Conferinta Lumea Geospatiala la a VII-a editie

BUCURESTI - 15 iunie 2009

Comunicat tip General in Administratie Publica

Vineri, 12 iunie s-a incheiat editia din 2009 a conferintei de educatie si actualizare pentru utilizatorii de solutii Intergraph din Romania, Lumea Geospatiala. Alaturi de compania organizatoare, Intergraph Computer Services, au sustinut evenimentul partenerul Microsoft Romania si sponsorii Romsys, CSR, Blom Romania si PMSolutions.

Conferinta Lumea Geospatiala la a VII-a editie

Anul acesta, tema principala a conferintei a fost legata de sursele si modalitatile de finantare a solutiilor geospatiale. Pe langa informatiile legate de cele mai recente dezvoltari tehnologice ale domeniului geospatial, participantii au avut ocazia sa se implice in dezbateri pe marginea tematicii generale a conferintei, in special in cadrul mesei rotunde care a avut ca invitati pe doamna Sevil Sumanariu, presedinta a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), Domnul Mihai Pocanschi, reprezentant al Agentiei de Dezvoltare a regiunii Centru (ADR), precum si consultantii de specialitate Catalin Hristea (PMSolutions) si Radu Onofrei (Romactiv). Tema a fost dezbatuta din mai multe puncte de vedere, incepand cu identificarea principalelor surse de finantare a solutiilor geospatiale pentru adminstratia publica, eforturile necesare pentru accesarea acestora, beneficii asteptate, precum si cele mai frecvente greseli si cele mai bune practici in realizarea unei cereri de finantare.

In cadrul serii festive de joi seara, au fost decernate premiile anuale oferite de Intergraph atat clientilor sai din Romania pentru solutiile geospatiale implementate in anul 2008 – 2009, dar si persoanelor cu merite deosebite in dezvoltarea domeniului geospatial.
Premiul pentru management geospatial a revenit echipei manageriale de la Primaria Municipiului Brasov pentru reformarea modului in care se iau deciziile manageriale in primarie utilizand sistemul informatic geospatial. Solutia cu cel mai mare impact la social a fost desemnata ca fiind cea a Consiliului Judetean Constanta. Este vorba de SIGRIT, proiectul transfrontalier de prevenire a riscurilor la inundatii in judetul Constanta si zona gestionata de Municipalitatea Dobrich din Bulgaria. Premiul pentru pionierat geospatial a fost castigat de Politia Comunitara a Municipiului Sibiu in calitate de prima politie comunitara din Romania care si-a informatizat activitatea cu o solutie geospatiala, iar premiul pentru promovarea domeniului geospatial a revenit domnului Marian Tutilescu, fost Director General al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) pentru sprijinul acordat echipei IT a institutiei pentru promovarea conceptului de informatizare geospatiala a Politiei Romane.

Ca in fiecare an, participantii s-au putut inscrie si intr-un concurs de postere care a urmarit sa evidentieze prin intermediul unei ilustrari de tip harta, cele mai interesante modalitati de utilizare a unei solutii geospatiale Intergraph implementate in institutiile din Romania. Dintre cei 11 participanti care au expus si sustinut lucrarea cu o scurta prezentare, premiul intai a fost acordat Primariei Sibiu pentru o lucrare colaj reprezentand mai multe solutii digitale geospatiale. Premiul al doilea a revenit Primariei Municipiului Brasov cu o descriere ilustrata a bazelor dispeceratului tehnic al municipiului Brasov. Premiul al treilea a fost acordat Inspectoratului General al Politiei Romane cu lucrarea despre maparea criminalitatii cu ajutorul unei solutii geospatiale.

Pentru imagini si alte informatii legate de eveniment, accesati www.lumeageospatiala.ro

Despre Intergraph Computer Services (Romania)

Despre Intergraph Computer Services

Intergraph Computer Services ofera servicii si solutii informatice care permit utilizatorilor sa integreze datele geografice in fluxul informational cotidian cu scopul de a eficientiza activitatile de lucru si de a valorifica sursele izolate de date. Solutiile noastre la cheie evidentiaza amplasarea exacta a resurselor si a beneficiarilor, precum si a legaturilor dintre acestia, rezultatul final fiind integrarea informatiilor din intreaga institutie intr-un sistem complet, adaptat fiecarei problematici in parte. De la fondarea companiei, in 1995, Intergraph Computer Services este partenerul local al Intergraph Corp (Alabama, USA), companie inovatoare si lider de piata de peste 30 de ani in domeniul cartografierii si al tehnologiei geospatiale. Astazi activitatile companiei se desfasoara in jurul a 2 domenii: solutii informatice geografice si proiectare industriala (process & building).

Alina Pintelie
Director MarCom
Tel.: +40 (21) 233 63 63
Fax: +40 (21) 233 63 64
Bd. Ficusului, nr.14A, sector 1
Bucuresti, 013974

office@ingr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/intergraph-computer-services-romania/conferinta-lumea-geospatiala-la-a-vii-a-editie