Conferinta de lansare a Ghidului de bune practici si diseminare a rezultatelor proiectului „De la informatie la parteneriat”

BUCURESTI - 4 octombrie 2010

Comunicat tip General in ONG

Joi, 14 octombrie 2010 va avea loc la Bucuresti conferinta de lansare a Ghidului de bune practici si diseminare a rezultatelor proiectului „De la informatie la parteneriat”-Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional.

Conferinta de lansare a Ghidului de bune practici si diseminare a rezultatelor proiectului  „De la informatie la parteneriat”

Accesul la informatiile de interes public si transparenta decizionala sunt instrumente eficiente de promovare pe agenda publica a obiectivelor organizationale ale sectorului neguvernamental si partenerilor sociali.

Avand o experienta reprezentativa in promovarea bunei guvernari, Asociatia Institutul Roman de Training si-a propus prin proiectul „De la informatie la parteneriat” - Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional, implementat in perioada septembrie 2009 – octombrie 2010, instruirea reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale si a partenerilor sociali (sindicate si asociatii patronale) in domeniul aplicarii legislatiei privind accesul la informatiile de interes public (Legea 544/2001) si transparenta decizionala in administratia publica (Legea 52/2003) pentru se putea dezvolta ca puternici parteneri de dialog pentru institutiile publice.

Scopul acestei conferinte este diseminarea rezultatelor proiectului precum si lansarea ghidului de bune practici care va demonstra relevanta, continuitatea si replicabilitatea implementarii unui astfel de program pentru reprezentatii societatii civile, sindicatelor si patronatelor.

Sunt invitați sa ia parte la conferința participantii in proiect, alti reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor și patronatelor, reprezentanti ai Autoritatii de Management a Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, reprezentanti ai mass-media.

Detalii despre programul conferinței și locul de desfașurare va vor fi transmise in data de 11 octombrie 2010.

Va rugam sa ne transmiteti confirmarile de participare pana la data de 11 octombrie, la adresa de e-mail: alexandra.scarlat@transparenta.info sau prin fax: 021-311 68 58.

Va asteptam!

Institutul Roman de Training
Adresa: Splaiul Unirii nr. 4, Bl. B3, Tronson II, Et. 1, Apt. 1, Sector 4, Bucuresti 040031
Tel./Fax: 021-3116855, 3116858

Forma oficiala a comunicatului poate fi citita pe site-ul www.transparenta.info.

Despre Institutul Roman de Training

-------------------------------------------
Proiectul „De la informatie la parteneriat” - Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3. „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.3. „Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile”, Apelul de propuneri 41.

Letitia Batfoi, Manager de proiect
E-mail: letitia.batfoi@transparenta.info
alexandra.scarlat@transparenta.info

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-roman-de-training2/conferinta-de-lansare-a-ghidului-de-bune-practici-si-diseminare-a-rezultatelor-proiectului-de-la-informatie-la-parteneriat