Curajul si inteligenta celebrate în cadrul evenimentului “30 de ani de Sănătate pentru România”

BUCURESTI - 10 decembrie 2019

Comunicat tip General in Sanatate

Marți, 10 decembrie 2019, are loc la Biblioteca Centrală Universitară evenimentul de lansare a albumului aniversar exclusiv “30 de ani de Sănătate pentru România”.

30 de ani de Sănătate pentru România

30 de ani de Sănătate pentru România

Inițiat de o serie de companii și asociații de pacienți, proiectul celebrează 30 de minți curajoase care au avut puterea și perseverența, energia și inteligența pentru a duce la capăt proiecte cu impact pozitiv în sistemul de sănătate și viața oamenilor care trăiesc în România.

Ideea proiectului „30 de ani de sănătate pentru România” a venit într-un an aniversar pentru că această bornă de timp poate cuprinde parcursul și viața unei generații simbolice, care a avut încercările, eșecurile și succesele sale. Albumul devine astfel o ocazie ideală pentru a releva acest parcurs prin poveștile a 30 de personalități excepționale, care au demonstrat, prin implicarea lor personală și profesională, grija pentru starea de sănătate a românilor. Exemplele lor, în opinia susținătorilor acestui proiect, generează valori și inspirație pentru întreaga noastră societate.

Prin deciziile și acțiunile lor, toate aceste personalități excepționale pot trasa imediat limita dintre viață și moarte pentru mulți dintre semenii noștri. Pot aduce siguranță, confort și îngrijire. Pot preveni, pot alina, pot înțelege. Uneori nu au putut întelege, dar au continuat. Acești oameni susțin în mod real viața, de la naștere către vârstele înaintate, pentru cei iubiți sau uitați de alții.

Printre personalitățile incluse în album se numără: Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Dr. Mihai Craiu, Paula Herlo, Melania Medeleanu, Dr. Alexandru Irimie, Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu, Mirela Nemțanu sau Gabriela Alexandrescu.

Mihai Șora, filosof și eseist, și Prof. Univ. Dr. Adrian Curaj, inițiator și susținător al proiectului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) au surprins esența proiectului, semnând cuvântul înainte și epilogul acestui volum aniversar.

Albumul aniversar a fost realizat in colaborare cu fotograful Cornel Brad, un cunoscut fotograf și producător de proiecte artistice.

Albumul reprezintă atât o perspectivă, cât și o oportunitate. Pentru că proiectele expuse trebuie să rămână mult mai mult decât istorie frumoasă, susținătorii acestui proiect intenționează ca, în anul 2020, să transpună poveștile acestor personalități în proiecte operaționale sau inițiative legislative la nivel național.

Prin aceste demersuri, se reconfirmă implicarea și determinarea companiilor din industrie de a aduce împreună oameni valoroși în cel mai potrivit cadru pentru o continuă consultare cu scopul îmbunătățirii sistemului de sănătate și a calității vieții oamenilor din România. Persoana de contact: Irina Avganti, irina.avganti@iqvia.com, Tel 0758012082

Despre IQVIA

Sustinatori proiect: IQVIA, Pfizer, Alliance Healthcare, Janssen, Fildas Trading, AMCHAM, APAA, Schneider Electric