BUCURESTI - 9 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Politic

Alianța Profesioniștilor pentru Progres (APP) organizează joi, 12 noiembrie 2009 dezbaterea cu tema “Dezvoltarea social-responsabilă”. Evenimentul se va desfășura în Aula Magna a Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, Sector 1, Bucureşti, începând cu ora 10.00.

După publicarea, în iunie 2009, a Manifestului sau programatic, Alianța a lansat ciclul de dezbateri publice “După criză – încotro?”. Evenimentul inaugural a avut loc pe 14 octombrie 2009, iar tema abordată a fost “Reforma statului”. Cu acest prilej, APP a făcut publică Scrisoarea deschisă adresată Guvernului prin care a propus elaborarea unui program strategic de dezvoltare post-criză, conținând obiective, priorități și responsabilități precise, și constituirea în acest scop a unui Consiliu Național cu participarea asociațiilor patronale, organizațiilor sindicale, formațiunilor relevante ale societății civile și Academiei Române.

În condițiile crizei multiple - economică, politică și morală - prin care trece țara, mișcarea profesioniștilor se straduiește să ofere o viziune realistă pentru viitorul României pe baza valorilor europene și în conformitate cu principiile dezvoltării durabile și bunei guvernări.

Dezbaterea cu tema “Dezvoltarea social-responsabilă” va fi deschisă de Ionel Haiduc, Președintele Academiei Române.

În continuare, vor lua cuvântul:
-Călin Georgescu, director executiv al Institutului de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare - Responsabilitatea ca deziderat social.
-Cristian Pîrvulescu, politolog - Modelul dezvoltării social-responsabile în Uniunea Europeană.
-Florin Filip, academician - Modelul elicei triple.
-Dan Gheorghiu, președintele confederației patronale ”Concordia” - Dimensionarea responsabilă a sistemului energetic național.
-Petru Dandea, vicepreşedintele C.N.S. Cartel Alfa- Responsabilitatea socială.
-Florin Pogonaru, președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România - Responsabilitatea mediului de afaceri.

Prezentările vor fi urmate de o dezbatere liberă avându-l ca moderator pe Cristian Pîrvulescu.

Din Grupul de Inițiativă al Alianței Profesioniștilor pentru Progres fac parte: Ionel Haiduc (președintele Academiei Române), Cristian Hera (academician), Dumitru Costin (lider sindical), Dragoș Frumosu (lider sindical), Florin Pogonaru (om de afaceri), Dan Puric (artist), Laurențiu Plosceanu (lider de patronat), Bogdan Hossu (lider sindical), Cristian Pârvan (om de afaceri), Cristian Pîrvulescu (politolog), Ștefan Varfalvi (lider de patronat), Mihnea Constantinescu (diplomat), Sergiu Celac (diplomat), Florian Colceag (matematician), Călin Georgescu (expert în dezvoltare durabilă), Septimiu Stoica (președinte Bursa Româna de Marfuri), Dan Gheorghiu (lider de patronat), Justin Capră (inventator) și Vasile Stroe (președinte asociație civică).

Despre Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare

Initiativa lansarii Aliantei Profesionistilor pentru Progres a aparut in continuarea publicarii de catre Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare, in martie 2009, a celui de-al doilea raport intitulat “Sansa Romaniei: oamenii. Reprofesionalizarea Romaniei II”.
Str. Dr. Burghelea nr. 16, Sector 2, Bucuresti - 024032
Tel. : +40.21.310.33.20 Fax : +40.21.310.33.21

office@ipid.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-de-proiecte-pentru-inovatie-si-dezvoltare/alianta-profesionistilor-pentru-progres-app-organizeaza-joi-12-noiembrie-2009-dezbaterea-cu-tema-dezvoltarea-social-responsabila-