O vizita unica in Romania

BUCURESTI - 3 octombrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fisiere atasate:

9248-mattieu-si-rinpoche.jpg

Astazi, 3 octombrie, orele 18.00, are loc prima conferinta a Ven. Rabjam Rinpoche in Romania. Evenimentul va avea loc in Bucuresti, Calea Victoriei nr.2, la sediul FEDES-IRECSON.

O vizita unica in Romania

Shechen Rabjam Rinpoche, un eminent reprezentant al traditiei tibetane budiste, a fost educat şi pregatit, înca din frageda copilarie, ca fiind reîncarnarea unui lama tibetan, şi este în prezent staretul superior al traditiei monastice Shechen, fondata în secolul al 17-lea în Tibetul de Est.

Rinpoche este in Romania impreuna cu Mattieu Ricard, cu prilejul lansarii, la Editura IRECSON, a cartii “Calugarul si filosoful”, scrisa de Mattieu Ricard si de tatal acestuia, Jean-Francois Revel. Evenimentul va continua maine cu doua conferinte si cu lansarea cartii.

Dar care este povestea cartii?
Nascut in 1946, Mathieu Ricard, doctor in biologie molaculara, se instaleaza definitiv in Asia si devine calugar tibetan in preajma maestrului sau Dalai Lama. La prima vedere, in totala opozitie intelectuala cu tatal sau, Jean Francois Revel, filosof, exponent renumit al gandirii occidentale rationaliste, editorialist si membru al Academiei Franceze. Cu toate acestea, cei doi nu au incetat niciodata sa se vada si, in 1996, in solitudinea Nepalului, au decis sa-si confrunte interogatiile si curiozitatile. Asa s-a nascut “Le moine et le philosophe”.

Cei doi vor tine trei prelegeri in care vor prezenta viziunea şi practica budista intr-o abordare contemporana, ştiintifica a budismului. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti de marca ai vietii intelectuale si spirituale romanesti: filosofi, preoti, cercetatori, practicieni, oameni cu un interes deosebit in intelegerea spiritualitatii orientale si a dialogului intre religii.

Rinpoche va sustine doua conferinte, “Cele patru adevaruri nobile” si “Marea cale a curajului luminat”. Dr. Ricard va prezenta rezultatele ultimelor cercetari stiintifice, desfasurate la Universitatile din Madison, Princeton si Harvard, sub auspiciile Mind and Life Institute, care scot in evidenta schimbarile majore si durabile ce au loc in creier ca rezultat al antrenamentului mental de lunga durata asociat cu meditatia budista.

Evenimentul va fi completat de o vizita la Biserica Stavropoleos, la invitatia Parintelui Iustin. De asemenea, cei doi oaspeti vor vizita Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus.

Despre IRECSON Group

Evenimentul este organizat de IRECSON Group. Intrarea este libera. Pentru mai multe informatii asteptam sa ne contactati.
Lavinia Marin,
PR Executive,
tel./fax 021 312 94 21,
021 315 62 63.

lavinia.marin@irecson.ro