Licitatia.ro-Bancile si ANAF-ul domina piata Executarilor Silite si in 2012

Targu Mures - 5 iulie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Banci / Asigurari, Imobiliare

Licitatia.ro- Peste 5000 de executari silite in primele 6 luni ale anului 2012.
Bancile si ANAF-ul domina de departe piata executarilor silite prin organizarea majoritatii licitatiilor de vanzare de bunuri imobile si terenuri.

licitatia.ro -situl tau de liciitatii publice

licitatia.ro -situl tau de liciitatii publice

 

In urma unei analize facute de siteul www.licitatia.ro, in anul 2012 s-au publicat peste 5 mai mult cu aproximativ 1000 de licitatii pentru vanzari de bunuri mobile si imobile.

Din 01.01.2012 – 02.07.2012 = 5379 licitatii;

Din 01.01.2011 – 02.07.2011 = 4353 licitatii

 Bancile si ANAF-ul domina de departe piata executarilor silite prin organizarea majoritatii licitatiilor de vanzare de bunuri imobile si terneuri.

 Majoritatea licitatilor de vanzarilor ce le puteti gasi pe site-ul www.licitatia.ro sunt organizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, respectiv Directiile de Finante Publice aferente fiecarui judet, insa sunt si numeroase societati de insolventa care scot la licitatie proprietati mobiliare si imobiliare apartinand firmelor debitoare.

 In 2012 predomina executarea silita si vanzare imobilelor si terenuri

 Daca in 2011, in perioada 01.01.2011 – 02.07.2011 cele mai multe licitatii au fost licitatii de vanzare masini, utilaje, echipamnete si alte bunuri, in aceeasi perioada a anului  2012 au predominat vanzarile imobilelor terneurilor si constructiilor. Pe locul  intai situanduse imobilele, iar pe al doilea in topul celor mai multe licitatii se situeaza terenurile.

In 2011 Creditorii au inceput mai intai cu executarea bunurilor ( masini, utilaje, bunuri de consum, echipamente, etc) iar in 2012 au trecut la executia caselor, imobilelor, terenurilor si altor proprietati cu valoarea mai ridicata.

 Cele mai des executate si scoase la vanzares sunt activele si proprietatile  Persoanele Juridice

 Daca anlizam licitatiile de vanzare din punct de vedere al tipului de Propritar executat (PF sau PJ), conform studiului realizat de site-ul www.licitatia.ro, predomina bunurile scoase la vanzare apartinand persoanelor juridice (societati comerciale in faliment sau aflate in procedura de insolventa). Executarea persoanelor fizice este mai lenta si are o pondere mai mica, probabil datorita impactului social pe care il are (oamnei in strada, fara case, sau bunuri), creditorii preferand sa ajunga la o intelegere cu datornicii pentru a reesalona datoriile.

 Bucurestiul – pe primul loc dupa numarul de executii silite

 Comparand pe judete situatia vanzarilor organizate prin licitatie, putem observa faptul ca in zona Bucuresti s-au publicat cele mai multe licitatii. Judetele Prahova si Brasov se afla si ele printre primele 5 judete la numarul de licitatii de vanzari. La polul opus se afla zone precum judetele Covasna, Vrancea, Satu Mare, Salaj, unde numarul licitatiilor de  vanzari in perioada 01.01 – 02.07 nu depaseste 90.

  Cele mai multe bunuri se vand doar la a 2 sau a 3 strigare

Daca la primele termene ale unei licitatii preturile sunt mai ridicate, pe parcursul reluarii procedurii de vanzare preturile scad, astfel putand fi achizionate bunuri la preturi foarte avantajoase.

Pe site-ul www.licitatia.ro puteti gasi 585 licitatii de vanzari in desfasurare, in domenii precum vanzari active, vanzari de imobile, terenuri, mijloace auto, utilaje si echipamente, deseuri de fier vechi si din diverse materiale, precum si vanzari a unor cantitati insemnate de masa lemnoasa. Cei interesati de astfel de licitatii pot fi informati zilnic comandand un abonament cu doar 60 de RON pe luna.

Despre Ioana srl

Llicitatia.ro -este lider in domeniul Monitorizarii Licitatiilori Publice din Romania !
Zilnic monitorizam toate Licitatiile Publice din Romania si trimitem abonatilor nostri alerte personalizate pe e-mail cu licitatiile din domeniu lor de activitate.