Ballet Preljocaj in Romania / 28, 29, 30 noiembrie la Teatrul National Bucuresti - conferinta de presa

BUCURESTI - 20 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

INSTITUTUL FRANCEZ DIN BUCRESTI, AMBASADA FRANTEI IN ROMANIA SI ORANGE cu sprijinul TEATRULUI NATIONAL BUCURESTI

au placerea sa va invite

MARTI 25 NOIEMBRIE LA ORELE 12.00 LA ORANGE CONCEPT STORE
(Calea Victoriei, nr. 41)

la conferinta de presa organizata pentru prezentarea spectacolului « Alba ca Zapada », care va avea loc la Teatrul National din Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie

Conferinta de presa va avea loc in prezenta Domnului Didier Montagné, Director Adjunct al Institutului Francez din Bucuresti, a domnului Thierry Millet, Director Comercial Orange Romania, a doamnei Claudia De Smet, asistent coregraf al spectacolului si a dansatorilor care interpreteaza personajele principale.

Albă ca Zăpada - Ballet Preljocaj - Creaţie 2008 la Bienala de dans de la Lyon
Spectacol de dans contemporan pentru 26 dansatori
28 si 29 noiembrie, orele 19.30, Sala Mare a Teatrului National
30 noiembrie, orele 17.00, Sala Mare a Teatrului National

Un impresionant spectacol de dans contemporan: Albă ca Zăpada, al companiei Ballet Preljocaj, Franţa. Coregrafia este semnată de Angelin Preljocaj, coregraf francez de origine albaneză, muzica aparţine lui Gustav Mahler, iar costumele sunt create de celebrul designer Jean-Paul Gaultier.
Albă ca zăpada, ultima creaţie a companiei Ballet Preljocaj, este un grandios spectacol de dans contemporan, narativ şi romantic, inspirat din binecunoscuta poveste a Fraţilor Grimm. Renumitul coregraf francez Angelin Preljocaj i-a reunit pentru acest proiect pe toţi cei 26 de dansatori ai companiei sale într-un puternic spectacol vizual, pe cele mai frumoase pagini simfonice ale lui Gustav Mahler. Apreciat de presa franceză ca o « ... fabuloasă poveste în imagini [ce] scoate la iveală secvenţe de o frumuseţe sclipitoare » (Le Monde), « Albă ca Zăpada este o încântare » (Libération), spectacolul va putea fi văzut la Bucureşti în trei reprezentaţii la sfârşitul lunii noiembrie. Spectacolul a cunoscut un imens succes de public şi mediatic cu ocazia Bienalei Dansului de la Lyon şi apoi la Paris, în octombrie, constituind unul dintre momentele deosebite ale sezonului cultural european din perioada Preşedinţiei franceze la Uniunea Europeană.

Despre Institutul Francez


Spectacolul Albă ca Zăpada este o coproductie : Biennale de la danse de Lyon / Conseil Général du Rhône, Théâtre National de Chaillot (Paris), Grand Théâtre de Provence (Aix-en-Provence), Staatsballet Berlin (Germania)

Parteneri strategici ai Ambasadei Frantei : Alcatel, ApaNova, BRD Groupe Societe Genrale, Carrefour si Lafarge
Parteneri media : RFI Romania, Time Out Bucuresti si The One

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional Bucuresti
Telefon: 021. 314. 71. 71.
Preţul biletelor: 40,60 şi 100 RON


Va rugam sa va confirmati prezenta la adresa georgiana.miron@culture-france.ro sau la telefon 316 06 05.
georgiana.miron@culture-france.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-francez/ballet-preljocaj-in-romania-28-29-30-noiembrie-la-teatrul-national-bucuresti-conferinta-de-presa