De ce merită să investești în traverse de lemn?

BUCURESTI - 19 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Logistica/Transport

Orice client care dorește să achiziționeze traverse de lemn durabile dar și rezistente trebuie să țină cont de specialiștii de la care cumpără aceste produse și de calitatea cu care acestea sunt prelucrate. Dacă nu ești convins de ce merită să investești în astfel de produse specialiștii îți vor oferii cele mai concrete motive.

traverse de lemn

traverse de lemn

 Traversa din lemn are capacitatea de a prelua întreaga greutatea transportului feroviar și de a o menține stabilă pe întreaga durată a deplasării. 

Pamirco

Traverse de lemn - produse econome și accesibile 

Pentru orice client de traverse cel mai important aspect este durabilitatea produsului. Orice investiție care durează mai mult în timp ajută la economisirea unor sume de bani importante. Cu cât produsul se deteriorează prematur cu atât costurile vor fi mai mari din nevoia de a achiziționa alte produse noi constant. Traversa de lemn spre deosebire de cea din beton sau de fier este un produs econom și accesibil pentru orice investitor din industrie lemnoasă. 

Specialiștii recomandă acest tip de traversă din două mari motive: Este rezistentă în timp și durabilă astfel deteriorarea ei nu are loc într-un timp scurt, iar în momentul în care își pierde din proprietăți, traversa din lemn este ușor de înlocuit cu una nouă nefiind nevoie de a interveni asupra întregii infrastructuri aspect care reduce din investițiile de construcție a căilor ferate. Un bun exemplu este traversa din beton care pe lângă prețul mai ridicat, în momentul în care devine deteriorată este necesară înlocuirea întregii structuri de căi ferate, automat costurile fiind mai mari. 

Traverse de lemn - un prilej de a investi în proprietăți naturale

Dezvoltarea industriei de traverse aduce astăzi clienților traverse prelucrate din beton fie sau lemn. Deși piața se aglomerează de tot felul de furnizori care produc traverse din beton respectiv fier, studiile recente demonstrează că materialul de bază pentru care clienții atât de pe piață exterioară, cât și de pe piața interioară din România, optează pentru materialul lemnos ca fiind cel cu o structură organică și naturală. Proprietățile naturale ale lemnului sunt motivul principal pentru care clienții cât și specialiștii din industria traverselor aleg ca material prim de prelucrare, lemnul.

Pamirco Mănăștiur este un producător de traverse aflat pe piață de peste 15 ani fiind printre prima opțiune a clienților care doresc să achiziționeze traverse de calitate superioară. Specialiștii prelucrează traversa doar din material lemnos în special cel de esență tare care să asigure o duritate și siguranță transportului terestru prin intermediul căilor ferate. Cei de la Pamirco pun foarte mare accent pe importanța materialului acesta fiind responsabil de calitatea produsului final și de mentenanța cu care se produce transportul feroviar.

Railway sleepers - lemnul acaparează toată greutatea feroviară 

Rolul unei traverse este destul de important pentru a ne putea raporta la materialul de prelucrare. Traversa trebuie să fie capabilă de a prelua greutate transportului feroviar, de o menține stabilă și de a lega cele două șine între ele printr-un sistem de prindere. Spre deosebire de celelalte materiale prezente astăzi pe piață, speciile de lemn de esență tare oferă o duritate aparte sunt mai puțin distructibile, rezistă greutăților mari și sunt mai durabile în timp. Traversa din lemn are capacitatea de a prelua întreaga greutatea transportului feroviar și de a o menține stabilă pe întreaga durată a deplasării.

Specialiștii Pamirco investesc anual în produsele pe care le prelucrează din acest motiv traversele din material lemnos se află printre preferințele clienților care doresc produse rezistente la greutate și durabile în ciuda factorilor externi care apar în timp. O traversă dură din lemn este prelucrată prin mai multe etape de fabricație aceasta ajungând în final la o stare perfect funcțională și calitativă.

Railway sleepers - specialiștii recomandă avantajele lemnului

Traversa din lemn este mai economă, este mult mai accesibilă și ușor de schimbat în momentul deteriorării, poate fi prelucrată astfel încât să reziste mai mult în timp și să răspundă mai multor sarcini pe care clientul le solicită. Lemnul este un material cu o structură naturală și cu proprietăți particulare pe care nu le întâlnești la restul materialelor. Prelucrarea corectă și prin metode corecte de fabricație, traversa din lemn obține o mentenanță mult mai mare și oferă stabilitate și siguranță întregului transport feroviar.

Experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului cu privire la proiectarea traverselor din lemn face din fabrica Pamirco o legătură strânsă între piața internațională și industria din România fiind apreciați pentru calitatea și promptitudinea cu care sunt prelucrate traversele din lemn