Comunicate Institutul Cervantes Bucuresti

Institutul Cervantes Bucuresti

Compania Institutul Cervantes Bucuresti a emis 106 comunicate de presa

 • Zilele Culturii Sefarde la București 9-12 noiembrie

  Zilele Culturii Sefarde la București 9-12 noiembrie

  BUCURESTI - 5 noiembrie 2015


  Instituto Cervantes din București și Centrul de Studii Israeliene “Goldstein Goren” al Facultății de Științe Politice – Universitatea București, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, organizează în perioada 9-12 noiembrie, cea de-a doua ediție a Zilelor Culturii Sefarde la București.    comunicatul de presa

 • ULTRA HIGH FLAMENCO în concert la Sala Radio

  ULTRA HIGH FLAMENCO în concert la Sala Radio

  BUCURESTI - 28 mai 2015

  Ambasada Spaniei în România şi Instituto Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Radio România, organizează joi, 4 iunie, ora 19:00, la Sala Radio, concertul trupei spaniole UHF – ULTRA HIGH FLAMENCO.

  “Un flamenco în care răsună ecourile frumoasei nebunii a lui Pat Metheny sau John McLaughlin, cu o pluralitate de voci; un regal al comuniunii muzicienilor cu instrumentele pe care care cântă, rod al prieteniei a patru muzicieni pe care îi leagă o înţelegere reciprocă demnă de invidiat şi convingerea că muzica flamenco se află în permanentă înnoire şi evoluţie” (Alejandro Amores, Tertuliaandaluza.com)

  Prezenţa Ultra High Flamenco la Bucureşti face parte dintr-un turneu internaţional – derulat în oraşe ca Viena, Budapesta, Bucureşti, Sofia - sprijinit de AECID ( Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare)

  Coproducător: TVR, Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

  Eveniment realizat cu sprijinul Clubului de Sponsori ai Instituto Cervantes din Bucureşti.
      comunicatul de presa

 • Celebra chitaristă spaniolă Margarita Escarpa, în recital la Bucureşti

  Celebra chitaristă spaniolă Margarita Escarpa, în recital la Bucureşti

  BUCURESTI - 22 mai 2015

  Institutul Cervantes din Bucureşti şi Filarmonica “George Enescu” anunţă marţi, 26 mai a.c., un recital de chitara susţinut de Margarita Escarpa în Sala mare a Ateneului Român, cu lucrări de Dionisio Aguado, Fernando Sor, Joaquin Rodrigo, Manuel de Falla, Claude Debussy, I. Albeniz.    comunicatul de presa

 • Literatura ca necesitate - scriitori spanioli în România

  Literatura ca necesitate - scriitori spanioli în România

  BUCURESTI - 19 mai 2015

  În data de 23 mai 2015, la invitația Institutului Cervantes, va fi prezent la București José María Merino, scriitor si academician spaniol şi, tot atunci, Editura Univers o va avea invitată în România pe Valerie Miles, cercetătoare, editoare, traducătoare și profesoară spaniolă de origine americană, specialistă în literatura de limbă spaniolă.

  Ambii scriitori vor participa sâmbătă, 23 mai, ora 12:00, la dezbaterea „Literatura ca necesitate”, moderată de Simona Sora. Evenimentul va avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, pe Scena Arena din Pavilionul C1 al complexului Romexpo. Discuția va fi urmată de sesiuni de autografe, ce vor avea loc la standul editurii Univers: B12, pavilion C2.

  Dezbaterea îşi are originea în lansarea antologiei "O mie de păduri într-o ghindă" pe care Valerie Miles a realizat-o și pe care Editura Univers o va traduce și publica. Antologia cuprinde texte aparținând unor foarte cunoscuți scriitori de limbă spaniolă, texte pe care aceștia le-au ales, considerându-le reprezentative pentru opera lor. Printre aceștia se numără José María Merino, Mario Vargas Llosa, Enrique Vila-Matas, Javier Marías, Carlos Fuentes, Antonio Muñoz Molina.
      comunicatul de presa

 • Lectura din Don Quijote la Instituto Cervantes, in cadrul Saptamanii Cervantes (20-24 aprilie)

  Lectura din Don Quijote la Instituto Cervantes, in cadrul Saptamanii Cervantes (20-24 aprilie)

  BUCURESTI - 20 aprilie 2015

  Instituto Cervantes din Bucureşti organizează în perioada 20-24 aprilie Săptămâna Cervantes, o serie de evenimente organizate în jurul zilei de 23 aprilie, Ziua Cervantes- Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, anul 2015 avand o semnificaţie specială, aceea a împlinirii a 400 de ani de la publicarea celei de-a doua părţi a binecunoscutului roman Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes.
  Evenimentele programate cuprind o expoziţie de carte, proiecţii de film, recitaluri muzicale şi lectura continuă din Don Quijote de la Mancha care va avea loc la sediul Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38) în data de 23 aprilie, începând cu ora 16:00 şi până la ora 21.00. Toţi admiratorii romanului lui Cervantes şi ai îndrăgitelor sale personaje: Don Quijote, Sancho Panza, Dulcineea etc sunt asteptaţi să citească. Cititorii vor avea la dispoziţie versiunile în limba spaniolă şi în limba română ale celebrului roman. Timpul acordat lecturii fiecarui cititor este de maximum 2 minute, iar participanţii se pot inscrie la lectură prin telefon 021 2102737 şi prin email cultbuc@cervantes.es.
  Lectura va fi deschisă la ora 16:00 de E.S. Dl. Ramiro Fernández Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti, si va fi continuată de Dl. Sorin Marculescu, traducător al operei lui Cervantes în limba română şi de doamna Rosa Moro de Andres, directorul Instituto Cervantes din Bucuresti. De-a lungul intervalulului dedicat lecturii vor citi atât elevi şi studenti, cât şi membrii ai corpului diplomatic, personalităţi, iubitori ai lecturii şi ai personajelor create de Miguel de Cervantes.
  La sfârşitul lecturii, fiecărui cititor îi va fi oferit, conform tradiţiei spaniole de Ziua Cărţii, un trandafir roşu.
      comunicatul de presa

 • Recital de muzică veche - Cervantes şi muzica: "Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău"

  Ansamblul Zarabanda

  BUCURESTI - 16 aprilie 2015

  “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”


  Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

  “Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău” - titlul recitalului nu este altul decât celebra frază pe care Cervantes o rosteşte prin gura lui Sancho Panza, în capitolul XXXIV din Don Quijote de la Mancha, partea a doua. Această frază nu e nici pe departe singura pe care Don Miguel de Cervantes o dedică artei sunetelor, dar, este poate, cea mai semnificativă şi mai cunoscută.

  Muzicienii Alvaro Marías, conducătorul formaţiei - flauto dolce, Alejandro Marías - viola da gamba, Gerardo Arriaga- vihuela şi Jordan Fumadó- clavecín, vor prezenta un program cu lucrări din secolele XVI-XVII semnate de compozitori precum Antonio de Cabezón, Diego Ortiz, Bartolomé de Selma y Salaverde, Luis de Narváez.

  Bilete se pot achiziţiona de la Casa de Bilete a Ateneului Român, Str. Franklin, nr.1 şi se pot rezerva online de pe site-ul Filarmonicii “George Enescu” (http://www.fge.org.ro)

  Evenimentul se înscrie în Săptămâna Cervantes (20-24 aprilie), o serie de activităţi organizate de Instituto Cervantes din Bucureşti în jurul Zilei Cervantes – Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, 23 aprilie.
      comunicatul de presa