Căutați avocați pentru tranzacții cu criptomonede?

BUCURESTI - 9 martie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Juridic

Actul de a da la schimb este o acțiunea veche, care există de sute de ani. Comerțul este în amploare și în era digitală și presupune cumpărarea și vânzarea de active. Aceste active pot fi sub forma bunurilor, iar uneori se dau la schimb între terțe. În astfel de situații, un avocat expert în criptomonede este indispensabil.

avocat criptomonede

avocat criptomonede

Actul de a investi și câteva detalii importante despre acesta

            A investi înseamnă a aloca resurse (de cele mai multe ori ne referim la cel capital) pentru a genera profit. De exemplu, folosim capital pentru a oferi fonduri unui business sau cumpărăm pământ spre al vinde cu un preț mai mare. În cazul piețelor financiare, investiția se manifestă în alt mod.  

            În cadrul piețelor financare, investiția se referă la alocarea de capital pentru anumite instrumente financiare care se pot vinde. Aceste instrumente sunt cumpărate, ca mai apoi să fie vândute la un preț mai mare decât cel cumpărat. Acesta este scenariul favorabil, care nu tot timpul este la îndemâna investitorilor. 

            Scopul de bază al unei investiții este acela de a aduna o avere într-un interval de timp. Fiind o acțiune pe termen lung, investitorii nu își fac probleme legat de fluctuații de preț pe termen scurt. De obicei, aceste persoane rămân pasive, fără a-și face griji cu privire la pierderi nesemnificative.

Câteva diferențe și asemănări cheie între investiție și comerț

             Ambele acțiuni sunt comune speciei umane și ambele au la bază capitalul (fizic sau digital). Cu toate acestea, există câteva diferențe și asemănări pe care ar trebui să le cunoașteți. În urma consultării lor, puteți dedice care formă vi se potrivește:

Atât investitorii, cât și comercianții, au ca obiectiv principal generarea de profit în piețele financiare. Metodele prin care se reușește aceasta, sunt, inevitabil, diferite pentru fiecare parte.În general, investitorii urmăresc să genereze ROI (return on investment – procent valutar care reflectă profitabilitaea sau eficiența unei investiții).

Acest ROI este preconizat pentru o perioadă mai lungă de timp, de cel puțin câțiva ani. Din moment ce investitorii investesc pe o perioadă mai lungă de timp, ROI-ul așteptat pentru fiecare investiție crește și el. Comercianții, pe de altă parte, profită de volatilitatea pieței. Aceștia urmăresc ROI mai mici cu fiecare comerț, din moment ce participă la mai multe comerțuri. 

Rolul unui avocat criptomonede în investițiile electronice

            Atunci când facem tranzacții, ne folosim de bănci și de terțe. În cazul tranzacțiilor cu monede crypto, aceste entități nu sunt necesare. Banca nu intervine, iar o terță nu are acces la investițiile sau la blocurile (blocks de la blockchain) de informații. 

            Chiar dacă o investiție cu monede cripto este mai sigură și mai eficientă, este bine, totuși, să apelăm la experți. Un blockchain este o bază de date decentralizată, care stochează informații, fără a fi manipulată de o altă entitate. Investițiile cu monede crypto este relative sigură, însă este util să cerem părerea unui avocat cripto înainte de orice investiție.

            Un avocat Bucuresti vă poate oferi consultanță fiscal cu privire la modul în care criptomonedele și token-urile nefungibile se vând. De asemenea, vă poate detala despre tehnologia blockchain sau, dacă este interes, despre jocurile cu noroc folosind criptomonede. Expertiza acestuia este indisensabilă atât pentru persoane fizice, cât și firme.

Apelați la un birou de avocatură în care puteți avea încredere

            Investițiile reprezintă un pas mare pentru orice entitate. Aceasta poate prezenta riscuri, genera profituri neașteptate sau să nu funcționeze precum ar trebui. În toate aceste cazuri, este recomandat să fie luat în considerare expertiza unor avocați experți în criptomonede și investiții. Un birou de avocatură în care puteți avea încredere este Buju Stanciu & Asociații.

            Cu sediul principal în București, Buju Stanciu & Asociații este un birou de avocatură cu experiență. Aceștia dețin parteneriate internațioanale cu alte birouri de avocatură, precum în Chișinău sau Florența. Vasta experiență le permite să le ofere clienților detalii cruciale cu privire la cee ace ei urmăresc să obțină de la avocați.

            Pe lângă criptomonede și blockchains, această asociație oferă consultanță juridică și pentru:

    Start-up-uri și investiții;Token-uri nefungibile (avocat NTFs) și active digitale;Protecția datelor cu caracter persoanel (GDPR). 

Apelați cu încredere la Buju Stanciu & Asociații pentru un avocat Bucuresti