Roman deferit justitiei, dupa ce “s-a plimbat” ilegal, prin Europa, mai bine de doi ani

BUCURESTI - 8 decembrie 2005

Comunicat tip General in Social

Un roman a fost retinut, la intrarea in tara, ieri dupa amiaza, de catre politistii de frontiera timiseni, intrucat trecuse ilegal frontierele altui stat.

Eduard G., in varsta de 32 de ani, domiciliat pe raza judetului Cluj, s-a prezentat la intrarea in tara, venind dinspre Italia, fara a avea asupra sa documentele necesare unei calatorii in strainatate.
In urma controlului, s-a stabilit ca Eduard G. iesise din tara, in iulie 2003, avand ca destinatie Ungaria. Dupa o scurta sedere pe teritoriul unguresc, barbatul a trecut ilegal granita acestui stat si a ajuns, in aceeasi maniera, in Italia.
De atunci si pana la intoarcerea sa in tara natala, Eduard G. a locuit in Italia fara forme legale, muncind “la negru”, insa nu dorul de patrie l-a determinat sa vina acasa, ci un control inopinat al autoritatilor italiene care i-au pus in vedere sa paraseasca tara. Eduard G. s-a vazut nevoit sa se imbarce in prima cursa ce avea ca destinatie Romania, insa, imediat ce a ajuns pe teritoriul romanesc, politistii de frontiera l-au retinut.
Clujeanul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierelor altor state si a fost prezentat parchetului in vederea luarii masurilor impuse de lege.

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera

www.politiadefrontiera.ro
presa.igpf@mai.gov.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inspectoratul-general-al-politiei-de-frontiera/roman-deferit-justitiei-dupa-ce-s-a-plimbat-ilegal-prin-europa-mai-bine-de-doi-ani