Copiii cu abilitati inalte invitati in Programul de Leadership “Fii lider pe darul tau”

BUCURESTI - 7 octombrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada 9- 10 Octombrie 2010 la Sinaia IRSCA Gifted Education organizeaza Programul de Leadership “Fii lider pe darul tau”, un program de 20 de ore de dezvoltare a abilitatilor de leadership prin educatia outdoor adresat primului grup de copii cu abilitati inalte 10- 13 ani care beneficiaza in mod gratuit de conceptual GIFTED EDUCATION la prima Scoala de Excelenta din Romania. Programul se desfasoara ca si continuare a proiectului Youth in Action sustinut de Comisia Europeana: Dezvoltarea abilitatilor de leadership prin educatia outdoor, August 2010, Letonia.

Copiii cu abilitati inalte invitati in Programul de Leadership “Fii lider pe darul tau”


In urma unui program de exchange de tineret organizat in Letonia in august 2010 alaturi de alte tari: Italia, Slovenia, Ungaria, echipa IRSCA Gifted Education si-a asumat responsabilitatea de a implementa un proiect outdoor in Romania pentru copiii cu abilitati inalte. Astfel ca pe 9 si 10 octombrie 2010, 27 de copii din programul Gifted Education, sector 6 vor beneficia de activitati special create pentru ei cu scopul de a-si dezvolta abilitatile de leadership, abilitati de lucru impreuna (teambuilding) pentru lucrul efectiv in echipa pentru un timp de minim 1 an de zile, si de a constientiza importanta mediului inconjurator, respectul pentru natura si sport.

Copiii au fost selectionati deja la 1 an de formare gratuita printr-o testare si selectie la nivel international in cadrul Programului de Inovatie Didactica, dedicat descoperirii inteligentelor multiple ale copiilor, in sector 6, Bucuresti. Initiat in martie 2010 in 21 de scoli partener, programul este unic in Romania, si este un desfasurat in parteneriat de IRSCA Gifted Education in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6.

De ce Leadership al abilitatilor?
Grupul Target selectat (copii 10-13 ani) prezinta inalte abilitati cognitive, emotionale si artistice. Dupa 2 zile, copiii vor dezvolta un comportament pozitiv fata de natura si sport: pentru capacitati inalte, omul are nevoie si de un corp sanatos.

Continuitate
Programul de Leadership al abilitatilor, “Fii lider pe darul tau” va fi aplicat totodata in 10 scoli din sectorul 6 Bucuresti in perioada octombrie- decembrie 2010. Pentru dezvoltarea acestor abilitati, toate scolile din Bucuresti sunt invitate intr-un parteneriat pe termen lung.

Echipa de proiect
Ramona Paduraru: coordonator proiect
Denisa Tudor: asistent proiect
Daria Stoica: imagine & PR
Corneliu Ciopasiu: responsabil activitati
Viorica Romasiu: evaluare proiect
Ionut Constantin: responsabil logistica

Despre IRSCA Gifted Education

Klaus Urban, fost presedinte World Council for Gifted and talented children: 'Nici o natiune, nici o societate nu isi poate permite sa neglijeze copiii si tinerii cu cele mai mari potentiale apartinand poporului sau. Varfurile constituie o bogatie nationala''

Despre IRSCA Gifted Education:

Misiunea noastra este promovarea si dezvoltarea persoanelor cu har si talent din toate domeniile. IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; the Asia-Pacific Federation of the WCGTC si respectiv ECHA - European Council for High Ability. Initiator si fondator al Consortiului EDUGATE, initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta - Legea nr.17/2007.
Am lansat Proiectul Primului Centru pentru Descoperirea si Dezvoltarea Talentelor si Inteligentei pe 16 aprilie 2009. Te implici? www.giftededu.org


Trimite orice intrebare sau cerere de informatii la
Ramona.ok@gmail.com
Ramona Paduraru
Director programe internationale
0725224090
www.irsca.ro
www.giftededu.org
Te asteptam in acest proiect!
pr@giftededu.org