Când apelezi la un avocat expert in drept imobiliar?

BUCURESTI - 16 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Juridic, Imobiliare

Achiziționarea unei case, a unui apartament, al unui loc pe care îl poți numi al tău este o investiție serioasa.

birou de avocatura Buju Stanciu și Asociații

birou de avocatura Buju Stanciu și Asociații

Părțile umane de care ai nevoie în acest demers sunt: agentul imobiliar și un avocat drept imobiliar. Pe când primul se ocupă de negocierea tranzacției, al doilea are în vedere ghidarea ta prin procesul legal. 

 

Un birou de avocatură te învață cum să îți cumperi propria locuință fara sa risc

În viață, se iau diverse decizii și se fac anumiți pași pentru îndeplinirea lor. Una dintre deciziile majore pe care o persoană le ia este cumpărarea unei locuințe. Ideea în sine pare una simplă, însă există anumite demersuri de natură legală care trebuie urmate.

În contextul achiziționării unei locuințe, anumite aspecte sunt luate în considerare, în special când se fac împrumuturi de la bănci:

ai nevoie de un salariu stabil care să îți permită plata creditului în timpul stabilit de bancă;poți opta pentru două tipuri de credite: Prima Casă sau credit imobiliar standard;găsirea locuinței trebuie să se realizeze în termenul propus de banca debitoare.

Acești pași, pe lângă alții, țin în mod special de aspectul bancar. Alți pași, de natură legală, sunt urmați împreună cu avocatul expert în drept imobiliar. Ce face acesta și cum te poate ajuta în achiziționarea unei locuințe?

 

Ce reprezintă dreptul imobiliar?

Înainte de a discuta despre munca unui avocat specialist în dreptul imobiliar, este important să cunoști puțin dreptul imobiliar. Această ramură a legislației românești se ocupă, după cum numele îi denotă, de achiziția unei proprietăți reale. O proprietate reală se poate referi la o locuință sau la un teren. 

Dreptul imobiliar are în vedere și alte aspecte legale cu privire la o proprietate, precum proprietățile anexe. Proprietatea în sine, cât și părțile aferente acesteia, precum un teren sau un garaj întră în achiziția unei proprietăți.

 

Care este funcția principală a unui avocat expert în drept imobiliar?

În primul și în primul rând, munca unui avocat din acest domeniu se rezumă la achiziția legală a unei proprietăți. Acesta se asigură că demersurile legale cu privire la achiziția locuinței sunt urmate cum se cuvine. În al doilea rând, aceștia se ocupă și de alte aspecte, precum:.

- taxele aferente proprietății;
- planificarea cumpărării terenului dacă se dorește achiziționarea acestuia;
- titluri de proprietate;
- certificate de urbanism;
- alte atribuții

Avocații care prestează servicii în domeniul dreptului imobiliar sunt licențiați în această ramură. Ei sunt în permanență la curent cu toate schimbările care pot interveni în cadrul tranzacțiilor de achiziție a proprietății.

Care sunt principalele responsabilități ale unui specialist în drept imobiliar?

Fiecare om al legii în parte are anumite responsabilități pe care trebuie să le îndeplinească. În acest context, avocatul specialist în drept imobiliar este pregătit să evalueze diverse documente. Documentele pe care le întocmește un avocat au legătură cu acordurile de achiziție, ipoteci, titluri sau transferuri. 

În plus față de întocmirea documentelor, un avocat este prezent și când tranzacțiile au loc. Astfel, el servește drept martor atunci când banii sunt plătiți și titlul este dat noului proprietar. Avocatul se asigură că transferul a avut loc în condiții legale și că servește în beneficiul clientului. 

 Când apelezi la un avocat expert în drept imobiliar?

Diferite momente în viață ne obligă să apelăm la expertiza unui specialist. Un avocat care activează în domeniul imobiliar este unul dintre acei experți de care ai nevoie cel putin o data in viata. În ce situații apelăm la serviciile acestui specialist?

.- când au loc tranzacții între două părți;

- când este transferat titlul noului proprietar;
- când titlul de proprietar necesită certificare;
- când se dorește vânzarea unei proprietăți sau a unor proprietăți anexe

Poți sau nu apela la un birou de avocatură pentru situații de genul acesta. În cazul în care dorești colaborarea cu o echipă de avocați, un birou de avocatură din București îți este alături. 

Biroul de avocatură Buju Stanciu & Asociații din București

Acest birou de avocatură din București oferă servicii de consultanță și asistență juridică clienților din Bucuresti sau de oriunde din tara. Această echipă analizează nevoile clienților și le rezolvă în timp optim.

Ai nevoie și tu de un avocat expert în drept penal sau drept imobiliar? Echipa Buju Stanciu & Asociații îți va pune la dispoziție cel mai bun partener în scopul colaborării. Intră în contact cu ei și începe discuția. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/izzy-reduceri/cand-apelezi-la-un-avocat-expert-in-drept-imobiliar