FACTURAREA ELECTRONICA SI DIGITZAREA DATELOR – SOLUTII DE EFICIENTIZARE SI REDUCERE A COSTURILOR PRIN ITELLA INFORMATION

BUCURESTI - 12 aprilie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Itella Information Romania va demara, incepand cu data de 15 aprilie a.c., programul de familiarizare a clientilor cu solutiile de facturare electronica si de digitizare a datelor. Includerea acestor solutii in managementul financiar al companiilor, alaturi de propunerile Itella pentru monitorizarea, planificarea si optimizarea resurselor clientilor vor conduce la eficientizarea procedurilor si diminuarea controlata a costurilor.

Programul se adreseaza unei piete dominate de facturarea si arhivarea documentelor pe suport de hartie. Pe aceasta piata s-a conturat deja cererea alternativelor de gestionare performanta a costurilor si a responsabilitatii companiilor fata de mediu. Adoptarea solutiei electronice raspunde acestor cerinte.
“Exemplul facturarii este elocvent. Cu cat este mai mic timpul de raspuns intre furnizor si beneficiar, cu atat relatiile economice sunt facilitate si genereaza dezvoltarea business-ului. Vorbim, asadar, de rolul facturii ca mediu pentru schimburile economice. In plus, factura reprezinta si o modalitate de comunicare organizationala. Optimizarea modului de facturare conduce, inevitabil, la optimizarea afacerii. In general, clientii Itella resimt diminuarea costurilor inca de la demararea parteneriatului, concomitent cu cresterea calitatii documentelor” afirma Marius Gavrilescu, Business Manager Itella Information Romania.
Solutia Itella pentru externalizarea serviciului de facturare presupune colectarea, indexarea, procesarea, verificarea, reverificarea, arhivarea si predarea facturilor, dupa caz si emiterea sau gestionarea notificarilor si tiparirea facturilor, precum si transmiterea de raportari periodice clientului. Adoptarea solutiei Itella pentru procesarea facturilor se materializeaza intr-o reducere a costurilor cu aproximativ 30%-40%.
Itella Information pune la dispozitia companiilor interesate solutii multiple, adaptabile oricarui tip de business. Serviciile Itella Information vizeaza gestionarea documentelor legate de facturare, dar si a altor tipuri de documente, prin servicii standard, multi-channel, precum si prin intermediul unei aplicatii globale de management financiar.
Solutia standard Itella pentru facturile clientilor cu statut de cumparator se regaseste in serviciul Invoice Scanning, in timp ce pentru clientii emitenti de facturi exista solutia iPrint ce permite personalizarea documentatiei si printarea acesteia in volum mare. Pentru emiterea (inclusiv livrarea) documentelor ce presupun respectarea unui format standard, Itella recomanda solutia iPost. Legat de procesarea facturilor, oferta Itella include servicii multi-channel: serviciul iPurchase2Pay in cazul clientilor beneficiari ai facturilor, respectiv iBilling pentru clientii emitenti. Solutia cea mai complexa dezvoltata de Itella, denumita Alligator, este destinata externalizarii totalitatii proceselor de management financiar. Alligator inglobeaza serviciile de mai sus, dar acopera si managementul creantelor, al datoriilor, al cheltuielilor de deplasare, salarizarea, platile, contabilitatea activelor, operarea in registrul jurnal si raportarea.
In ceea ce priveste digitizarea si arhivarea datelor, aceste solutii pot fi aplicate oricarui tip de document. Solutiile de scanare si arhivare pot fi utilizate independent de serviciul de facturare, dar si complementar acestuia, avand in vedere ca prin scanarea facturilor se face un pas catre facturarea electronica integrala. Experienta Itella Information in scanarea de documente inseamna solutii diferentiate si aparatura performanta adaptata pentru formate de documente dintre cele mai diverse. Scanarea, indexarea si arhivarea documentelor prin solutiile Itella permit accesul ulterior rapid la datele stocate. Din 2010, operatiunile de scanare marca Itella Information acopera, prin companii partenere, si pietele din S.U.A. si Canada, alaturi de Europa.
Itella Information proceseaza, anual, peste 230 de milioane de documente in format digital, arhivand 500 de milioane de documente. Pentru sustinerea si optimizarea activitatii clientilor, peste 2000 de angajati se preocupa permanent de solutionarea cererilor specifice venind din partea miilor de clienti Itella din Europa. Itella Information asigura, in prezent, solutiile securizate de scanare in cadrul proiectului experimental pe baza de voluntariat desfasurat de catre serviciile postale finlandeze intr-o zona din sudul Finlandei, proiect al carui scop este transformarea serviciilor postale clasice in servicii cu o puternica amprenta ecologica si randament financiar ridicat.

Despre Itella Information

Solutiile Itella Information contribuie la cresterea productivitatii fluxurilor de informatii cu caracter financiar, Itella fiind un pionier al facturarii electronice, la nivelul Europei. Serviciile Itella Information includ solutii pentru procesarea cat mai eficienta a facturilor primite sau emise de o organizatie, fie in format electronic, fie pe suport de hartie. Itella Information desfasoara operatiuni in 15 tari din Europa si numara peste 2000 de angajati. Vanzarile nete aferente anului 2009 se ridica la valoarea de 247 milioane euro. Linia de business Itella Information este parte a Itella Group. Pentru informatii suplimentare, accesati www.itella.ro.
Itella Information Romania
Tel./Fax: 021 319 28 67


info-ro@itella.com