Proiect de securizare pentru unitatile de invatamant din Romania

BUCURESTI - 1 februarie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti 30 Ianuarie 2006 - Intrarom, Omnilogic si Mira Telecom, impreuna cu Asociatia Tineretului Roman Pentru Natiunile Unite si in cooperare cu IGP – Directia de Ordine Publica si cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, au demarat proiectul de securizare a Scolii Generale nr. 56 “Jose Marti” aflata in Bd. Pache Protopopescu 109 A, Sectorul 2, Bucuresti in vederea sporirii gradului de securitate al elevilor.

Proiect de securizare pentru unitatile de invatamant din Romania

Proiectul are o valoare totala de aproximativ 1.800.000.000 ROL si este initiat si finantat in totalitate de catre cele trei companii: Intrarom, Omnilogic si Mira Telecom.

Proiectul are drept scop securizarea scolii avand ca activitati principale: introducerea unui sistem modern de securitate, instruirea cadrelor didactice cu privire la modul de operare al sistemului si monitorizarea efectelor produse de amplasarea acestui sistem de securitate.

Sistemul de securitate ce urmeaza a fi implementat este structurat in patru parti ce vizeaza controlul video, antiefractie, controlul accesului si comunicatii in caz de urgenta. Sistemul cuprinde camere video cu tun infrared, camere video IP, senzori de miscare PIR, centrale de avertizare la efractie, cititoare de cartele de proximitate, interfoane si altele. Echipamentele instalate (servere, imprimante, laptop-uri, UPS si altele ) sunt echipamente de ultima generatie.

Metodele moderne de supraveghere si control al accesului in conformitate cu standardele internationale nu transforma scoala intr-o fortareata, ci dimpotriva micsoreaza gradul de risc prin eficientizarea activitatii factorilor implicati, asigurand un climat de siguranta propice desfasurarii activitatii educative.

Scopul acestui proiect s-a autodefinit in contextul accentuarii atentatelor la integritatea corporala a elevilor si a personalului dedicat, la starea de confort psihic pe care acestia trebuie sa o aiba in institutiile de invatamant, dupa cum arata un studiu realizat de Institutul pentru Stiintele Educatiei (ISE) referitor la amplificarea fenomenul de violenta in scoli.

Infiintata in 1964, avand peste 1600 elevi in clasele 1-8, scoala “Jose Marti” este una din scolile fruntase ale capitalei cu un procent ridicat (90%) de absolventi admisi in colegii de renume, precum si numerosi participanti la olimpiade si concursuri internationale. In acest spirit, scoala a fost selectata relativ la amplasamentul sau, in imediata vecinatate a unui parc, fiind o zona cu expunere ridicata fenomenelor de agresivitate, situatie constatata in ultimii ani de catre personalul didactic.

Intrarom alaturi de organizatiile enuntate mai sus, au initiat acest proiect, inscriindu-se in planul de masuri generale ce priveste intensificarea actiunilor specifice pentru cresterea sigurantei civice in zona unitatilor de invatamant.Despre Intrarom S.A.

Infiintata in 1993, Intrarom, cel mai important furnizor de solutii de tehnologia informatiei si comunicatii (ICT) din Romania, cumuleaza investitii de peste 30 milioane de euro si are peste 500 de angajati.
Intrarom, prin experienta acumulata, are o expertiza de clasa internationala in domeniile in care opereaza, recunoscuta atat prin licitatiile si contractele care i-au fost atribuite, cat si de clienti importanti din Romania.

Pentru mai multe informatii, va rog contactati Dept. Relatii Publice:
Magda Mischie, PR Manager, tel: 20.40.960

magda@intrarom.ro