Consiliul Uniunii Europene alege solutii Integraph pentru planuri si operatiuni de aparare

BUCURESTI - 24 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Consiliul Uniunii Europene a ales compania Intergraph Mapping and Geospatial Solutions pentru a realiza sistemul GIS care va sprijini armata Uniunii Europene (European Union Military Staff - EUMS). EUMS va utiliza solutiile Intergraph construite cu tehnologia GeoMedia atat desktop cat si Web pentru a administra, interoga si analiza informatia digitala geografica ce va sta la baza activitatilor curente de planificare strategica si a operatiunilor militare.

Solutiile Intergraph au fost evaluate impreuna cu cele ale altor integratori intr-o licitatie internationala in urma careia Intergraph a obtinut contractul pentru implementarea integrala a proiectului. Sistemul dezvoltat va permite identificarea, comunicarea si integrarea datelor din diferitele departamente in cadrul securizat al EUMS.

Beneficiile deja cunoscute ale tehnologiei GeoMedia au concis perfect cu viziunea EUMS asupra unui sistem construit pe standarde deschise care sa transpuna in realitate obiectivul principal al proiectului si anume flexibilitatea de a integra date din diferite surse si formate si posibilitatea de a integra ulterior cu usurinta departamente noi sau sisteme suplimentare.

Solutia implementata va permite o stocare centrala, riguros organizata a datelor geografice si un acces facil si functional al utilizatorului final la instrumentele de tip GIS. Abordarea de tip enterprise a solutiei Intergraph va permite personalului EUMS sa ia mai repede si mai bine decizii operationale si de planificare.

Sistemul implementat va indeplini cerintele specifice pentru o baza de date geospatiale, seminarii cartografice, cataloage Web pentru identificarea datelor si aplicatii desktop. O serie de abilitati functionale de tip GIS vor fi oferite tehnicieniilor EUMS atat pentru a administra eficient baza de date geospatiale, cat si pentru navigare si vizualizarea cu usurinta a datelor de catre analisti si planificatori. Datele vor fi stocate intr-o baza de date standard Oracle 9i si va fi integrata functional (seamless) cu aplicatiile standard de tip office. Aceasta va face posibile crearea si exploatarea de rapoarte si prezentari spatiale in activitatile operationale si de planificare ale EUMS.

Sistemul este prevazut sa devina operational in iulie 2004 pentru a sprijini cerintele de planificare ale EUMS din a doua jumatate a anului.

Pentru mai multe informatii despre solutiile dezvoltate de Intergraph vizitati http://imgs.intergraph.com/solutions/. Informatii detaliate despre tehnologia GeoMedia pot fi gasite la adresa http://imgs.intergraph.com/products/.

Despre Intergraph Computer Services (Romania)

Intergraph Computer Services (Romania) ofera servicii si soluti informatice care permit utilizatorilor sa integreze datele geografice in fluxul informational cotidian cu scopul de a eficientiza activitatile de lucru si de a valorifica sursele izolate de date. Solutiile noastre la cheie evidentiaza amplasarea exacta a resurselor si a beneficiarilor, precum si a legaturilor dintre acestia, rezultatul final fiind integrarea informatiilor din intreaga institutie intr-un sistem complet, adaptat fiecarei problematici in parte. De la fondarea companiei, in 1995, Intergraph Computer Services (Romania) este partenerul local al Intergraph Corp (Alabama, USA), companie inovatoare si lider de piata de peste 30 de ani in domeniul cartografierii si al tehnologiei geospatiale. Astazi activitatile companiei se desfasoara in jurul a 2 domenii: solutii informatice geografice si proiectare industriala (process & building).
Intergraph Computer Services (Romania)
Alina Barsan
PR&Communication Manager
Fax.: 224 68 91