Peste 11 kg bijuterii din aur si argint, ascunse in capitonajul scaunelor unui autocar

Giurgiu - 24 martie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Politistii de frontiera din cadrul PTF Giurgiu Rutier - Feroviar, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit, ascunse in capitonajul scaunelor unui autocar, aproximativ 11,1 kg bijuterii din metal galben si alb, presupus a fi aur si argint, ce urmau a fi introduse ilegal in tara pentru a fi comercializate.

Astfel, cu ocazia efectuarii controlului asupra unui autocar marca „Mercedes” ce venea din Turcia, condus de cetateanul turc Bairam C., in varsta de 45 ani, membrii echipei de control - politisti de frontiera si lucratori vamali - au descoperit, ascunse in capitonajul scaunelor autocarului, mai multe pungi din plastic, invelite cu banda adeziva, in care se aflau aproximativ 9,2 kg bijuterii din metal alb, presupus a fi argint si 1,9 kg bijuterii din metal galben, presupus a fi aur .
Demarandu-se cercetarile s-a stabilit ca metalele pretioase apartineau soferului autocarului, acesta declarand ca intentiona sa comercializeaze marfa pe piata neagra de desfacere din Romania, pentru a obtine profituri ilicite. Barbatul a apelat la aceasta metoda – ascunderea bijuteriilor - pentru a nu achita taxele vamale aferente.
Bijuteriile au fost retinute in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala, urmand a fi transmise spre expertizare, persoana in cauza fiind sanctionata contraventional, conform normelor vamale in vigoare, cu 25 milioane lei .

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera
Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com