Sisteme Hydrocooler si Depozite Frigorifice de la INTERFRIG GROUP - INTERUTILAJE

Valu Lui Traian - 5 octombrie 2022

Comunicat tip General in Afaceri, Constructii, Industrie, Tehnologie, Agricultura

Cele mai multe fructe si legume necesita racirea sau mai bine zis preracirea imediata dupa recoltare, inainte de introducerea in depozitul frigorific de pastrare, pentru a putea livra consumatorului produse de cea mai inalta calitate. Racirea adecvata intarzie inevitabilul declin al calitatii produselor si le prelungeste durata de vanzare la raft. Majoritatea cumparatorilor en-gross solicita acum ca produsele proaspete sa fie racite in mod adecvat si real inainte de a fi livrate catre magazine si supermarket-uri.Procesul prin care produsele calde sunt racite in mod direct cu apa rece este cunoscut ca hydrocooling (Hydro-racire). Hydrocooling-ul este o modalitate speciala de racire rapida si efectiva a produselor. Cu ajutorul tehnologiei moderne, hydrocooling-ul a devenit o metoda atractiva si convenabila de racire pe scara larga a produselor imediat dupa recoltare.

Racire Fructe si Legume prin Hydrocooling

Racire Fructe si Legume prin Hydrocooling

Sisteme tip Hydrocooler si Depozite frigorifice de pastrare de la INTERFRIG GROUP – INTERUTILAJE

InterFrig Group este o firma ce actioneaza la nivel national, cu capital integral romanesc, fondata in anul 2005 la Constanta. Pornind ca si contractor de specialitate in domeniul frigului industrial in sectorul alimentar, compania e evoulat  continuu ca si grad de competenta, reusind sa-si diversifice campurile de activitate prin dezvoltarea unei noi divizii de activitate  ca si furnizor de utilaje de procesare alimentara sub brandul INTERUTILAJE, devenind astfel  un integrator care ofera solutii de specialitate ”la cheie” pentru urmatoarele aplicatii:

-        Depozite alimentare (carne, lactate, oua)

-        Depozite legume-fructe

-        Depozite agricole  (ceapa, cartofi, radacinoase)

-        Abatorizare

-        Procesare carne

-        Procesare lapte

-        Procesare

-        Supermarket

Proiectarea, selectarea si furnizare echipamentelor  si  a materialelor, transportul, montajul, punerea in functiune, service-ul in garantie si post-garantie, sunt elemente ale unui pachet complet care inglobeaza produsele promovate:

-        Instalatii frigorifice de refrigerare, congelare si conditionare

-        Instalatii frigorifice cu dezumidificare controlata

-        Instalatii de climatizare si ventilare (evacuare aer viciat si aport de aer proaspat tratat)

-        Tuneluri de congelare si camere de racire rapida

-        Camere frigorifice / Depozite frigorifice , inchideri izolate si usi frigorifice

-        Tablouri electrice de comanda si Automatizari

-        Sisteme de monitorizare

-        Sisteme anti-inghet pardoseala

-        Instalatii umidificare

-        Attmosfera controlata

-        Vitrine frigorifice supermarket

-        Utilaje de procesare carne

-        Utilaje de procesare fructe

-        Utilaje de porcesare legume

 

Domnul Sebastian Ivanoiu, Director al InterFrig Group - Interutilaje, ne prezinta unele dintre noile tehnologii pe care compania le-a dezvoltat in complementarietate cu instalatiile frigorifice, tehnologii care duc la eficienta sporita in exploatare.

1. Domnule Sebastian Ivanoiu, cand discutam despre noi tehnologii ce sporesc eficienta in exploatare spre exemplu in domeniul fructelor si legumelor, ce element nou ati introdus in ultimul timp in portofoliul firmei pe care o conduceti?

Raspuns: Cele mai multe fructe si legume necesita racirea sau mai bine zis preracirea imediata dupa recoltare, inainte de introducerea in depozitul frigorific de pastrare, pentru a putea livra consumatorului produse de cea mai inalta calitate. Racirea adecvata intarzie inevitabilul declin al calitatii produselor si le prelungeste durata de vanzare la raft. Majoritatea cumparatorilor en-gross solicita acum ca produsele proaspete  sa fie racite in mod adecvat si real inainte de a fi livrate catre magazine si supermarket-uri.

