5-17 Iulie: Prima Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta, Constanta

BUCURESTI - 22 iunie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

IRSCA Gifted Education anunta lansarea la nivel national a primei Scoli de Vara a Educatiei de Excelenta in perioada 5-17 Iulie, Constanta. Cursurile sunt sustinute de Profesor Florian Colceag, reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education, M.A. in Educatie, specializare in Gifted Education, Utah State University, Departamentul de Educatie. Cursurile se vor finaliza cu diploma de specialist in gifted education acordata de IRSCA Gifted Education si recunoscuta de Consortiul EDUGATE.
Cursurile se adreseaza cadrelor didactice din invatamantul primar si prescolar din toata tara avand ca finalitate conceperea si elaborarea curriculei pentru educatia de excelenta in Romania adresata gradinitelor si scolilor din Romania.

5-17 Iulie: Prima Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta, Constanta

Scoala de Vara de la Constanta are un dublu scop: sa faca accesibila participarea la formarea profesionala in cat mai multor cadre didactice din tara avand in vederea promulgarea Legii 17 in 2007; sa faciliteze scrierea curriculei pentru o educatie de excelenta bazandu-se pe know-how-ul si experienta internationala in domeniu, cu un inalt grad de realism si profesionalism din partea cadrelor didactice direct implicate in procesul instructiv educativ in Romania.

Inscrierile la Scoala de vara se realizeaza urmand detaliile fisei de inscriere aflata pe pagina web dedicata Scolii din sectiunea Cursuri la http://www.supradotati.ro si achitand taxa de curs de 250 RON/participant (doar cursantii din Constanta). Toti cursantii din tara, platitori de cazare (in regim personal sau la Colegiul Tomis), sunt scutiti de taxa de curs (detalii pe website).

Cadrele didactice din Judetul Constanta sunt incurajate in mod deosebit sa urmeze scoala de vara, bucurandu-se de conditii financiare deosebit de avantajoase in raport cu ceilalti participanti din tara. Totodata, datorita concurentei foarte mari, recomandam celor interesati inscrierea la cursurile scolii de vara in cel mai scurt timp.
Multumim calduros tuturor tuturor sponsorilor care au contribuit la realizarea acestui eveniment (Plasty Prod, Agentia de Publicitate Ignis) si in mod deosebit sponsorului principal, Uniunea Populara Social Crestina.
Salutam cu bucurie si multumiri efortul atat de generos de sustinere al partenerilor pentru eveniment din Constanta: Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie; Arhiepiscopia Tomisului; Scoala 'Dan Barbilian''.Despre IRSCA Gifted Education

Misiunea IRSCA Gifted Education este descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil si tanar printr-o educatie de excelenta. Misiunea noastra este 'sa promovam si sa sprijinim dezvoltarea persoanelor cu har si talent din toate domeniile'.
'Prin gifted education se respecta natura divina a omului si nu omul-marfa, omul de consum. Noi promovam omul creator, omul capabil sa-si dezvolte potentialele.' Florian Colceag, Presedinte IRSCA Gifted Education.
IRSCA Gifted Education isi propune sa stimuleze si sa promoveze invatamantul si cercetarea romaneasca originala, sa atraga in aceasta activitate tineri dotati cu inclinatie spre cercetare, leadership, antreprenoriat si arte si sa contribuie la prestigiul acestor activitati pe plan national si international.
IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei de excelenta.
Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta – Legea nr.17/2007 intrata in vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National al Educattiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor , al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat, imbogatire a curriculei scolare si dezvoltare a aptitudinilor si abilitatilor.

http://www.supradotati.ro/scoala-de-vara-educatia-de-excelenta.php
office@supradotati.ro