Solutii geospatiale romanesti au fost premiate la Lumea Geospatiala 2004

BUCURESTI - 26 octombrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Saptamana trecuta s-au incheiat la Poiana Brasov lucrarile conferintei Lumea Geospatiala 2004, organizata de compania Intergraph Computer Services, alaturi de partenerii Microsoft Romania si SAP Romania. Pe langa informatiile legate de cele mai recente dezvoltari tehnologice ale domeniului geospatial, participantii au avut ocazia sa se implice in dezbateri pe marginea studiilor de caz ale unor proiecte concrete dezvoltate in Romania, cum sunt solutiile geospatiale implementate de Primaria Municipiului Bucuresti, Transelectrica, Primaria Municipiului Oradea si altele.

Solutii geospatiale romanesti au fost premiate la Lumea Geospatiala 2004

Ca si anul trecut, in cadrul serii festive de joi seara, au fost decernate premiile anuale oferite de Intergraph atat clientilor sai din Romania pentru solutiile geospatiale implementate in anul 2003 – 2004, dar si persoanelor cu merite deosebite in dezvoltarea domeniului geospatial. Trofeele, create special pentru aceasta ocazie de catre artistul Constantin Ghildus, au fost inmanate reprezentantilor institutiilor premiate de catre domnul Marcel Foca, director general al Intergraph Computer Services.
Premiul pentru cea mai complexa solutie geospatiala a revenit Primariei Municipiului Bucuresti. Solutia cu cel mai mare impact la nivel national a fost desemnata ca fiind cea a companiei Transelectrica. Premiul pentru interoperabilitate a fost castigat de Primaria Oradea, premiul pentru idei novatoare a fost acordat Centrului de Planificare Urbana si Metropolitana Bucuresti, iar premiul pentru promovarea domeniului geospatial a revenit doamnei Angela Ionita, director stiintific la Institutul de Cercetari pentru Inteligenta Artificiala din cadrul Academiei Romane.
In cadrul conferintei, participantii s-au putut inscrie si intr-un concurs de postere care a urmarit sa evidentieze, in general prin intermediul unei ilustrari de tip harta, cele mai interesante modalitati de utilizare a unei solutii geospatiale Intergraph implementate in institutiile din Romania. Dintre cei 12 participanti care au expus si sustinut lucrarea individual, premiul intai a fost acordat domnului Liviu Dumitrascu, seful Inspectoratului Judetean de Protectie Civila Gorj pentru lucrarea sa despre managementul minimizarii consecintelor dezastrelor naturale cu ajutorul unei solutii geospatiale. Premiul al doilea a fost acordat domnului Mugurel Predescu, sefului biroului de informatica al Primariei Targu Jiu, care a prezentat o analiza geospatiala pentru stabilirea priorităţii de asfaltare a străzilor din Târgu-Jiu. Premiul al treilea a revenit doamnei Elena Caramalau, administrator de sistem la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, pentru lucrarea sa despre cadastrul minier si inregistrarea licentelor cu ajutorul unei solutii geospatiale.


Despre Intergraph Computer Services (Romania)

Intergraph Computer Services (Romania) ofera servicii si solutii informatice care permit utilizatorilor sa integreze datele geografice in fluxul informational cotidian cu scopul de a eficientiza activitatile de lucru si de a valorifica sursele izolate de date. Solutiile noastre la cheie evidentiaza amplasarea exacta a resurselor si a beneficiarilor, precum si a legaturilor dintre acestia, rezultatul final fiind integrarea informatiilor din intreaga institutie intr-un sistem complet, adaptat fiecarei problematici in parte. De la fondarea companiei, in 1995, Intergraph Computer Services (Romania) este partenerul local al Intergraph Corp (Alabama, USA), companie inovatoare si lider de piata de peste 30 de ani in domeniul cartografierii si al tehnologiei geospatiale. Astazi activitatile companiei se desfasoara in jurul a 2 domenii: solutii informatice geografice si proiectare industriala (process & building).
Intergraph Computer Services (Romania)
Alina Barsan
Director MarCom
Tel.: 224 68 00
Fax.: 224 68 91
abarsan@ingr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/intergraph-computer-services-romania/solutii-geospatiale-romanesti-au-fost-premiate-la-lumea-geospatiala-2004