Procesul prin care produsele calde sunt racite in mod direct cu apa rece este cunoscut ca hydrocooling (Hydro-racire). Hydrocooling-ul este o modalitate speciala de racire rapida si efectiva a produselor. Cu ajutorul tehnologiei moderne, hydrocooling-ul a devenit o metoda atractiva si convenabila de racire pe scara larga a produselor imediat dupa recoltare.

Foarte multe tipuri de fructe si legume raspund excelent la racirea prin hydroccoling. Produsele care au un volum mare in raport cu suprafata lor (cum sunt merele, perele, pepenii galbeni, porumbul dulce, etc.) sau cele care sunt sensibile la racirea cu aer (ciresele, visinele, piersicile, nectarinele, salata, spanacul, fasolea verde, etc.).

Avantajele racirii prin hydrocooling:

    Principalul avantaj al racirii prin hydrocooling este faptul ca nu se pierde absolut deloc din continutul de apa al produselor, sau altfel spus acest proces de racire nu usuca absolut deloc produsele. Mai mult decat atat, produsele care se afla intr-un stadiu de usoara dezumidificare (“ofilite”) isi revin uneori in urma procesului de racire prin hydroccoling..Racirea se produce foarte rapid (aproximativ cu 15 minute mai repede decat in cazul racirii cu aer).Permite racirea unor cantitati mai mari de produse recoltate intr-un timp scurt si astfel o flexibilitate mai mare pe piata.Permite manipularea cu usurinta a unor cantitati mari de produse spre a fi racite, dar totodata hydrocooler-ele pot fi proiectate si pentru cantitati mai mici de produse.Hydrocooling-ul este una dintre cele cateva metode de racire imediat dupa recoltare accesibile atat pentru fermele de cultivare, cat si pentru companiile de ambalare si cele de logistica (depozitare-livrare).  Hydrocooling:

Sistem Hydrocooler Vrancea

La fel de importanta ca si procesul de preracire al fructelor si legumelor imediat dupa recoltare, in efortul de mentinere a calitatii produselor pe un termen cat mai lung, este modul de depozitare spre pastrare a acestora.

Personalizarea cat mai fina a tehnologiilor de pastrare in raport cu conditiile necesare fiecarui tip de produs va duce la mentinerea calitatii acestora si la crestera valorii adaugate realizate de companie, iar in acest sens o importanta foarte mare o au instalatiile frigorifice cu care sunt echipate depozitele de pastrare, dar si celelalte tehnologii conexe cum sunt sistemele de atmosfera controlata, sistemele de etanseizare la gaz a depozitelor, precum si sistemele de umidificare, precum si modul in care sunt dimensionate si instalate. Cu privire la aceste aspecte putem afirma ca INTERFRIG GROUP – INTERUTILAJE reprezinta o alegere de maxima incredere prin prisma proiectelor pe care le-a implementat in acest domeniu ca si contractor de specialitate frig – ventilatie – tehnologii alimentare in cei peste 17 ani de activitate.

2. Care considerati ca va fi evoultia pietei in domeniul tehnologiilor pe care le promovati in perioada imediat urmatoare?

Raspuns: Piata pe care actionam va inregistra a scadere drastica a numarului de proiecte noi din cauza inflatiei generalizate cu care ne confuntam in intreaga regiune, a cresterii dramatice a costurilor cu energia si a scaderii puterii de cumparare a consumatorilor. Urmeaza o perioada in care se va manifesta nu numai teama de investitii, dar si oprirea proiectelor in derulare din cauza depasirii explozive a bugetelor initiale prevazute pentru respectivele investitii.

Cresterea dificultatilor cu care sectorul agro-alimentar se va confrunta ar trebui sa devina un vector pentru operatorii din domeniu care sa-i determine sa investeasca in perioada urmatoare in acele tehnologii care le vor permite cresterea eficientei activitatii prin reducerea pierderilor la produsele pastrate si oferite, prin mentinerea calitatii acestora si totodata prin scaderea consumului de energie oferit de eficienta energetica a sistemelor de racire si pastrare a produselor.

Camere frig fabrica procesare ciuperci Valcea                       Agregat frigorific tunel congelare Constanta

3. Care ceredeti ca ar fi masurile optime pe care ar fi bine sa le adopte producatorii, procesatorii sau comerciantii in domeniul industriei alimentare in aceasta perioada?

