Traficant de persoane si totodata racolator trimis in fata parchetului de politistii de frontiera

Alexandria - 23 iunie 2004

Comunicat tip General in Social

Un alt traficant de persoane care racola „barbati apti pentru munca”
in Spania, a fost prezentat in fata parchetului teritorial dupa ce politistii de frontiera teleormaneni „au intrat pe fir” si i-au dejucat planurile.

Astfel, politistii de frontiera din cadrul IJPF Teleorman l-au monitorizat pe numitul Iulica B., cunoscut printre localnici sub pseudonimul „Ionda”, inca din toamna anului trecut cand barbatul a dat „sfoara in tara” ca are posibilitatea sa-si ajuta consatenii sa „castige un ban cinstit” in Spania, la ginerele sau – cetatean roman aflat pe teritoriul spaniol.
La scurt timp dupa „anunt” au aparut 4 doritori, barbati cu varste cuprinse intre 27 si 37 ani care i-au solicitat in mod direct lui Ionda sa-si tina promisiunea (aceea de a-i ajuta sa ajunga in Spania).
Hotarat sa exploateze la maxim dorinta celor in cauza, Iulian B. le-a spus acestora ca plecarea va fi organizata in cateva zile, perioada in care trebuia sa le testeze chiar el rezistenta la munca fizica pentru a nu „se face de rusine in fata ginerelui”.
Astfel, dupa semnarea unui angajament (de mana) prin care Ionda se obliga sa le asigure banii de transport si valuta pe care trebuiau sa o prezinte la trecerea frontierei, la iesirea din Romania, iar doritorii urmau sa-i trimita lui Ionda, din Spania, prin intermediul ginerelui sau cate 2.500 Euro/persoana, intr-un interval de 2 luni de la data ajungerii in acea tara, cei 4 au „intrat in probe”, sens in care au fost pusi sa intretina gradina si sa paveze gospodaria „binefacatorului”.
Dupa aproximativ o saptamana, constatatand ca barbati sunt „apti” pentru a se deplasa in Spania, Ionda le-a „aranjat” transportul si le-a pus la dispozitie valuta pe care trebuiau sa o prezinte la frontiera, asigurandu-i totodata „ca a aranjat si problema la granita”.
O data ajunsi in punctul de control, cei in cauza au constatat ca, toate asigurarile lui Ionda au fost nereale, politistii de frontiera nepermitandu-le continuarea calatoriei, ca urmare a faptului ca scopul declarat - excursie in strainatate - nu corespundea celui real.Dezamagiti de cele intamplate cei 4 barbati s-au intors acasa la traficant. Auzind ce s-a intamplat, dupa cateva luni, Ionda le-a organizat un nou transport, de aceasta data incercand scoaterea lor din tara printr-un punct de control din Est-ul tarii, „escapada esuata” si de aceasta data si soldata din nou cu intreruperea calatoriei celor in cauza.
Pentru faptele comise, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean Teleorman au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pe numele lui Iulica B. sub aspectul pentru savarsirii infractiunii de trafic de persoane, in prezent acesta fiind cercetat de catre Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman.

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera

Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inspectoratul-general-al-politiei-de-frontiera/traficant-de-persoane-si-totodata-racolator-trimis-in-fata-parchetului-de-politistii-de-frontiera