Importanta calitativa a unor traverse pentru poduri

Iasi - 21 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Logistica/Transport

Compania Pamirco Manastiur este producatoare de traverse de cale ferata de peste 15 ani de existenta iar varietatea produselor este un motiv de baza pentru care majoritatea clientilor aleg aceasta fabrica. Traversele pentru poduri se afla printre lista de produse fabricate cu profesionalism si experienta de catre fiecare membru al fabricii Pamirco.

railway sleepers

railway sleepers

 Materialul lemnos ofera cele mai multe avantaje in detrimentul celorlalte materiale si ramane in continuare printre preferintele clientilor cat si a specialistor. 

Pamirco

 Traverse de cale ferata si poduri – importanta prelucrarii

Atat in cadrul traverselor de cale ferata si in special pentru traversele destinate podurilor,importanta de prelucrare si rolul acestora este la un nivel mult mai mare. Traversa prin intermediul sistemului de prindere este responsabila de legarea celor doua sine intre ele si de preluarea greutatii. Atunci cand vine vorba despre poduri in prelucrarea traversei intervine atat nevoia de rezistanta si stabilitate cat si nevoia de sublima o posibila deraiere. 

Podurile sunt zone cu risc din acest motiv traversa prelucrata trebuie sa ofere un grad mai ridicat de siguranta. Pentru alegerea unor traverse stabile, Pamirco prelucreaza doar material lemnos de esenta tare care sa ofere rezistenta si duritatea necesara de a prelua in control greutatea feroviara. Fiecare proces din prelucrarea unei traverse pentru poduri trebuie sa imbunatateasca starea produsului si sa garanteze calitate si profesionalism pentru a dura un timp mai indelungat. Desi acest tip de traverse nu sunt cu mult mai pretentioase decat celalalte, calitatea unui produs trebuie sa se recunoasca in timp.

Traverse de cale ferata produse pentru poduri din lemn de esenta tare

Fierul sau betonul sunt cateva dintre materialele folosite des pentru constructia de traverse. Cand vine vorba insa de traverse pentru poduri cele mai apreciate produse sunt cele din material lemnos. Clientii traverselor lemnoase vin atat din piata interna cat si din piata internationala. Fabrica Pamirco Manastiur a format cateva legaturi stranse cu companii din Egipt,Japonia, Olanda,Bulgaria si multe alte tari unde lemnul este printre preferintele clientului. 

Traversele de cale ferata Pamirco sunt fabricate conform SR EN 13145 + A1:2012 putand fi folosite pentru orice tip de ecartament. Traversele proiectate pentru poduri respecta aceleasi autorizatii si conditii legale fiind de asemenea concepute din cele mai tari specii lemnoase. Cele mai folosite tipuri de lemn din esenta tare de catre Pamirco sunt fagul si stejarul care trec prin etape de taiere, rindeluire si in final de impregnare.Lemnul din speciile folosite de catre specialisti asigura un nivel mai mare de siguranta si stabilitate pentru transport si poate fi prelucrat pentru mai multe sarcini.

Traversa de cale ferata prelucrata pentru orice risc

Traversa de cale ferata sau cea pentru poduri este supusa diferitor riscuri importante care produc deterioararea produsului. De la caderi de pietre din zone montane pana la factori biologici sau termici care pot afecta starea traversei. Specialistii din fabrica Pamirco prelucreaza si traverse speciale fie ele pentru poduri sau cale ferata. Prelucrarea speciala se realizeaza la cerinta clientului si un functie de locul in care urmeaza sa fie amplasat produsul. 

Traversa pentru poduri poate fi proiectata pentru a oferi elasticitate, pentru a absorbi vibratiile si pentru a izola fonic zgomotul in cazul cetatenilor din locatiile adiacente. Acest tip de sarcini pot fi preluate usor de traversele Pamirco fiind prelucrate cu atentie si folosindu-se un material mult mai accesibil – lemnul. Impregnarea materialului se realizeaza cu un creozot de calitate inalta pentru a asigura in acest fel rezistenta si duritatea traversei in timp. Orice proces de prelucrare a traverselor necesita materiale calitative si aparaturi de ultima generatie pentru a oferi standardele inalte de siguranta.

Traversa de cale ferata – produse romanesti pentru piata internationala

Traversele pentru poduri, pentru cale ferata sau pentru macazuri sunt produse cerute pe piata internationala pentru calitatea cu care sunt prelucrate. Pamirco Manastiur este un producator in industria lemnului de 16 ani si cunoaste indeaproape preferintele clientului cu privire la produs si la siguranta pe care acesta trebuie sa o asigure.

Traversa ramane in continuare o piesa de rezistenta pentru caile ferate, detine un rol important si ofera stabilitate si siguranta transportului feroviar. Fabrica Pamirco este specializata in productia mai multor tipuri de traverse printre care si cele pentru poduri. In functie de preferintele clientului traversa poate corespunde mai multor sarcini fiind proiectata la o calitate superioara.