Despre Ilustratia de carte, cu ilustratorul spaniol Alberto Gamón

BUCURESTI - 31 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Live site

Institutul Cervantes din Bucuresti, in colaborare cu Universitatea Nationala de Arte, Clubul Ilustratorilor, va gazdui, in perioada 3-6 februarie, o serie de activitati dedícate ilustratiei de carte cu participarea ilustratorului spaniol Alberto Gamón.
Ilustratorul spaniol va conduce, la sediul Institutului Cervantes, in perioada 3-5 februarie o serie de ateliere de ilustratie destinate studentilor si tinerilor ilustratori români, evenimentul se bucura de sprijinul Teahouse.

afis eveniment

afis eveniment

Luni, 3 februarie, ora 18:00,  in inchiderea expozitiei de ilustratie de carte “Patria Común. Delibes Ilustrado” – expozitie gazduita de Instituto Cervantes in parteneriat cu Fundatia Miguel Delibes”, ilustratorul spaniol va tine o scurta prezentare legata atat de participarea sa in aceasta expozitie, cat si de ilustratia de carte in general, experienta sa ca ilustrator si situatia ilustratiei de carte in Spania.

In data de 6 februarie, ora 18:00, are loc in Sala de Expozitii a Instituto Cervantes, vernisajul expozitiei “Miguel Delibes vazut de tineri ilustratori români”, o expozitie de grup a Clubului Ilustratorilor, dar si a participantilor la atelierele de ilustratie, a carei tema are ca punct de plecare texte din Miguel Delibes.

Alberto Gamón (1974, Alcañiz, Teruel) - Incepand cu 1995 se dedica ilustratiei in diferite domenii. In publicitate, a lucrat la campanii pentru diverse companii, intre care amintim afisele pentru campania “Zilei Internationale a Cartii pentru Copii” (pentru Reteaua de Biblioteci din Zaragoza) sau o colectie de carti postale pentru Centrul de Istorie al aceluasi oras. A lucrat, de asemenea, in presa scrisa, realizand ilustratii pentru articolele de opinie ale Periódico de Aragón (Grupul Z). A facut si designul cotoarelor de informatie biblioteconomica pentru cartile din Cubit, prima biblioteca pentru tineri din Spania, ridicata de Fundatia Bertelsmann.

In zona ilustratiei de carte pentru copii a facut ilustratia mai multor volumen printre care “OPERACIÓN J” de Daniel Nesquens (Ed. Diálogo, Valencia 2003), pentru care a obtinut mentiune speciala pentru cel mai bun álbum ilustrat ( Alicante, 2001) si un Accésit la Concursul INJUVE (Institutul pentru Tineret, 2003). Recent, impreuna cu alti autori, a demarat un proiect de auto-editare la editura denumita Ediciones sin Pretensiones (Editii fara pretentii). In ultimii ani a lucrat si ilustratie de coperta de carte de proza la editurile Nordica Libros si Contraseña. Lucrarile sale au fost selectate in diverse expozitii de grup precum ILUSTRÍSIMOS. Panorama a ilustratiei de carte pentru copii si tineret (prezentata la Targul international de Carte pentru Copii de la Bolonia, 2005).

Participa constant in proiecte educative si conduce ateliere de ilustratie destinate atat copiilor, cat si publicului specializat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-cervantes-bucuresti/despre-ilustratia-de-carte-cu-ilustratorul-spaniol-alberto-gamon