Programul national de pregatire pentru montaj GPL in vederea dezvoltarii combustibililor alternativi in Romania

BUCURESTI - 28 decembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Industrie, Energie

In luna Decembrie 2022, sa desfasurat in locatia ROCAR VEST din Bucuresti, Cursul de specializare pentru montajul instalatiilor auto GPL marca Zavoli, sustinut de catre Domnul Marco Ferara si de catre Domnul Giampaolo Brancato reprezentanti ai Grupului Westport Italia, fiind asistati de catre conducerea stafului tehnic al ROCAR SION format din Domnul Ion Moraru, Director Tehnic si Domnul Gabriel Luca Coordonator Tehnic ROCAR SION dar si de echipa tehnica Intergas Romania condusa de catre Domnul Director Tehnic Cristian Stan.

curs pregatire montaj GPL instalatii auto de GAZ Zavoli si Prins

curs pregatire montaj GPL instalatii auto de GAZ Zavoli si Prins

 Acest eveniment de anvergura deschide seria de training-uri pe care ROCAR SION le va efectua in piata din Romania in anul 2023 la toate service-urile specializate pentru montajul instalatiilor GPL, si invitam pe aceasta cale toti tehnicienii si toate service-urile implicate sa se inscrie in Programul National de pregatire pentru montaj GPL 2023, in vederea dezvoltarii capacitatii de montaj pentru combustibili alternativi in Romania 

Silviu Raicea

La acest eveniment de anvergura pentru domeniul auto GPL au participat reprezentati din 20 de service-uri specializate pentru montaj GPL din toata tara, aceste service-uri fiind reprezentante ale companiei ROCAR SION in teritoriu dar si reprezentantii la nivel tehnic ai catorva importatori si dealeri auto interesati de implementarea proiectului ROCAR pentru montaj GPL de la 0Km.  

In cele trei zile de seminar, au fost explicate in amanunt toate caracteristicile tehnice ale sistemelor GPL ale grupului Westport Italia sub marca Zavoli dar si modul de montare, reglare si calibrare al acestora. Prima zi a debutat prin prezentarea instalatiilor GPL Zavoli Bora Advanced care pot echipa orice autoturism cu injectie directa de benzina, folosind un regulator de presiune si vaporizator GPL de ultima generatie eVP, care poate oferii o presiune constanta de GPL, datorita noului sistem de gestiune electronica al presiunii si care face posibila instalarea echipamentelor GPL pe motorizari de ultima generatie te tip FSI, TFSI, GDI sau TCE avand un consum optimizat de 95% GPL si 5% benzina din consumul nominal al autoturismului. Instalatia GPL Zavoli Bora Advance a fost instalata pe un autoturism Subaru Outback, cu motorizare 2.5 boxer, fabricat in anul 2022, acesta fiind echipat si cu un sistem de protectie al supapelor Valve Protect care are rolul de a mentine temperatura de ardere interna la acelasi nivel ca si la benzina.

In a doua zi de seminar au fost prezentate strategiile de reglare si calibrare pentru autoturisme cu injectie secventiala multipunct si injectie multipunct duala de benzina. Au fost prezentate trei autoturisme cu injectie multipunct si injectie multipunct dual: un Honda CRV 2.0, echipat cu instalatie GPL Zavoli Bora, un Hyundai I20 1.4 si Toyota Aygo 1.0, echipate cu instalatie GPL Bora Dual Injection.

In an treia zi de seminar au fost prezentate strategiile de reglaj si calibrare pentru instalatiile GPL Zavoli Winner si Zavoli Bora pentru autoturismele Hybrid dar si cele Valvetronic. Deasemenea au fost prezentate instalatiile GPL Zavoli Bora Direct si Zavoli Alisei Direct care pot echipa autoturisme cu injectie directa de benzina pentru modelele de autoturisme fabricate intre anii 2008 si 2014.

In acest moment produsele grupului Westport Italia acopera toata gama de autovehicule cu benzina si se pozitioneaza la nivel “premium” si ” high class” in piata instalatiilor GPL auto din toata lumea find singurele sisteme care pot echipa toate motorizarile de autovehicule de ultima generatie cu motorizari te tip TFSI, TSI, TCE si GDI sau motorizari Dual Point Injection multipunct sau injectie directa.

Despre Instalatii GPL ROCAR

Suntem un furnizor de top la nivel national pentru servicii de montaj instalatii GPL auto si CNG, avand o retea vasta de parteneri la nivel national, specializati pentru montajul si intretinerea instalatiilor auto GPL. Compania noastra imbina cele mai noi tehnologii in domeniul auto GPL, pentru a reda clientilor nostrii solutii viabile, care sa aduca economii de carburant substantiale si care sa isi aduca aportul la progresul pe care trebuie sa il facem cu totii, pentru protejarea mediului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/instalatii-gpl-rocar/programul-national-de-pregatire-pentru-montaj-gpl-in-vederea-dezvoltarii-combustibililor-alternativi-in-romania