S-a incheiat cea de-a treia editie a conferintei Lumea Geospatială

BUCURESTI - 23 iunie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Saptamana trecuta s-au incheiat la Sinaia lucrarile conferintei Lumea Geospatiala 2005, organizata de compania Intergraph Computer Services, alaturi de partenerii Microsoft Romania, SAP Romania si repezentanta Dell in Romania.

S-a incheiat cea de-a treia editie a conferintei Lumea Geospatială

Tema principala a conferintei a fost legata de componentele, modalitatile de realizare si obstacolele din calea construirii Infrastructurii Nationale de Date Spatiale (INDS). Pe langa informatiile legate de cele mai recente dezvoltari tehnologice ale domeniului geospatial, participantii au avut ocazia sa se implice in dezbateri pe marginea tematicii generale a conferintei. Aceasta a fost dezbatuta din mai multe puncte de vedere, incepand cu identificarea principalilor actori interesati in construirea INDS si terminand cu rolul fiecaruia in parte in realizarea proiectului, eventuale modificari legislative, jaloane cronologice etc.

In cadrul serii festive de joi seara, au fost decernate premiile anuale oferite de Intergraph atat clientilor sai din Romania pentru solutiile geospatiale implementate in anul 2003 – 2004, dar si persoanelor cu merite deosebite in dezvoltarea domeniului geospatial.

Premiul pentru cea mai complexa solutie geospatiala a revenit Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Solutia cu cel mai mare impact la social a fost desemnata ca fiind cea a Administratiei Nationale de Meteorologie. Premiul pentru idei novatoare a fost castigat de Primaria Oradea, iar premiul pentru promovarea domeniului geospatial a revenit domnului Gabriel Vasile, redactor-sef al revistei Market Watch.

Ca in fiecare an, participantii s-au putut inscrie si intr-un concurs de postere care a urmarit sa evidentieze, in general prin intermediul unei ilustrari de tip harta, cele mai interesante modalitati de utilizare a unei solutii geospatiale Intergraph implementate in institutiile din Romania. Dintre cei 10 participanti care au expus si sustinut lucrarea individual, premiul intai a fost acordat doamnei Gabriela Gavris de la Primaria Oradea pentru lucrarea sa reprezentand o simulare a zonarii fiscale cu ajutorul unei solutii geospatiale. Premiul al doilea a revenit domnului Lucian Dorr de la Primaria Municipiului Bucuresti care a prezentat o analiza pe harta digitala a centrului istoric al municipiului Bucuresti. Premiul al treilea a fost acordat domnului Radu Scrob de la Transelectrica, filiala Cluj cu lucrarea sa despre managementul infrastructurii cu ajutorul unei solutii geospatiale.

Despre Intergraph Computer Services (Romania)

Intergraph Computer Services (Romania) ofera servicii si solutii informatice care permit utilizatorilor sa integreze datele geografice in fluxul informational cotidian cu scopul de a eficientiza activitatile de lucru si de a valorifica sursele izolate de date. Solutiile noastre la cheie evidentiaza amplasarea exacta a resurselor si a beneficiarilor, precum si a legaturilor dintre acestia, rezultatul final fiind integrarea informatiilor din intreaga institutie intr-un sistem complet, adaptat fiecarei problematici in parte. De la fondarea companiei, in 1995, Intergraph Computer Services (Romania) este partenerul local al Intergraph Corp (Alabama, USA), companie inovatoare si lider de piata de peste 30 de ani in domeniul cartografierii si al tehnologiei geospatiale. Astazi activitatile companiei se desfasoara in jurul a 2 domenii: solutii informatice geografice si proiectare industriala (process & building).
Intergraph Computer Services (Romania)
Alina Barsan
Director MarCom
Tel.: 224 68 00
Fax.: 224 68 91
abarsan@ingr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/intergraph-computer-services-romania/s-a-incheiat-cea-de-a-treia-editie-a-conferintei-lumea-geospatiala