4 kg de opium pentru Germania, ascuns in incaltaminte

BUCURESTI - 24 martie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Politistii de frontiera din cadrul PTF Giurgiu Rutier, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit, ascunsa in incaltamintea a 3 cetateni iranieni, soferi a 2 autocamioane ce veneau din Iran, cantitatea totala de aproximativ 4 kg opium.

Astfel, cu ocazia efectuarii controlului asupra a 2 autocamioane incarcate cu ceramica, respectiv covoare, din Iran pentru societati din Germania, ce aveau ca soferi 3 cetateni iranieni, echipa comuna – formata din politisti de frontiera si lucratori vamal – a observat ca unul dintre barbati avea un mers atipic, motiv pentru care au procedat la efectuarea unei verificari amanuntite asupra acestuia.
Ca urmare a acestui fapt, pe talpa pantofilor celui in cauza, au fost descoperite 2 pachete ce contineau o substanta vascoasa, de culoare bruna, in greutate de aproximativ 1,5 kg.
La testarea primara cu trusa Narcotest, substanta a rectionat pozitiv ca fiind opium, fapt recunoscut si de cetateanul iranian, care a declarat ca intentiona sa vanda drogurile in Germania.
Extinzandu-se verificarile si asupra celorlalti 2 conducatori auto, a fost descoperita, ascunsa de asemenea in incaltaminte, cantitatea de aproximativ 2,5 kg opium.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera, impreuna lucratori din cadrul CZCCOA Giurgiu si sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, in vederea depistarii persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale, in urma expertizarii la Laboratorul Criminalistic, confirmandu-se ca cele 4,071kg ( cantitatea totala) sunt opium.

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera
Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inspectoratul-general-al-politiei-de-frontiera/4-kg-de-opium-pentru-germania-ascuns-in-incaltaminte