Supravietuitorul Discovery, Bear Grylls, ii sustine pe cercetasii romani pentru RoJam 2011

BUCURESTI - 8 august 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

Bear Grylls este nu doar supravietuitorul care ne tine cu sufletul la gura pe Discovery Channel, ci si Chief Scout al The Scout Association, cu sediul la Londra.

Supravietuitorul Discovery, Bear Grylls, ii sustine pe cercetasii romani pentru RoJam 2011
 Am aflat despre programul organizat pentru RoJam 2011, care se prefigureaza a fi un eveniment extraordinar. Oferind aceste experiente si aventuri mai multor tineri le veti schimba viata, iar cercetasia va lua amploare. Bravo si cele mai bune urari, tuturor! 

Bear Grylls, Chief Scout al The Scout Association

Cu ocazia organizarii jamboreei nationale, RoJam 2011, Bear Grylls a transmis un mesaj cercetasilor romani,  “Am aflat despre programul organizat pentru RoJam 2011, care se prefigureaza a fi un eveniment extraordinar. Oferind aceste experiente si aventuri mai multor tineri le veti schimba viata, iar cercetasia va lua amploare. Bravo si cele mai bune urari, tuturor”, scrie celebrul expert in arta supravietuirii in natura, semnand cu sinceritate si apreciere. 

Bear Grylls a transmis acest mesaj cercetasilor romani de la Jamboreea Mondiala din Suedia, la care a participat pentru cateva zile. 

Satul Dezvoltării Durabile, instalat la Saliste, langa Sibiu, in perioada 11 – 21 august 2011 se va transforma intr-o asezare cu peste 1300 de cetateni, cu precadere tineri, din toate colturile tarii. El reprezinta esenta RoJam 2011, cea de a cincea jamboree nationala, organizata de catre “Cercetasii Romaniei”, dupa 75 de ani de la ultimul eveniment de acest fel.

La nivel international, jamboreele sunt organizate frecvent, dar pentru Romania postbelica acest eveniment este o premiera. 

Activitatile programate pentru RoJam 2011 sunt: 

Global Development Village

Un "sat al dezvoltării durabile" cu ateliere, activitati si expozitii interactive, dedicate principiilor societatii durabile (economic, social si ecologic). 

Cercetasia, pur si simplu

O arie dedicata activitatilor cercetasesti: Bushcraft si supravietuire, Semnalizare, Pioneering, Noduri, Orientare cu busola, Geo-caching, Jocuri in natura, Brownsea Island revival si altele.

Curcubeul - Zona libera

O zonă libera in care se vor organiza activitati de timp liber, "nealiniate" structurilor programului RoJAM: Ateliere de creatie, "Wisdom Hill", Zona liderilor, Jocuri. 

Subcampul

 Subcampul este "casa" cercetasilor pe durata Jamboreei. Programul organizat in fiecare subcamp va permite o viata de subcamp activa, cu accent pe dezvoltarea personala.

RoJam 2011 este organizat cu sprijinul a numerosi sponsori si prieteni ai cercetasiei, carora Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” le multumeste pentru ca au ales sa investeasca in educatia tinerilor romani.

Lista sponsorilor RoJam:

Sub înaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Orasului Saliste, World Scout Foundation, Stiftung, Mercedes-Benz, European Scout Foundation, Danone, BCR, MIC.RO, SanoVita, Smurd, Stage Expert, STIRIONG.RO, Lumebuna.ro, Falcon, Bilbor, RCS & RDS, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Recolamp, Asociatia Pro Democratia, Creative Nuke Explosive Ideas, Studentul.info, evenimentestudentesti.ro, StiriDeBine, Romania Pozitiva, Blogunteer.ro, CROS, Fundatia Soros, Kiss FM si COMUNICATEDEPRESA.RO

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Misiunea Cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate.

Cercetasia a fost fondata de catre tinerii care au raspuns ideilor si idealurilor formulate in lucrarea “Scouting for Boys”, scrisa de Baden Powell, in 1908. Ideea initiala nu a fost aceea de a crea o organizatie pentru tineret, ci, mai degraba, de a promova niste idei pentru educarea caracterului asa-zis “de cercetas”. In 1922 Asociatia Cercetasii Romaniei devine membru fondator al Organizatiei Mondiale a Miscarii Cercetaseşti. In prezent, in Romania, peste 2.500 de membri isi desfasoara activitatea in 55 de filiale din toata tara. 

Vizitati-ne la www.rojam.ro  si  www.scout.ro