Ecotopia Bike Tour 2005 traverseaza Romania

BUCURESTI - 20 iulie 2005

Comunicat tip General in ONG

In perioada 10 iulie - 3 august 2005, "Ecotopia Bike Tour" trece din nou prin Romania! Este a 15-a editie a acestei actiuni internationale cicloturistice si ecologiste, initiata in 1989 pentru a strange legaturile dintre Est si Vest si a constientiza oamenii cu privire la problemele de mediu.

Ecotopa Bike Tour 2005 a inceput in 20 iunie in Banja Luka (Bosnia-Hertegovina) si se va finaliza in 8 august la Saharna (Republica Moldova). Este a treia oara cand traseul turei trece prin Romania si prima oara cand se traverseaza intreaga tara, de la Oravita pana la Iasi. Coloana de biciclisti va opri in multe orase si va face si zile de pauza, dorind sa se intalneasca cu autoritati locale, ONG-uri ecologiste, presa si oameni preocupati de mediul inconjurator si spera sa beneficieze de ospitalitate si deschidere fata de mesajul promovat.

Participantii se deplaseaza exclusiv pe biciclete, ducand timp de 7 saptamani pe mii de kilometri cu ei tot ce au nevoie, fara masini de insotire, demonstrand in acest fel ca mobilitatea nu implica neaparat utilizarea autovehiculelor sau altor forme poluante de transport. In plus, de pe bicicleta poti avea un contact mai strans cu natura, oamenii, istoria si cultura zonelor strabatute.

La destinatie, participantii se vor alatura altor sute de tineri din intreaga Europa ce se vor reuni anul acesta pe malul Nistrului pentru a 15-a editie a taberei ecologiste internationale Ecotopia (ecotopia2005.greenmedia.info). In trecut, taberele Ecotopia s-au tinut alternativ in Est si Vest, doua editii avand loc in Romania (in 1994 in judetul Neamt la Ardeluta si in 1999 in Banat la Bogda).

Clubul de Cicloturism Napoca colaboreaza la organizarea turei pe teritoriul Romaniei, stabilind traseul si etapele, furnizand informatii si facilitand contactul participantilor cu alte structuri.

Despre ITEM media

Toti cei interesati sunt invitati sa sa alature, macar pentru o zi-doua, acestei actiuni, fiind oricand bineveniti sa pedaleze impreuna cu cei ce parcurg intreaga tura. Au nevoie doar de bicicleta si echipament de campare, vointa si voie buna...

_____________________________________
Detalii suplimentare despre Ecotopia Bike Tour 2005 se pot gasi accesand site-ul www.thebiketour.net sau contactandu-l pe coordonatorul actiunii, Jan Bargen, la tel. 0747859780.

Clubul de Cicloturism Napoca
Radu Mititean, director executiv
0264-450013, 0744-576836; FAX: 0264 431626

office@ccn.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/item-media/ecotopia-bike-tour-2005-traverseaza-romania