De ce să apelăm la un avocat expert in drept comercial?

BUCURESTI - 9 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Juridic

Te interesează cu ce se ocupă un avocat expert in drept comercial? Deții o firmă și ai nevoie de mai multe detalii despre dreptul comercial? Un avocat expert în acest domeniu te va lămuri despre toate aspectele care par de neînțeles. Un avocat îți poate răspunde la toate întrebările pe care le-ai avea în acest domeniu.

Birou avocatura

Birou avocatura

Cu ce îți poate fi de folos un birou de avocatura specializat în drept comercial?

Avocații sunt experți în toate domeniile care au legătură cu legea și legislația unei țări. Multe arii de expertiză derivă din domeniile în care oamenii prestează servicii. Un astfel de exemplu este comerțul. Din această arie, în mod inevitabil, a apărut și o arie de expertiză a avocaților: dreptul comercial. 

Dreptul comercial este o arie distinctă de expertiză. Un avocat specializat în această arie se ocupă în mod special de:

contracte încheiate cu diferiți furnizori (de produse, de internet, cu bănci etc.);protejarea clientului împotriva plângerilor adresate acestuia;protejarea interesului clientului;specializarea în proprietatea intelectuală și atribuțiile ce țin de aceasta;focusarea pe industrie (tehnologie, media și telecomunicații) etc.

Un avocat expert în dreptul comercial are multe obligații, precum orice alt tip de avocat expert.

Un avocat specialist în drept comercial reprezintă clientul în instanță

Una dintre cele mai comune atribuții ale unui avocat este asistența sa în sala de judecată. Indiferent de domeniul în care are expertiză, avocatul are dreptul să își reprezinte clientul în instanță. La fel procedează și un avocat expert în dreptul comercial.

Firma ta poate beneficia de sprijinul unui astfel de avocat expert. Acesta își face prezența atunci când există plângeri sau acuzații asupra unei firme pe care o reprezintă. Prima responsabilitate a acestui avocat în instanță este să pregătească toate documentele necesare câștigării cazului.

Avocatul tău comercial se va ocupa de toate documentele necesare unei firme

Un al doilea atribut important pe care orice avocat îl deține este pregătirea documentelor legale. Fiecare avocat, în funcție de aria în care este expert, pregătește documentele legale domeniului în care își prestează serviciile. Aceași funcție o deține și un avocat care prestează servicii în dreptul comercial. 

Un avocat expert în dreptul comercial pregătește documente specifice pentru firmele și organizațiile pe care le reprezintă. Cele mai uzuale documente sunt cele care privesc acționarii sau acordurile de parteneriat. În aceeași categorie sunt incluse și scrisorile de solicitare sau politici de confidențialitate.

Avocații comerciali anticipează eventuale încălcări ale legii

Avocații au, după cum spuneam, anumite atribuții specifice în funcție de aria de expertiză. Cu toate acestea, sunt anumite funcții pe care fiecare avocat le ia în considerare. Una dintre acestea este anticiparea și prevenirea unor eventuale încălcări ale legii de către clienți.

Avocații comerciali avertizează și anticipează încălcări ale legii de către companiile pe care le reprezintă. De exemplu, o firmă semnează un contract cu un client asupra lipsei obligației de înlocuire a unui produs defect. Avocații anticipează astfel de demersuri și sprijină firma să respecte legile și să evite procedurile legale standard.

Un avocat comercial te va reprezenta în instanță

Orice persoană sau firmă poate ajunge în fața unui judecător. Astfel de situații sunt adresate cel mai bine având un avocat de partea ta. Și firmele pot ajunge în fața judecătorului din diverse motive. Atunci este momentul când apelează la avocați comerciali.

Avocatul în cauză caută metode de rezolvare a disputelor legale. Aceasta este una dintre funcțiile sale primare. Avocatul investighează motivul pentru care plângerile au fost făcute și caută să le rezolve în mod legal. În această situație, avocatul creează legături puternice cu persoanele cele mai înalte din firma respectivă.

Cum pot apela la un bun avocat comercial?

Multe birouri de avocatură au experți în dreptul comercial. O echipă de avocați în care ne putem pune bazele este Buju Stanciu & Asociații. Aceștia îți oferă consultanță juridică în: dreptul penal al afacerilor ; drept comercial; drept civil; comerț eletronic; dreptul muncii; protecția datelor cu caracter personal; etc.

O echipă profesionistă te va reprezenta în instanță dacă este cazul. Buju Stanciu & Asociații este o astfel de echipă care inspiră încredere și seriozitate. Te poți baza pe ei pentru orice problemă legală cu care te confrunți. Contactează-i oricând ai nevoie de o echipă de profesioniști. 

Taguri: birou avocatura
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/izzy-reduceri/de-ce-sa-apelam-la-un-avocat-expert-in-drept-comercial