INTRAROM și DELL lansează un parteneriat strategic în domeniul Big Data

BUCURESTI - 11 noiembrie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, IT&C, Tehnologie, Retail

Live site

Intrarom, important vendor ICT din Romania, în parteneriat cu Dell, companie americana lider in tehnologia informatiei si a comunicatiilor, a organizat un Forum Executiv având ca subiect soluțiile inovatoare bazate pe analiza Big Data, la Hotelul Radisson Blu din București.

INTRAROM și DELL lansează un parteneriat strategic în domeniul Big Data
 „Suntem mandri ca am realizat acest parteneriat strategic cu Dell pentru a putea oferi in zona Europei de Est si Orientului Mijlociu solutii avansate pentru clientii nostri din domenii precum energie, cloud, telecom si banking. Companiile care au implementat deja BigStreamer au inregistrat beneficii semnificative in ceea ce priveste fidelizarea clientilor si cresterea satisfactiei acestora, crearea de noi surse de venit prin oferirea de servicii suplimentare clientilor existenti, precum si optimizarea costurilor operationale si de infrastructura”.  

Spyros Sakellariou, Intracom Telecom

Participanții au avut ocazia să afle noutăți despre revoluția Big Data și să evalueze posibile moduri de utilizare de înalt nivel ale acestei tehnologii:

 

    Garantarea calității serviciilor pentru abonații rețelelor de telefonie mobilă
    Recomandarea de conținut IP TV
    Eficientizarea din punct de vedere operațional a serviciilor financiare
    Estimarea și prevenirea pierderii abonaților
    Analiza contorizării inteligente (Smart Metering) pentru consumul/cererea de energie

Platforma tehnologică BigStreamer, produs al Intracom Telecom pentru Big Data Analytics și Procesare de Evenimente Complexe, este utilizată pentru a face posibile aceste cazuri de aplicabilitate avansate. BigStreamer folosește puterea oferită de Hadoop pentru a imbunătăți cu acțiuni în timp real perspectivele rezultate din analiza bazată pe fluxuri de date.

Dezvoltat în mod special pentru organizațiile din sectorul public și din cel privat care dețin volume mari de date complexe, BigStreamer combină cunoștintele avansate și experiența directă a Intracom Telecom, integrator de sisteme specializat, cu tehnologia de vârf în industria IT furnizată de catre Dell.

În cadrul evenimentului au fost prezentate din partea Dell soluții hardware și software care facilitează introducerea și utilizarea cu succes a tehnologiilor de analiză a datelor în cadrul companiilor din toate domeniile de activitate.  Prezentarea s-a axat pe soluțiile bazate pe Hadoop, servere Dell PowerEdge C și echipamente de rețea Dell Force10, care oferă tehnologii de analiză predictivă a seturilor mari de date nestructurate.

 

Dl. Spyros Sakellariou, Content Delivery & Value Added Services Manager la Intracom Telecom a declarat: „Suntem mandri ca am realizat acest parteneriat strategic cu Dell pentru a putea oferi in zona Europei de Est si Orientului Mijlociu  solutii avansate pentru clientii nostri din domenii precum energie, cloud, telecom si banking. Companiile care au implementat deja BigStreamer au inregistrat beneficii semnificative in ceea ce priveste fidelizarea clientilor si cresterea satisfactiei acestora, crearea de noi surse de venit prin oferirea de servicii suplimentare clientilor existenti, precum si optimizarea costurilor operationale si de infrastructura”.

 Dl. Marius Purice, Consultant Next Generation Computing Solutions la Dell Romania comenteaza: „Acest parteneriat a avut in vedere cu precadere  reducerea costurilor de achizitie si de operare pentru sistemele BigData, dar si crearea unui ecosistem care cuprinde  hardware, software si parteneriate tehnologice, permitand oferirea de solutii complete pentru clientul final. In acest cadru devin posibile integrari de inalt nivel intre solutiile Dell si platforme specializate, dezvoltate de parteneri pentru analiza datelor, asa cum este BigStreamer de la Intrarom”.

 Aflați mai multe despre BigStreamer vizitând www.intracom-telecom.com/BigStreamer

Aflați mai multe despre soluțiile Dell pentru Business Intelligence vizitând http://www.dell.com/learn/us/en/555/business-intelligence

Despre Intrarom S.A.

Despre Intrarom :
Intrarom, subsidiara Intracom Telecom Grecia, și-a consolidat constant poziția sa de vendor semnificativ pe piata telecomunicațiilor din Romania și astăzi are peste 400 de angajați și o suprafață totală industrială de 33.000 mp. Sustinuță de o infrastructură solidă, rezultat al unei investiții de peste 30 milioane euro, experiența companiei acoperă urmatoarele linii de business: soluții telco la cheie; soluții integrate IT&C pentru Sectorul Public; aplicații customizate pentru Entreprise, Utilități și Banking; suport multi-vendor și servicii de field maintenance; producție de sisteme de telecomunicații.
Despre DELL:
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologii şi servicii inovatoare care îi ajută să obţină mai mult. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dell.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/intrarom-s-a-/intrarom-i-dell-lanseaza-un-parteneriat-strategic-in-domeniul-big-data