Raspuns: Pentru producatori cred ca in aceasta perioada este important sa caute tehnologia optima in raport cu bugetul dumnealor care sa le asigure un nivel minim al pierderilor inregistrate pe durata depozitarii, sa le asigure mentinerea calitatii produselor si astfel un nivel de pret mai ridicat. In acest sens, un pachet format din hydrocooler – depozit frigorific cu atmosfera controlata – sisteme de umidifcare si in plus un sistem fotovoltaic care sa asigure furnizarea energiei electrice, ar fi ideal.

In cazul  procesatorilor de produse alimentare in actuala conjunctura de piata cred ca ar fi un mare plus de asemenea instalarea de sisteme fotovoltaice pentru a reduce costurile cu energia care au explodat in ultimul an si cred ca investitia in magazine de desfacere proprii ar asigura lichiditate mult mai rapid si cu o marja comerciala superioara vanzarii productiei in marile hypermarketuri. INTERFRIG GROUP _ INTERUTILAJE ofera solutii eficiente si cu design modern pentru echiparea acestor magazine, precum si solutii de finantare impreuna cu partenerii nostri financiari.

4. Care sunt proiectele realizate de firma dumneavoastra in ultimii ani pe care le-ati enumera in cadrul unei prezentari?

Raspuns: Suntem mandri de realziarea camerelor de preracire rapida a ciupercilor, a depozitelor frigorifice de pastrare in stare proaspata si a celor de pastrare in stare congelata pentru fabrica de procesare ciuperci AGRONAT Valcea, precum si de furnizarea intregului flux de utilaje de procesare a ciupercilor prin divizia noastra INTERUTILAJE.

De asemenea am realizat doua sisteme de racire prin hydrocooling, unul in judetul Vrancea si celalalt in judetul Galati - solutii tehnologice care au fost recent introduse in portofoliul firmei noastre.

In cadrul noii fabrici de peste PISCICOLA Prahova am realizat intregul flux de frig, de la conditionarea zonei de receptie materie prima la depozitele frigorifice de pastrare a acesteia, apoi conditionarea zonei de procesare, realizarea depozitelor frigorifice de pastrare a produsului finit in stare proaspata, tunelul de congelare rapida a produselor finite si depozitele de pastrare in stare congelata, am conditionat zona de livrare si am furnizat si instalat intregul tablou de usi frigorifice necesare tuturor spatiilor din fabrica.

Am furnizat si instalat doua masini industriale de fulgi de gheata subraciti deservite de instalatii frigorifice exterioare, fiecare cu capacitatea de productie de 2 tone de fulgi de gheata pe zi. Cele doua masini sunt utilizate in panificatie, una fiind instalata la fabrica VELROM Buzau, iar cealalt la fabrica MANAGEMENT OBJECTIVES Braila.

Acestea sunt cateva dintre proiectele din domeniul industriei alimentare la care firma noastra a participat in ultimii doi ani, dar puteti vedea imagini de la multe alte lucrari executate, inclusiv in domeniul incalzirii/racirii in pompa de caldura, vizitand website-ul nostru http://interfrig-group.ro/  sau utilizand  direct link-urile http://interfrig-group.ro/proiecte/frig-industrial/ , http://interfrig-group.ro/proiecte/climatizare-ventilatie/ , http://interfrig-group.ro/proiecte/frig-comercial/ 

Sistem Incalzire/Racire in pompa de caldura aer – aer Valea Sipotului:

 

Echipare Mobilier Frigorific supermarket Focsani:

Despre INTERFRIG GROUP

InterFrig Group este o firma ce actioneaza la nivel national, cu capital integral romanesc, fondata in anul 2005 la Constanta, cu o echipa de angajati si colaboratori de specialitate de peste 20 de persoane. Pornind ca si contractor de specialitate in domeniul frigului industrial in sectorul alimentar, compania e evoulat continuu ca si grad de competenta, reusind sa-si diversifice campurile de activitate prin dezvoltarea unei noi divizii de activitate ca si furnizor de utilaje de procesare alimentara sub brandul INTERUTILAJE, devenind astfel un integrator care ofera solutii de specialitate ”la cheie” pentru urmatoarele aplicatii:

- Depozite frigorifice alimentare (carne, lactate, oua)

- Depozite frigorifice legume-fructe

- Depozite frigorifice agricole (ceapa, cartofi, radacinoase)

- Abatorizare

- Procesare carne

- Procesare lapte

- Procesare

- Supermarket

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/interfrig-group/sisteme-hydrocooler-si-depozite-frigorifice-de-la-interfrig-group-interutilaje