Prof. Dr. Doc. Carmelo Rizzo, specialist în ecologie clinică, nutriție și alergologie, este invitat la Telemedica pe 25 Noiembrie

BUCURESTI - 20 noiembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Sanatate, Social, Farmaceutic

Live site

Avem deosebita plăcere să vă anunțăm că îl vom avea invitat în clinica Telemedica pentru consultații de alergologie, pe Dr. Carmelo Rizzo, Președintele Academiei Internaționale de Nutriție Clinică, pe data de 25 Noiembrie 2014.

Prof. Dr. Doc. Carmelo Rizzo va fi prezent la Clinica Telemedica în data de 25 Noiembrie 2014

Prof. Dr. Doc. Carmelo Rizzo va fi prezent la Clinica Telemedica în data de 25 Noiembrie 2014

 Vizita Dr-lui Carmelo Rizzo reprezintă o oportunitate pentru toți cei care suferă de alergii și probleme de intoleranță alimentară. 

Telemedica

Avem deosebita plăcere să vă anunțăm că îl vom avea invitat pe Dr. Carmelo Rizzo în clinica noastră, pe data de 25 Noiembrie 2014.

Vizita dumnealui reprezintă o oportunitate pentru toți cei care suferă de alergii și probleme de intoleranță alimentară.

Specialist în ecologie clinică, nutriție și alergologie, Dr. Carmelo Rizzo este Președintele Academiei Internaționale de Nutriție Clinică din Roma și membru al Centrului de Cercetări și Studii asupra Tulburărilor de Metabolism și Comportament din Geneva. Activitatea sa în tratamentul și prevenția alergiilor alimentare este binecunoscută prin publicațiile sale, cursurile sale și munca de cercetare pe care o întreprinde. În România, Dr. Carmelo Rizzo a vorbit anul trecut cu ocazia a celei de-a treia conferințe internaționale Reacții Adverse la Alimente care a avut loc la București, anul trecut, pe 17 Octombrie.

Academia Internațională de Nutriție Clinică, a fost fondată în 2008 cu intenția de a crea un punct de centralizare pentru experiențele și experimentele cercetătorilor și medicilor din întreaga lume care lucrează în domeniul nutriției și transmite mai departe descoperirile și cunoștiințele lor către profesioniști, precum medici biologi și farmaciști, prin cursuri de specialitate, evenimente și congrese naționale și internaționale.

Intoleranțele alimentare netratate pot avansa rapid de la ușoarele stări de disconfort la afecțiuni greu reversibile.

Depistarea alimentelor sau combinaților de alimente care vă fac rău se poate face prin diverse metode clinice, de la determinari de imunoglobuline specifice până la testul cytotoxic. Este important să le cunoașteți cât mai devreme pentru a vă putea feri de aceste alimente. De asemenea, este important să faceți diferența între alergii și intoleranțe alimentare. Intoleranta alimentara are forme variate de manifestare putand afecta simultan mai multe organe sau sisteme. Apoi exista deficite enzimatice, ca cel de lactaza care determina malbsorbtia lactozei, maladia celiaca datorata intolerantei la gluten, favismul provocat de lipsa unei enzime glucoso 6 fosfat dehidrogenaza si nu in ultimul rand intoleranța la nichel datorata contactului direct cu acest metal sau datorita concentratie ridicate de nichel din anumite alimente.

In cazul intolerantelor alimentare simptomele nu sunt direct proportionale cu cantitatea de alimente intolerate ingerata, prin urmare ele nu depind de doza, chiar si o cantitate mica putand mentine intoleranta. Reactii adverse pot aparea si in cazul consumului de alimente din aceiasi categorie, deci, daca pacientul consuma alimente inrudite nu-si dezintoxica organismul, mentinand asfel intoleranta.

Costul unei consultatii de alergologie cu Doc. Carmelo Rizzo pe 25 Noiembrie 2014 este 665 RON.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/interpixel-dynamics/prof-dr-doc-carmelo-rizzo-specialist-in-ecologie-clinica-nutri-ie-i-alergologie-este-invitat-la-telemedica-pe-25-noiembrie