G Data: Este industria de malware in criza?

BUCURESTI - 6 iulie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Numarul noilor programe malware este in scadere cu 30% fata de luna precedenta

G Data: Este industria de malware in criza?

Inca de la inceputul sezonului estival, in comunitatea malware s-a simtit o scadere a activitatii; aceasta situatie reiese şi din evaluarea lunara a specialistilor de la G Data Security Labs. Analiza lunii iunie arata o reducere clara a numarului de noi programe malware. Daca in luna mai numarul noilor aparitii a fost mai mare de 120.000, in luna care s-a incheiat au fost doar cu putin peste 83.000, ceea ce reprezinta o reducere de cel putin 30%. Aceasta reducere considerabila nu se datoreaza, potrivit estimarilor expertului in securitate Ralf Benzmuller, doar sezonului de vacanta. Recesiunea globala pare sa fi lovit si economia subterana.
In ciuda acestei tendinte satisfacatoare nu ar trebui sa ne asteptam la o relaxare pe frontul de malware. Conform declaratiilor lui Ralf Benzmuller aceasta este o chestiune temporara.
„E adevarat ca acest fenomen apare in fiecare an, dar acum pare a avea ceva nou. La inceputul fiecarui sezon de vacanta numarul programelor malware scade. Un motiv este asaltul populatiei asupra locatiilor de vacanta, scazand astfel numarul utilizatorilor de Internet. Totusi, aceasta nu explica colapsul industriei subterane“, spune Benzmuller. Conform opiniilor expertului, aceasta situatie se datoreaza si crizei economice care afecteaza si industria raufacatorilor. „Economia neagra se desfasoara in acord cu necesitatile economice dupa criteriul: cerere si oferta. Criza mondiala nu a lasat nici aceasta industrie neatinsa. Scriitorii de coduri malware nu mai ating aceleasi performante, chiar daca apeleaza la preturi de dumping pentru transmiterea spamurilor. Ne asteptam la o stagnare a numarului de noi programe malware, dar vom afla care este tendinta in momentul in care vom face analiza lunii in curs. Evenimente viitoare si constanta cu care se succed catastrofele furnizeaza infractorilor online cai noi de targetare a victimelor.“

Despre IT Sistem Services

Despre G DATA Software AG
G DATA Software AG este o companie de software inovativa, care de peste 20 de ani are o prezenta puternica pe piata internationala de solutii de securitate ( Europa, Asia si America de Nord). Activitatea G DATA se axeaza pe realizarea de solutii de securitate IT. Compania a fost fondata in 1985. In decursul ultimilor 5 ani, nici un alt producator european de sisteme de securitate nu a castigat atatea premii si distinctii nationale si internationale precum G DATA. Exemple elocvente sunt tehnologia DoubleScan, care utilizeaza doua scannere independente pentru detectarea virusurilor, precum si OutbreakShield, o solutie care confera protectie instantanee. Solutiile G DATA sunt disponibile in mai mult de 40 de tari. Sediul central al companiei se afla in Bochum, Germania. Mai multe informatii despre companie si despre solutiile de securitate G DATA gasiti pe www.gdatasoftware.com.

Despre IT SISTEM SERVICES
IT SISTEM Services este o companie cu capital 100% romanesc care activeaza in domeniul externalizarii serviciilor de administrare a infrastructurilor IT (outsourcing) – mentenanta, administrarea sistemelor de calcul, administrarea retelelor, administrarea serverelor - oferind solutii complete de securitate a informatiei, e-mail, site-uri web, conectivitate si interoperabilitate. Ofera de asemenea suport tehnic (help-desk) si suport pentru achizitii de hardware.
Odata cu lansarea G Data in Romania, IT SISTEM asigura suportul gratuit 24/24, 7/7, pentru toate solutiile de securitate G Data comercializate la nivel national. Mai multe detalii puteti gasi pe www.itsistem.ro.

Contact pentru presa:
Costin Pecingina – Public Relations Manager
Tel.: 0752.028.799
E-mail: costin.pecingina@itsistem.ro
www.itsistem.ro / www.gdatasoftware.com


office@itsistem.ro