Sprijin real: sfaturi personalizate pentru fiecare

BUCURESTI - 22 mai 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Consultantul de vânzări crește satisfacția clienților și contribuie la fidelizarea lor

IMS Retail București a demarat Programul „Consultantul dumneavoastră la cumpărături”. Este un program de consultanță de vânzări, în București, pentru clienții celor două magazine din Vitan și Berceni ale real,- Hypermarket. Începând cu 18 mai 2009, consultanții angajați și pregătiți de IMS Retail București sunt prezenți în trei departamente, (1) Centrul tehnologic si zona Notebook-uri, (2) departamentul TV wall și DVD-uri și (3) departamentul Electrocasnice mici și mari, unde vor oferi informații personalizate și sfaturi de specialitate clienților interesați de aceste produse non-food.

„ real,- Hypermarket dorește să investească în continuare în calitatea serviciilor și să le ofere clienților săi nu doar prețuri competitive, ci și cele mai bune servicii.”, declară Andreea Lupea, Director Operațional, Divizia real,- Hypermarket România. „Acest program desfășurat în colaborare cu IMS Retail București, ne poziționează diferit față de retailerii care se axează exclusiv pe preț. Avantajele pentru clienții nostri sunt clare: consultanță de specialitate accesibilă direct la raft, posibilitatea de a compara și a alege cea mai bună variantă pentru consumator, cu un raport preț-calitate optim și fără rabat de la cerințele la care trebuie să răspundă produsul dorit”, mai spune Andreea Lupea.

Situație „Win-win-win”

„ Programul pe care îl derulăm pentru real,- Hypermarket, noul nostru client, este un câștig pentru toți cei implicați: client, retailer și producător”, afirmă Flavian Pandele, General Manager al IMS Retail București și adaugă: „ Clientul din magazin beneficiază de customer service de calitate începând din momentul alegerii produsului. Retailerul are garanția unor servicii acordate de un personal excelent calificat, poate controla stocurile din magazin și aprovizionarea cu produse, crește calitatea serviciilor, crește vânzările și își fidelizează clienții. La fel producătorii, și ei beneficiază de aportul personalului de consultanță de vânzări: pe baza informațiilor de la consultanții noștri se pot crește eficiența, calitatea și, cum am mai spus, vânzările.”, subliniază managerul IMS Retail București. În România, compania sa oferă un program similar pentru Metro CC încă din 2008.


„ Sperăm să extindem acest program și în celelalte hypermarketuri cât mai curând, imediat ce vom avea rezultatele oficiale care dovedesc avantajele acestui instrument simplu, dar eficient, inclusiv pe piața din România, în contextul economic actual”, încheie Pandele.

Programul „Consultantul dumneavoastră la cumpărături”

Într-o perioadă în care retailul a fost evidențiat negativ din cauza reducerilor de personal sau a închiderii unor afaceri de acest fel, IMS Retail București oferă o oportunitate pentru antreprenorii de pe piața autohtonă de a fi creativi, de a-și păstra și fideliza clienții, de a-și optimiza resursele, inclusiv de personal, și de a-și reduce costurile fără rabat de la calitate, prin programe de consulanță în retail și de outsourcing de personal.

În cadrul programului de consultanță de vânzări, IMS Retail București oferă training de vânzări și comunicare consultanților înainte de intrarea lor în magazin și, de asemenea, facilitează trainingurile de produs cu furnizorii; pe scurt, furnizează oameni pregătiți pentru asistență și consiliere la raft, la întâlnirea cu clienții retailerului. Programul se bazează pe câteva principii simple: un singur partener pentru retailer, management centralizat, program de lucru clar stabilit și respectat, aplicarea cerințelor retailerului, pregătire individuală și de grup a personalului la intervale de timp regulate, rată crescută de retenție a personalului, împărtășirea cunoștințelor și a abilităților dobândite în procesul derulării programului, formarea unor specialiști pe categorii și produse, evaluarea regulată a perfomanțelor de vânzări.

Despre International Marketing & Sales Group Bucharest

IMS Retail București este prima companie specializată în servicii de marketing pentru retaileri, a fost înființată în România în februarie 2008 și s-a lansat în luna iulie a aceluiași an cu programul STOREWARS, un program high-end de simulare de afaceri care îi pune față în față pe retaileri și pe producători.

IMS Retail București Tel: : +40722348151

real,-Hypermarket Romania
Tel: +40(0) 31 403 11 22
Fax: +40(0) 31 403 10 09
www.real-hypermarket.ro
office@ims-retail.ro