Ești antreprenor sau manager de business? Discută cu un avocat drept comercial

BUCURESTI - 14 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Juridic

Deții o companie și ai nevoie de expertiza unui avocat drept comercial? În România, multe persoane tinere devin antreprenori. Să deții o companie și să te asiguri că afacerea este în floare este deseori suprasolicitant. Experiența unui specialist în drept comercial este întotdeauna binevenită. Cum te poate ajuta un astfel de avocat? Vei afla în rândurile care urmează.

birou de avocatura Buju

birou de avocatura Buju

 Munca unui avocat este variată și plină de responsabilități. 

Buju Stanciu și Asociații

Un avocat din București îți poate răspunde la toate întrebările

În general, se apelează la experți atunci când intervin problemele care nu pot fi rezolvate de un singur individ. În cazul de față se va vorbi în mod special despre atribuțiile unui avocat expert în drept comercial. Cine este acesta și cu ce anume se ocupă?

În România, avocații se axează pe anumite domenii de activitate. Astfel, în fiecare oraș vei găsi birouri de avocatură cu diverși experți în:

- drept comercial; dreptul muncii ; drept civil; avocati de drept penal;dreptul familiei;dreptul imigrației;drept imobiliar;avocați expert în malpraxis medical și alții.

Articolul de astăzi este dedicat celor interesați să afle mai multe despre munca unui avocat expert în drept comercial. Când apelezi la ei și cum anume te pot ajuta? 

Avocații intervin în chestiuni de natură legală cu care se confruntă firma

În primul rând, avocații experți în drept comercial se ocupă de chestiunile de natură legală ale unei firme. Aceste chestiuni pot fi traduse prin întocmirea unor documente, realizarea unor tranzacții sau luarea unor acțiuni în instanță. Cei care apelează la acești experți sunt antreprenori sau managerii unui business. 

Astfel, în funcție de nevoile tale ca antreprenor sau manager, expertul cu care colaborezi își îndeplinește atribuțiile. Poți contacta un astfel de expert fie prin intermediul unui birou de avocatură, fie individual. Indiferent de modalitatea de contact, asigură-te că persoana cu care urmează să colaborezi acționează în beneficiul tău.

În seama avocaților sunt lăsate diverse atribuții specifice meseriei lor.

S-a stabilit faptul că avocații se ocupă de orice problemă de natură legală. În cadrul unei firme, un avocat se poate ocupa de:

- dispute legale sau economice;
- tranzacții;
- situații de natură financiară;
- întocmirea de contracte;
- achiziții ale firmei;
- acorduri cu angajații
si altele.

Specialiștii din acest domeniu sunt versați atât pe partea teoretică, cât și pe partea practică a dreptului comercial. Avocații sunt persoane care au absolvit facultatea de drept și sunt recunoscuți legal în scopul desfășurării activității profesionale. Din acest considerent, colaborarea cu un astfel de specialist este validă dacă ești antreprenor.

Avocații întocmesc contracte și acorduri

Documentele unei firme pot fi de diferite forme. Se poate vorbi de un acord de înțelegere cu clienții sau de un contract de muncă. De asemenea, sunt întocmite documentele necesare funcționării din punct de vedere legal a unei întreprinderi. 

În aceeași ordine de idei, avocații întocmesc și acorduri care vizează tranzacții. Tranzacțiile pot fi între firma respectivă și o bancă, între firmă și altă firmă sau cu alte persoane. Avocatul este atât cel care întocmește documentele necesare, cât și cel care asistă la desfășurarea tranzacției pe post de martor. 

În cazuri majore, avocații reprezintă clienții în instanță

Există și cazuri majore în care este nevoie să fie abordată Curtea de Justiție. Aceste cazuri sunt rare și se dorește evitarea lor pe cât este posibil. În cazul în care o acțiune în justiție este necesară, specialișii în drept comercial sunt pregătiți pentru această situație.

Într-un astfel de context, avocații folosesc diverse tactici și metode pentru a-și păstra clienții departe de sala de judecată. Disputele apărute în interiorul companiei pot fi rezolvate prin înțelegeri cordiale sau compromisuri. În caz contrar, în funcție de gravitatea situației, se ia inițiativă în justiție. 

Avocați pentru antreprenori

În rezumat, ceea ce trebuie să rețineți despre avocații experți în drept comercial sunt următoarele:

      se ocupă de orice chestiune de natură legală a firmei;

      se ocupă de orice formă de întocmire a documentelor;

      în cazuri extreme, își reprezintă clienții în fața instanței. 

 

În cazul în care ești un antreprenor din București, o echipă de specialiști îți poate fi alături. Biroul de avocatură Buju Stanciu & Asociații este alături de clienți în situații delicate și care necesită consultanță juridică. Află mai multe de la ei cu privire la dreptul comercial. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/izzy-reduceri/esti-antreprenor-sau-manager-de-business-discuta-cu-un-avocat-drept-comercial