EQ-IQ+ curs de invatare accelerata. Mobilizeaza-ti inteligenta! IRSCA Gifted Education lanseaza doua cursuri

BUCURESTI - 8 octombrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

IRSCA Gifted Education ofera incepand cu 14 octombrie doua cursuri apartinand Programul National Gifted Education: EQ-IQ+ curs de invatare accelerata si cursul de formare de specialisti in educatia copiilor supradotati si talentati. Cursul EQ-IQ+ este un curs singular pe piata educativa actuala urmarind dezvoltarea invatarii accelerate- invatarea inteligenta, originala, colaborativa, explorativa, creativa si facuta cu bucurie, prin implicare totala. Lansat in 2005, cursul de formare de specialisti in educatia copiilor supradotati si talentati contine cursuri specializate in domeniile identificarii, consilierii, psihoterapiei, managementului personal si institutional, al marketing-ului educational, precum si cursuri specializate in diseminarea si aprofundarea metodologiilor si psihologiei specifice acestui profil.

EQ-IQ+ curs de invatare accelerata. Mobilizeaza-ti inteligenta! IRSCA Gifted Education lanseaza doua cursuri

Intr-o lume unde ca niciodata in istorie se accentueaza cultura invatarii, supravietuirea si sanatatea indivizilor si a organizatiilor de astazi depinde de abilitatea lor de a invata. Cursul EQ-IQ+ urmareste dezvoltarea invatarii accelerate, o invatare fara retete sau repetitii, ce urmareste dezvoltarea abilitatilor de a gandi, de a intreba, de a explora - invatarea care creeaza si sa se dezvolta constant. Avantajele invatarii accelerate sunt: descatusarea imaginatiei creatoare, implicarea totala in invatare, crearea unui mediu sanatos de invatare, marirea vitezei de invatare si dezvoltarea acesteia, imbunatatirea memoriei si obtinerea de performante, construirea unor comunitati reale de invatare.

Cursul de formare de specialisti in educatia copiilor supradotati si talentati a fost lansat in 2005 ca parte componenta critica a primului Program National Gifted Education. Necesitatea formarii unor specialisti in educatia copiilor supradotati si talentati este imperioasa, generata de avantajele predarii in sistemul educatiei de excelenta: gifted education inseamna in cei mai simpli termeni a oferi tuturor copiilor posibilitatea de a isi descoperi si dezvolta pasiunile si aptitudinile. Copiii doresc un nou mod de a invata. Patul Procustian al educatiei, o marime pentru toti, sistemul care impune ca toti copii sa invete acelasi lucru in acelasi timp, indiferent de nevoile individuale de studiu, a devenit invechit.

Cursul va expune concepte despre supradotare respectiv noţiuni fundamentale ale dezvoltării umane; nivele de dezvoltare umana; dezvoltarile asimetrice (asincrone) ale copiilor gifted; nivelele dezintegrarii pozitive, modele si teorii privind natura si conceptele despre inteligenta si creativitatea umana; modelul inteligentei multiple, modele si teorii asupra supradotarii si talentului, caracteristicile cognitive, afective si sociale ale copiilor supradotati si talentati. Printre alte aspecte abordate se mai numara: modelele de identificare a copiilor supradotati si talentati si modele instructive şi aplicative de educare a acestora (accelerarea şi imbogatirea curriculei, planificarea şi dezvoltarea curriculara, caracteristicilor mediului de invatare, strategii curriculare, moduri de predare, programe pentru cei supradotati şi talentati, analiza institutiilor si programelor relevante din intreaga lume, adaptarea curriculei in contexte diferite - elevii vizual-spatiali versus elevii auditori-secventiali), probleme speciale cu care se confrunta copii supradotati si talentati (gifted si familia, supradotarea şi caracteristicile culturale, nevoile emotionale, sociale si creative ale copiilor gifted, grupuri speciale de gifted: minorităţi, femei, supradotati cu dizabilitati samd). Oferta este adresata profesionistilor ce doresc sa faca parte din sistemul de educatie de excelenta 'gifted education'. Cei ce lucreaza cu aceasta categorie de copii trebuie la rindul lor sa aiba abilitati si profil psiho-intelectual compatibil cu cel al elevilor.

Educatia de excelenta (gifted education) urmareste dezvoltarea armonioasa, echilibrata, in primul rand a Omului pe care fiecare copil il reprezinta. Educatia de excelenta urmareste sa ajute copii sa se integreze in plan social si profesional si sa le asigure dezvoltarea armonioasa atat a personalitatii, cat si a intelectului. Gifted education nu este o educatie elitista si nu se adreseaza unui procent redus din populatia scolara ci prin programele de enrichment (imbogatirea curriculei), diferentierea curriculei, acceleration (accelerare- posibilitatea scurtarii ciclului scolar), tutoring, mentoring precum si alte strategii de studiu, sunt formate si dezvoltate abilitatile naturale si potentialele tuturor copiilor. Prin adoptarea acestora la alegerea gradinitelor, scolilor, liceelor si universitatilor tot mai multi tineri vor putea beneficia de metodologiile si rezultatele gifted education.

Cursurile au loc la sfarsit de saptamana, sambata, timp de 8 saptamani, intre 9 am - 5 pm la Colegiul National Mihai Viteazul din B-dul Pache Protopopescu 62. Toti cei interesati se pot inscrie la office@supradotati.ro.
Cursurile sunt sustinute de Presedintele EDUGATE si IRSCA Gifted Education, Prof. Dr. Florian Colceag, specialist in educatia tinerilor supradotati (MA in Gifted Education, Utah State University, 2001), profesor cu o prolifica activitate stiintifica si pedagogica, zeci de ani profesor pregatitor al lotului olimpic national de matematica, economie, fizica.

Cursantii din tara sunt invitati sa studieze online cursul de formare de specialisti in educatia copiilor supradotati si talentati: http://www.supradotati.ro/gifted-home/
Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati websitul www.supradotati.ro, sectiunea Cursuri.

Despre IRSCA Gifted Education

Despre IRSCA Gifted Education
IRSCA Gifted Education este o organizatie non-profit ce promoveaza si sprijina dezvoltarea persoanelor cu har si talent in toate domeniile, stiinta, arta, management, leadership si formeaza resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre. Initiativa noastra este menita a aduce in Romania un program gifted education, pentru educatia copiilor supradotati. In 2005, IRSCA Gifted Education a initiat si a fondat EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati, care astazi coaguleaza eforturile reprezentatilor societatii civile, ai mediului de afaceri si institutional intr-un prim program national de gifted education. EDUGATE este astazi una dintre cele mai mari initiative educationale private in Romania si totodata, initiatorul proiectului de lege privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta.
IRSCA Gifted Education este membru WCGTC, World Council for Gifted and Talented Children si ECHA, the European Council for High Ability, cele mai inalte foruri la nivel international si european in domeniul educatiei copiilor supradotati.
'Prin gifted education se respecta natura divina a omului si nu omul-marfa, omul de consum. Noi promovam omul creator, omul capabil sa-si dezvolte potentialele.', Florian Colceag, Presedinte IRSCA Gifted Education.


+40729 029 484