Singer, cu care fac sport si la Montessori Haus, copiii au sansa sa deprinda prin aceste activitati nu doar cunostintele si tehnicile pe care le presupun aceste sporturi, dar si sa invete ce inseamna fair-playul, vointa descoperita si educata, respectul fata de natura si fata de echipa, regulile de comportare in astfel de situatii.

Zilele petrecute la Kitzbuehel au insemnat pentru copiii de diverse varste socializare in afara spatiului gradinitei, scolii si familiei, experiente noi si care le-au capacitat fortele si concentrarea pe activitati complexe. Efortul fizic al orelor de partie a fost completat de dupa-amieze relaxante de inot la piscina si de seri pline de povesti si veselie. Conditiile excelente de cazare si masa, grija atenta a pedagogilor care au preluat pe aceasta perioada si rolul de parinti, cunostintele noi dobandite in materie de schi si descoperirea farmecului naturii alaturi de prieteni vor ramane cu siguranta amintiri speciale in sufletul acestor copii.

„Dorim sa le transmitem celor mici incredere in fortele proprii si o buna cunoastere de sine, sa construim in fiecare dintre acesti copii viitori adulti independenti, increzatori in fortele proprii si responsabili, atat fata de destinul lor, cat si de al celor din jur si care, la randul lor, sa stie sa ii formeze pe cei mai tineri in spiritul dictonului Mens sana in corpore sano. Deschizandu-le apetitul si capabilitatile pentru sport, sau mai bine spus valorificand aceste resurse vitale de care dispune orice copil, le educam copiilor respectul de sine si dorinta de a opta pentru un stil de viata sanatos. Montessori Haus Timisoara nu vizeaza pentru copii performante sportive exceptionale – decat in masura in care, desigur, este cazul sa incurajam talente innascute – ci o exceptionala valorificare a timpului si a starii fizice a copiilor, la propriile lor capacitati. Dar pentru ca tot a venit vorba despre nivel exceptional, va pot asigura ca sala de sport pusa la dispozitia copiilor la Montessori Haus Timisoara merita din plin acest calificativ”, afirma Felix Sinitean-Singer.

Aceste experiente, care aduc in acelasi teren sportul si divertismentul, nu sunt evenimente punctuale in viata copiilor de la Montessori Haus Timisoara, ci obisnuinte care completeaza o serie de activitati si tabere similare, ce au ca obiectiv transmiterea catre copii a unor conduite si capabilitati concrete, ce le vor folosi pe intreg parcursul vietii.

Despre INSIDE BRAND

office@insidebrand.ro