Muzică spaniolă în recital extraordinar José Luis Nieto.

BUCURESTI - 24 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Social

Sâmbătă, 3 decembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român din București
va avea loc un recital de pian al reputatului muzician spaniol José Luis Nieto.
În program: Manuel de Falla – Patru piese spaniole și Amorul vrăjitor
Alexander Scriabin – Preludiile op. 17A și Studiu op. 8, nr. 12

Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Bilete a Ateneului.

Eveniment organizat de Instituto Cervantes București în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“.

Muzică spaniolă în recital extraordinar José Luis Nieto.

José Luis Nieto, pianist cu o bogată activitate concertistică la nivel internațional, este unul dintre cei mai importanți pianiști spanioli din generația tânără. A urmat cursurile Conservatorului Regal Superior de Muzică din Madrid și apoi și-a continuat studiile în Rusia, unde a absolvit cursurile celebrului Conservator Ceaikovski de la Moscova, sub îndrumarea pianistului Mihail Voskressesnsky, luându-și doctoratul cu pianistul Victor Merzhanov.

Creează orchestra de cameră Sinfonietta din Moscova, un proiect ambițios al pianistului, a cărei activitate debutează în 2006 cu un prim concert la Muzeul Pușkin. Orchestra – fondată și condusă de José Luis Nieto – are ca membri muzicieni formați la Conservatorul Ceaikovski, cu un înalt nivel artistic.

A concertat ca solist alături de Orchestra Camerata Baltica sub bagheta dirijorului Anton Sharoev, Orchestra de Virtuozi ai Conservatorului Ceaikovski, colaborând cu muzicieni precum Alexei Utkin sau Elena Obratszova. A realizat trei turnee în Statele Unite ale Americii, concertând la Chicago, Los Angeles, San José, New York, Albuquerque etc. În Europa, a dat recitaluri în săli precum cea a Academiei Regale Spaniole, la Roma, Auditorio Conde Duque de Madrid, Instituto Bildnerisches Denken, la Grenzach-Wyhlen (Germania), Gran Auditorio, la Lisabona, Sala Auditorio Nacional de Madrid. A oferit peste 40 de concerte și master class în America Latină, cele mai importante fiind colaborarile cu Orchestra Simfonică din Antofagasta și Orchestra Simfonică din Chile în Sala Gran Teatro de Oriente din capitala chiliană.

În cariera de solist, a înregistrat opt CD-uri, atât în Spania, cât și în Rusia. Anul 2011 îl găsește concertând în orașe ca Sankt Petersburg, Kaliningrad, Moscova, Budapesta, Napoli, Roma, Vigo, Tarragona, Gijón și New York. În 2012, va concerta la Tokio cu un repertoriu alcătuit din compoziții ale lui Manuel de Falla.

Un al doilea recital al lui José Luis Nieto în România va avea loc, luni, 5 decembrie 2011, ora 19.00, la Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj.

În program: Manuel de Falla – Patru piese spaniole și Amorul vrăjitor

Alexander Scriabin – Preludiile op. 17A și Studiu op. 8, nr. 12

Concert realizat în colaborare cu Filarmonica Transilvania din Cluj.

 

Taguri: muzicaconcertSpaniaCervantes