Autoturisme de lux furate din Occident, descoperite la PTF Siret

Siret - 4 mai 2004

Comunicat tip General in Social

Politistii de frontiera suceveni au descoperit alte doua masini de lux, declarate furate in strainatate, care urmau sa fie traficate pe aceeasi ruta, Occident - Statele ex-sovietice, la fel ca si cele 60 autoturisme identificate de lucratorii nostri de la inceputul acestui an.
Astfel, procedand la monitorizarea lor inca de la intrarea in tara, pentru depistarea eventualelor conexiuni intre membrii retelei si cetateni romani, politistii de frontiera au intrerupt „calatoria ilegala” a acestor doua autoturisme la PTF Siret.

* Primul autoturism – marca „BMW 530 D”, inmatriculat in Italia (fabricatie februarie 2004) - era condus de cetatenul sarb Goran R., in varsta de 34 ani, care, la controlul specific a prezentat o imputernicire prin care proprietarul, un cetatean italian, ii dadea dreptul sa calatoreasca cu masina in strainatate, precum si un certificat de inmatriculare, suspectat de lucratorii nostri a fi fals.
In urma verificarilor efectuate prin intermediul Punctului de contact de la Oradea, politistii de frontiera au stabilit ca autoturismul este declarat furat din Italia, la finalul lunii aprilie 2004, iar certificatul de inmatriculare fusese furat in alb si completat ulterior, inca din anul 2000.
Fiind extinse cercetarile, soferul a declarat ca primise autoturismul – a carui valoare de catalog este de 70.000 Euro - de la varul sau, in Serbia ( fara a sti ca este furat ), pentru a-l transporta unei alte persoane, a carei identitate nu o cunoaste, in Federatia Rusa.
* Cel de-al doilea autoturism - marca „BMW Cabrio”, an de fabricatie 2002 – era condus de un alt cetaten sarb – Bora J., in varsta de 29 ani - acesta prezentand in punctul de trecere o imputernicire falsa total. Din verificari a rezultat ca autoturismul era declarat furat din Germania, soferul mantionand ca face un „serviciu” patronului pentru care lucreaza si care „l-a rugat” sa ii duca masina in Ucraina, unde se afla fiul acestuia. De asemenea, acesta a declarat ca nu cunostea faptul ca autoturismul este „cu probleme” .
In realitate, masina fusese cumparata in leasing de catre un cetatean german care insa, nu a achitat ratele, conform contractului , instrainand-o patronului sarb. Ca urmare a acestui fapt, firma prejudiciata a facut demersurile necesare in vederea declararii autoturismului – a carui valoare de catalog este de 33.000 Euro – ca fiind deturnat.
In ambele cazuri, autoturismele au fost indisponibilizate la sediul IJPF Suceava, in prezent cercetrile fiind continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Persoana de contact – subcomisar de politie Ionela Roman – 0744.486.612 / 0722.747.903

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera
Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inspectoratul-general-al-politiei-de-frontiera/autoturisme-de-lux-furate-din-occident-descoperite-la-ptf-siret