Compozitorul polonez Marian Borkowski este invitat la Festivalul Icon Arts Breaza

BUCURESTI - 29 iulie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

La invitaţia Institutul Polonez din Bucureşti şi a organizatorilor celei de-a III-a ediţii a Festivalului Icon Arts Breaza, desfăşurat în perioada 24 iulie - 7 august 2005, Marian Borkowski (n.1934, Pabianice), compozitor, muzicolog şi pianist, va participa în calitate de profesor îndrumător - secţia compoziţie.

Compozitorul polonez Marian Borkowski este invitat la Festivalul Icon Arts Breaza

A studiat la Academia de Muzică din Varşovia - clasa de compoziţie a prof. Kazimierz Sikorki, precum şi la cea de pian a prof. Jan Ekier şi prof. Natalia Harnowska, precum şi la Universitatea din Varşovia - Master în muzicologie sub îndrumarea prof. Józef M. Chomiński. Între 1966-1968 şi-a continuat studiile postuniversitare de compoziţie la Conservatorul din Paris. Concomitent, a studiat filozofia la Sorbona şi Collège de France. A participat la Cursurile Internaţionale de Muzică Nouă din Darmstadt (1972,1974) şi la cele ţinute la Accademia Musicale Chigiana din Siena (1973, 1975 Diploma di Merito), lucrând cu György Ligety, Iannis Xenakis, Karlheinz Stockhausen şi Franco Donatoni.
Din 1968 este profesor de compoziţie şi orchestraţie la Academia de Muzică „Fryderyk Chopin” din Varşovia. Marian Borkowski este fondatorul şi directorul artistic al Festivalului Laborator de Muzică Contemporană.
Compoziţiile sale au fost interpretate la numeroase concerte de muzică simfonică şi de cameră, în majoritatea ţărilor europene, dar şi în Australia, Cuba, Bolivia, Iran, Jamaica, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii.

Despre Institutul Polonez

Pentru informaţii complete despre activitatea Institutului Polonez, vă rugăm să accesaţi site-ul www.culturapoloneza.ro

Cristina Iacob
institutul.polonez@culturapoloneza.ro