Cum sa iti planifici renovarea casei. Idei utile

BUCURESTI - 6 aprilie 2023

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Media / Publicitate, Imobiliare

A venit vremea sa iti renovezi casa si nu stii cu ce sa incepi. Simti nevoia unei schimbari majore si iti doresti ca locuinta ta sa arate diferit fata de cum este acum. Nu te gandesti doar la design, ci la reparatii si schimbari majore. Poate iti doresti usi noi, pereti indreptati, alt parchet si alte obiecte sanitare. Daca nu stii cum sa te organizezi, iata aici cateva sfaturi utile care sa te ajute.

Cum sa iti planifici renovarea casei. Idei utile

Cum sa iti planifici renovarea casei. Idei utile

Planifica-ti renovarea

Pentru un astfel de proiect ai nevoie de un plan. Inainte de orice, este necesar sa iti alegi o echipa de specialisti cu care sa lucrezi. Ar fi util sa fie recomandati de prieteni la care au mai lucrat sau sa aiba recenzii bune pe net, daca ii cauti acolo.

Acestia vor veni sa evalueze timpul in care vor termina lucrarea, veti stabili impreuna ce tip de materiale vrei sa folosesti si ce buget vrei sa aloci pentru intreaga lucrare.

Alcatuieste o lista cu tot ce ai nevoie in fiecare camera in parte, separat. Masoara atent fiecare spatiu si aloca-ti timp sa mergi si prin magazinele de profil, poate chiar cu unul din membrii echipei care va lucra la renovari. Tine cont de faptul ca, daca vrei sa iti schimbi parchetul in toate camerele, va trebui sa mergi sa stabilesti ce iti place, sa alegi textura, forma, materialele, dar vei avea nevoie de izolatie parchet si de alte accesorii. Pentru vopsirea peretilor este necesar sa folosesti materiale speciale pentru fiecare camera. Exista vopsea specifica pentru baie, pentru bucatarie, dar si pentru dormitor si living. Pentru geamuri, la fel, ai nevoie sa alegi nu doar culoarea si numarul de camere al tamplariei, ci sa fii atent si la detalii precum balamalele si metodele de inchidere.

Noteaza-ti fiecare detaliu, pentru a avea tot timpul sub control lucrarea ce urmează sa se realizeze.

Bugetul investitiei

Dupa ce ai facut lista cu ce ai nevoie, ai chemat echipa de specialisti sa iti evalueze lucrarea din punctul de vedere al timpului, acum a venit momentul sa aloci buget si pentru fiecare parte din stadiile renovarii. Va fi o cheltuiala mare, asa ca alege operatiunile pe care poti sa le faci singur. De exemplu, poti sa iti schimbi lustrele si draperiile, sa iti pui singur rafturile in plus sau sa iti montezi dulapurile nou achizitionate.

Uita-te atent la fiecare obiect din casa ta si gandeste-te inca o data daca vrei sa renunti la el. Ai putea sa il reconditionezi si sa mai economisesti niste bani. Planifica bugetul pe stadii ale lucrarii, dar ia in calcul si intreaga investitie. Alege atent. Cauta si informeaza-te bine despre pretul fiecarui produs pe care vrei sa il cumperi. Este recomandat sa ai si un fond de urgenta din care sa iei doar la nevoie, in cazul in care nu te incadrezi in bugetul prestabilit. De cele mai multe ori, apar si cheltuieli neprevazute in astfel de situatii.

Alegerea stilului

Unul dintre detaliile pe care e nevoie sa le stabilesti in timp ce are loc renovarea locuintei tale este designul. Ai multe materiale online din care sa te inspiri si poti sa iti alegi ce iti place, insa nu uita de bugetul pe care il ai la dispozitie.

Nu folosi mai mult de trei culori pe camera si ai grija sa fie armonie in casa ta. Daca esti adept al stilului clasic, alege mobila si parchet din lemn, de o singura culoare, covoare uni sau cu modele si forme simple.

Daca iti place stilul minimalist, alege predominant nuante de bej sau alb, poti renunta la obiecte de mobila mari si poti alege rafturi si sertare minimaliste. Poti sa nu iti pui covoare in casa, ci doar carpete in anumite locuri, cum ar fi in dreptul patului sau la baie.

Indiferent cum alegi sa arate locuinta ta, important este sa te simti bine de fiecare data cand vii acasa. Pentru asta, e bine sa ai un obiectiv clar inainte de renovare, ca sa reusesti sa iti faci casa asa cum ai visat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/isoteckline/cum-sa-iti-planifici-renovarea-casei-idei-utile